Julhälsning

Ibland är det man behöver inte en rad perfekta bilder på en perfekt jul i ett perfekt flöde. Utan något annat. Något som får en att känna sig trygg, lugn och mindre skavig. Några varma ord och lite pepp istället för bara fasad. Självklart ska man få posta sina fina bilder på allt man donat med på Instagram idag! Och resten av julen för den delen. Men, det kan vara bra att komma ihåg att allt inte handlar om fasaden.

Jag upplever själv att julen kan vara rätt påfrestande. Som vuxen har jag inte tyckt så mycket om julen, sen sociala medier kom blev det värre. All press på en dag som sällan blir så bra som man hoppats på. Sen fick jag barn och nu handlar allt om honom. Han tog bort min ångest kring julafton och plockade fram en förhoppning kring julen som jag inte känt som vuxen. Det är fantastiskt ur ett egoistiskt perspektiv – han har kommit och räddat mig från julångesten.

Men jag vet att vi är många som mår dåligt i mer eller mindre skala i samband med julen. Med det sagt så vill jag dela med mig av några tips och en affirmation som kan vara bra att ha med sig i jul ♥

3 tips för dig som har julångest:

  1. Försök se julhelgen som en helt vanlig helg (samma sak med nyår). Det blir lite lättare att få distans till allt om man inte gör en så stor sak av det.
  2. Njut av det du har i ditt liv istället för att fokusera på det du inte har, som du ser att andra har. Kan vara allt ifrån den perfekta julklänningen till barn eller lyxig julklapp. Blicka inåt och försök att se allt fint du har i ditt liv.
  3. Det är ett vinnande drag att köra lite välbehövlig instagram-detox under ledigheten. Välj en eller ett par dagar som du går helt offline på. Det kommer vara sååå skönt.

Julens affirmation:

Jag är generös med min kärlek – både mot mig själv och mot andra.

*

God jul mina älskade vänner. Jag hoppas att ni får en lugn, fin och trygg jul och nyår. Ta hand om er själva och varandra, i år mer än någonsin med tanke på var vi befinner oss. Ring de som är ensamma på FaceTime, ta tid att skicka de där jul-smsen du brukar glömma och ha extra tålamod där tålamodet vanligtvis tryter.

Jag tar en liten ledighet och fokuserar på min familj i jul, så ses vi måndag den 4:e januari igen. 
Massa kärlek!

  1. Vilken fint och viktigt inlägg! <3 Jag har haft en jättefin julafton men kände mig smått misslyckad och stressad nu när min 1,5-åring har gått och lagt sig och jag insåg att jag inte tagit någon fin julbild på oss som familj, i tjusiga kläder och sådär. Knappt tagit några bilder alls… Så löjligt, jag vet! Det är ju inte det som julen handlar om, såklart. Tänker extra mycket på dem som är eller känner sig ensamma idag, och på dem som inte har det så bra hemma.

  2. Heej! Har en fråga angående förskola och Dante.
    Min son ska börja förskolan om 2 veckor. Har varit så pepp på detta men börjar bli nervös nu.
    Kan du inte berätta mer om fördelarna du upptäckt sen Dante började på förskola? Hur han utvecklats, är sömnen bättre eller sämre (min son vaknar typ 05.30 varje morgon så fattar inte hur han ska orka förskolan). Eller några allmänna tips du har inför starten? Känns smått överväldigande alltihop haha. <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi