Jobbet 2021

Jag har som sagt haft tid nu under ledigheten till att fundera över hur jag ska lägga upp mitt jobb under 2021 och har kommit fram till att jag ska stå på 3 olika ben. Eftersom jag har typ tusen bollar i luften har jag under de senaste åren lagt upp mina vår och höst-terminer på olika ben för att lättare kunna planera min tid. Ibland har jag insett att jag har uppemot 7-8 olika ben att stå på och då har jag varit tvungen att kill my darlings för att prioritera – annars hade jag absolut blivit utbränd igen.

Jag tror att en av mina styrkor och svagheter är att jag gärna hoppar på alla projekt som tänder något inom mig. Det positiva med det är att jag lär mig massa nya saker hela tiden, får utvecklas och ha kul. Det negativa är att jag kan missa min riktning och därmed inte komma fram till min destination (om ni förstår hur jag menar?).

Med det sagt har jag funderat på vilka ben jag ska stå på i vår och för en gångs skull var de ganska tydliga!

1. Influenceriet: blogg och instagram
Att vara influencer är typ jordens spretigaste jobb. Du kan vara överallt och ingenstans samtidigt och i en bransch som utvecklas i galet snabb takt är det lätt att tappa bort sig själv. Helt plötsligt står man där och gör märkliga tiktoks och undrar… vad fan hände? Haha. Ni fattar. Jag har testat allt när det kommer till sociala medier och har bestämt mig för att Blogg och Instagram är de platser där jag vill vara. Jag ska blogga 5 dagar i veckan, inte på helger för då är det ledigt har jag bestämt, men måndag till fredag ska jag skriva om mitt liv här inne. Jag ska fokusera på karriär, vardagsreflektioner, relationer, välmående, föräldraskapet och inspiration. På Instagram ska jag fokusera på stories för det formatet passar mig perfekt och sedan posta i flödet när jag känner för det. Skrollar ni i flödet fortfarande? Jag tittar 95% av min tid på Instagram på stories och sen 5% i flödet… älskar känslan av att saker läggs upp in the moment på stories!

2. FORNI
Det går riktigt bra för FORNI och vi märker att det fyller ett rum på marknaden. När bloggandet och fysiska magasin minskar ökar behovet av att hitta nya platser för matigare inspiration än den du får i ett flöde på Instagram. Vi har vid årsskiftet ca 80 000 unika besökare på FORNI varje månad och flera hundra tusen visningar per månad! Så i år ska vi utveckla FORNI ännu mer. Vi är ett starkt team och vi har mycket idéer för hur vi ska bygga vidare på konceptet framöver. Helt otroligt att jag har mitt alldeles egna magasin ändå – snacka om att leva mitt drömliv.

3. Baby Journey
I höstas lanserade vi Baby Journey efter att ha jobbat med det i tysthet i 1 1/2 år. Den känslan var ren eufori alltså. Nu gasar vi! Baby Journey är den finaste och bästa gravid och småbarnsappen på marknaden och jag ser fram emot att nå nya höjder med den. Från början var tanken att jag inte skulle jobba operativt med appen men när vi gick live tändes något inom mig och jag insåg att jag måste få vara med i hela resan, för det känns som att den kommer bli journey of a lifetime ♥

Hur tänker du kring jobb inför 2021? Har du satt upp tydliga riktlinjer för var du vill gå med jobbet? Jag tror att det är viktigt att göra det oavsett om man är anställd eller driver eget. Det är ju så roligt också! Mest taggad i år är jag på att vi ska flytta till vårt drömkontor som kommer öppna många dörrar för oss. Jag har manifesterat min dröm om det här kontoret i flera år och den 22:a december signade jag kontraktet. Jag ska berätta allt inom kort!

  1. Hej! Vill vara anonym och använder därför ett annat namn än mitt eget (vill inte råka avslöja mig, haha!)

    Jag ska anordna en möhippa för en vän i maj och hoppas givetvis att pandemiläget i Sverige är bättre då. Du som alltid har så bra idéer – kan du tipsa om en kul dagsaktivitet och en ”röjiga”/festliga restauranger i Stockholm som passar en blivande brud som älskar fest?

    Tack på förhand och för en inspirerande blogg! 🙂

  2. Tänker inte på jobb på det sättet. Mitt fokus är ekonomin, för jag vill jobba så lite som möjligt. Jag räknar fram o tillbaka på hur mkt pengar jag behöver per månad. Hur jag vill bo o leva. Hur mkt jag behöver dra in för att gå runt. Vad som verkligen är viktigt. Frågor som att jobba mkt på kortare tid för att sedan kunna vara ledig eller jobba lite alltid för att få tid o ledighet redan nu. Är absolut inte arbetsskygg, men vill äga min tid, styra mer själv, jobba mer ideellt etc. Inte har måsten, men inte heller ngn stress över ekonomin.

    1. Jag tänker nog lite likadant som dig. Har ett jobb som är ganska lugnt men trivs helt okej, jobbar ca 80% och det känns lagom nu när min son på 1,5 år snart ska börja förskolan. Jag tjänar inte jättebra men vi klarar oss. Tycker det är mer värt att få ledig tid med min son plus att jag inte blir helt slut efter en dag på jobbet🙏🏻 Alla är vi olika och tur är väl det🥰

    2. Så tänker jag också! Började jobba heltid igen 2020 efter föräldraledighet och känner verkligen, det är inte värt det! Speciellt inte när alternativet är att vara mer med min familj. Jag vill också äga min egen tid och göra något som jag brinner för på riktigt. Har ett bra jobb och en lång utbildning men under 2021 planerar jag att lägga grunden till att göra ganska stora förändringar och förhoppningsvis framöver kunna ägna mer mer åt livsstilsföretagande, vilket min partner redan gör så har en bra inspirationskälla där 🙂 Men nu med hemmajobb får jag ändå mycket tid med familjen och till träning och annat jag värdesätter så jag är egentligen nöjd redan nu, men inser att jag värdesätter att äga min egen tid mer än en anställning med fet månadslön..

      1. Så spännande Sara, hoppas du lyckas med dina förändringar! Jag gick ner hälften i lön när jag bytte från anställd till egen, men tyckte det var värt det för att få bestämma själv över mitt liv (det här var ett år efter min utbrändhet). Idag jobbar jag mindre än vad jag gjorde då, men tjänar mer, troligtvis för att jag absolut älskar mitt jobb. Så stort lycka till <3 Puss!

    3. Åh jag är helt med dig, tänker också så och det är precis det här jag vill jobba med 2021. Alltså att hitta en väg att jobba mindre, tjäna bra och kunna leva det liv jag vill leva. Härligt att höra att fler är likasinnade som jag. 🙂

      1. Ni har så intressanta tankar och jag tror att det är många här inne som kan känna igen sig! För målet är väl någonstans exakt det Didi beskriver: jobba mindre, tjäna så mycket som man känner att man behöver och sedan leva ett liv man är tillfreds med. De nivåerna är ju olika för alla, men riktningen tror jag är lika för många. Jag sa själv upp mig som anställd för fem år sen för att bli egen just för att kunna göra det ni beskriver: äga min egen tid. Det är fortfarande det bästa jag har gjort! Jag jobbar typ bara med roliga saker och kan hela tiden välja: vill jag göra det här för ekonomisk anledning, eller vill jag välja bort det för att få mer tid över?

        Hoppas ni alla lyckas med era ekonomiska/jobbrelaterade mål för året.

        Puss!

  3. Har ett jobb jag trivs väldigt bra med och hoppas få fortsätta även 2021, är en väldigt utsatt bransch i Corona tider så man vet ju aldrig. Tacksam varje dag jag får gå till jobbet trots 10 år inom samma företag och relativt högt upp på seniority listan vet man aldrig vad som händer.

  4. Jag gör tvärt om, 95% flödet och 5% stories. Tycker bättre om att läsa i lugn och ro när det passar mig och döljer faktiskt ofta stories som är utanför närmaste familjen då det lätt blir så mycket att titta på/mycket som kommer upp.

  5. Blev av med jobbet efter 20 år i branschen. Jobbar inom hotell och restaurang så det är pandemin som är boven i dramat. Kändes oerhört tungt faktiskt att gå in i ett nytt år utan jobb, och utan någon tidsram för när situationen kommer lätta. Jag vill jobba! Jag vill oxå sätta upp mål för att jobba smartare samt uppnå vissa saker. Kommer uppskatta det något oerhört när möjligheten finns igen.
    Hejja dig M, låter som att det blir ett roligt år för dig med alla projekt. Ska bli kul att ta del av.

    1. Fasiken vad jobbigt, lider med dig. Du låter driven så du kommer säkert hitta ett nytt jobb så fort allt börjar bli lite som vanligt igen, men förstår att många i er bransch har det tufft. Har själv en del vänner som driver eget inom den branschen och herregud alltså, det är inte alla som får behålla sin dröm efter pandemin, så tråkigt… Puss <3

  6. Vilket bra tips att göra en plan för jobbet. Jag älskar att jobba, ofta har jag just personifierat mig med min karriär. Jag älskar att uppnå saker, flytta projekt framåt, se resultat etc. Men min tid är numera begränsad och då behöver man just ha en jobbplan!

    Detta ska jag klura på i detalj men spontant måste mitt stora fokus ligga på att bli den bästa ledaren jag kan vara. Som manager blir jag så bedrövad över alla dåliga chefer som inte bryr sig om sina medarbetare, ledare som inte finns där, inte hjälper till eller stöttar, managers som snarare ska vara specialister än managers men som befordrats för att det är dags så att säga. Så min plan nummer ett för 2021 är att verkligen jobba och fokusera än mer på mitt ledarskap.

    Så tack tack.
    Angonius.com

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi