Nyårsmål 2021

Nyår i Marbella 2017-2018 (Chloé var precis lika gammal här som Dante är nu!)

Som ni säkert förstått är jag riktigt taggad på 2021. Även om vi inte kan spå in i framtiden och därmed inte vet exakt hur den kommer se ut, så kan vi ändå drömma och visualisera vilken framtid vi önskar oss. Det är fint att man kan göra det tycker jag!

Mina nyårsmål för 2021:

Köpa ett utomlandsboende
I år händer det! Under 2021 ska äntligen den dröm jag började manifestera under 2018 bli sann. I vår är det tre år sedan jag började drömma om att äga någonting i Sydeuropa. En plats att vara på där det aldrig blir iskallt och vindarna är ljumna. Vi har planerat och sparat och i år är det dags. Härom dagen la vi vårt första bud på ett absolut ljuvligt townhouse i Marbella och om det är menat så är det vi som snart har en bostad på varmare breddgrader. Det där man pratar om varje vinter men aldrig slår till på – i år slår vi till! Så otroligt glad och pepp på detta.

Inte jobba på kvällar (5 kvällar i veckan)
För att få ihop vår vardag har vi jobbat på kvällarna så mycket som möjligt när Dante sover (om han sover, haha). Nu när han går på förskolan har jag bestämt mig för att jag behöver kvällarna för återhämtning så därför ska jag ha jobbfria kvällar 5 dagar i veckan. Då och då måste jag jobba på kvällen för att det är saker som måste göras men det är enklare att effektivisera dagarna om jag inte räknar med kvällarna.

Lära mig locka håret
Det här nyårsmålet hade Margaux för några år sen och i år snor jag det av henne. Jag är sämst på att locka håret men älskar att ha slarviga lockar när jag har såhär kort hår så i år ska jag lära mig denna vackra konstform, hehe…

Effektivisera min tid
Jag är lätt besatt av att effektivisera mitt liv. Det är inte jobbigt för mig, tvärtom så går jag igång på att ha en plan för saker i mitt liv. När jag anstränger mig för att effektivisera mitt liv så kan jag hinna med i stort sett hur mycket som helst på kort tid. Det handlar om att veta vad jag ska göra och prioritera rätt. Till exempel att ha prio-listor för varje dag på jobbet, prio-listor för vad som behövs göras i hemmet, att ta hjälp med sånt som tar onödig tid/energi förutsatt att det går/finns ekonomi till det. Helt enkelt ha en struktur över mitt liv. Då får jag mer tid över för spontanitet vilket jag älskar! Att ha en hel lördag ledig där jag inte känner att jag måste ta tag i tvätten eller något stort projekt som hänger över mig på jobbet… det är kvalitet för mig. Vill effektivisera för att kunna njuta!

Ta hand om mig själv
Livet är för kort hörrni. För kort för att hålla tillbaka, inte njuta av unn, säga nej, ha ont. I år ska jag ta hand om min kropp, träna för att orka leka med mitt barn, gå på massage när kroppen känns skör, dricka vin när suget faller in, öppna den där svingoda champagnen som väntar på mig, vara uppe sent om jag känner för det, gå och lägga mig tidigt om kroppen är slutkörd.

*

Vad har du för nyårsmål för året som står framför oss? Kommentera gärna med dina nyårsmål om du vill dela med dig! Eller så tar du fram anteckningar på mobilen och skriver ner det du kommer att tänka på. Om du behöver lite guidning så kan du lägga upp dina mål i 3 olika kategorier: ett mål kring ditt jobb eller din karriär, ett mål om något du ska lära dig och ett mål som ska få dig att må bättre under 2021.

Gott nytt år!

 1. Mitt nyårsmål är att ta bättre hand om mina växter. Vattna, ansa och plantera om vid behov 🙂

 2. Mina mål i år är att shoppa mer hållbart och tänka igenom varje köp ännu mer noggrant, lära mig uppskatta rött vin (haha) – känns som man missar något eftersom alla tycks uppskatta det så mycket, och få min Instagram att växa!

 3. Hur tänker du kring hållbarhet och ha ett boende utomlands? Tänker främst på resor men även konsumtion till dubbla boenden. Ja tänker personligen att tåg och second hand kanske är ok. Är ni mest inne på det?

  1. Inte för att vara dryg gällande klimatfrågan som såklart är skitviktig. Jätteviktig. Viktigast. Men… man kanske inte ”tänker kring hållbarhet” i allt man gör? Det är väldigt få som lever så. Och bara för att Michaela är en offentlig person kanske man inte kan kräva att hon ska ”tänka hållbart” kring exakt allt. Vi är alla bara mänskliga och de flesta av oss hade inte bangat på ett boende utomlands om vi haft råd. Garanterat inte. Så, jag tror nog mest hon tänker att det här är nåt som gör henne och hennes familj lycklig och att en dröm slår in. Kul.

 4. Vilka härliga nyårsmål och stort grattis till det förhoppningsvis nya sommarboendet!!
  Ska fundera på nyårsmål, nybliven förstagångsmamma så känns ändå pirrigt med lite nyårsmål för det nya livet med bebis. Kram

 5. Hej! Vad kul med utomlandsboende! Vi tittar även på det nu, skulle gärna höra mer om hur ni går till väga steg för steg och vad det ungefär kostar. Vi har cirka 500-600.000 kr att lägga in och kommer då låna resterande. Vi räknar med cirka 40% av totala summan måste vara våran egen. Känns läskigt om exempelvis räntan skulle höjas eller om corona fortsätter så att det blir svårt att hyra ut men samtidigt så är det ju en investering med tanke på hur mycket värdeökning det är på bostäder runt solkusten. Kommer ni köpa nybygge och blir det gated community?

  Vi har ingen bil så därför måste lägenheten ligga med promenad avstånd till stad och vatten, men kanske blir kostnaden för bostaden onödigt dyr på.

  Tack på förhand!

 6. Wow va underbart med ett hus utomlands! Det ska bli så spännande att följa här på bloggen! Jag har själv en dröm att en dag ha råd att köpa ett hus på franska rivieran ❤️

 7. Gud så spännande med utlandsboende! Håller tummarna att säljarna accepterar budet! Vi köpte hus i Spanien för fyra år sen, verkligen bland det bästa vi har gjort! Nu med två barn är det så skönt att komma hit och ha allt på plats (barnvagnar, matstolar, leksaker etc.). Vi har också haft möjlighet att vara föräldralediga med barnen i långa perioder och har då tillbringat tiden i Spanien. Magiskt!

  Vi får tillträde till vårt nya hus i Sverige i mars så ett mål jag har är att skapa mig ett hem som jag verkligen trivs i. Ska känna in och inte bara köpa möbler fort för att ha allt på plats.

  Stort lycka till med huset i Marbella och Gott Nytt! Kram!

 8. Hei,

  Vi er også i prosess med å kjøpe noe i Spania/Marbella. Hadde vært fantastisk om du kan skrive litt om prosessen. Hvordan dere gikk frem. Skal bli spennende å følge dere 🙂

 9. Mitt nyårslöfte är bland annat köpfritt år. Föräldraledighet och Corona har fått mig att verkligen på riktigt reflektera kring mitt eget konsumtionsbeteende och inser att något måste förändras. Hur ofta har jag inte köpt något pga jag varit uttråkad, känt mig ful eller för att det varit billigt? Och hur mycket av min tid upptar det egentligen? Och hur många gånger har jag inte inbillat mig att jag shoppar ”hållbart”? All fakta om klimatet finns där mitt framför näsan på mig men jag har alltid bara tänkt att det spelar ingen roll vad jag gör och det ligger inte på individens ansvar (eller typ dom kommer nog på nån lösning, kanske Greta fixar det?) Men sen kom jag väl till nån slutsats att förändring måste ske på alla nivåer samtidigt, vi är trots allt flockdjur. och när det handlar om mitt barns framtid måste jag ju åtminstone säga att jag försökte göra nåt? Annars, att säga till mitt barn att ”nä jag tyckte inte det var mitt ansvar så jag fortsatte med min shopping och min bekväma livsstil även fast jag visste att det var riktigt uselt för dig och din framtid” känns ju inte heller rimligt. Så ja! Köpfritt år det kommer bli en utmaning men nu kör vi.

  1. Detta var så otroligt inspirerande Cecilia och ett så bra samt viktigt nyårslöfte! Fick en att verkligen tänka över ens egen konsumtion och hållning till ens konsumtionsbeteende. Har också i perioder haft samma inställning som dig, speciellt när man tycker att alla andra (de flesta i iallafall) runt en samt på sociala medier tänker likadant och fortsätter med deras konsumtion. Vilket har gjort att jag många gånger tänker och hoppas på att nån annan kommer på lösningen, men det är vi alla som måst göra en skillnad, du har så rätt i det. Tycker det är speciellt inspirerande att du skriver att du vill göra en bättre värld för ditt barn och sedan kunna säga att du försökte. Har inte själv barn ännu, men kan faktiskt tänka mig att det skulle ge en extra spark att man faktiskt vill lämna en värld till sitt barn som är så bra som möjlig. Har faktiskt chockerats många gånger över hur föräldrar överlag verkar inte reflektera över hurudan värld de lämnar över till sina barn, med att fortsätta med att konsumera och sina bekväma livsstil. Detta inte meningen att vara en elak kommentar till föräldrar, det bara chockerar mig då jag utan barn redan vill göra så mycket jag kan för vår planet, tycker att egna barn skulle verkligen vara den starkaste orsaken till att tänka över vad man kan göra för vår planet.

 10. Träna regelbundet. Börjar äntligen komma igång med träning efter att ha varit periodare i några år efter att jag skadade mitt knä. Vill komma i samma form som jag var då, när jag kände mig stark och vältränad.

  Annars är nyårsmålet bara att vaccinera mig så fort jag får (ej prioriterad så blir i den sista gruppen) och hoppas på att tillräckligt många andra gör detsamma så att vi kan gå tillbaka till ett mer normalt liv! Ett mer normalt liv där jag kan träffa familj och vänner är det enda jag önskar av det här året. Det verkar väl ändå som att tillräckligt många kommer att vaccinera sig här så att vi uppnår flockimmunitet. I Frankrike, ett land där många protesterat mot restriktionerna, är det visst bara runt 40% som kommer att ta vaccinet. Lycka till att bli av med restriktionerna då…

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi