Frågor med Forni

Hej Michaela! Tack för att du postade vart ert spjälskydd är ifrån, jag letar också! Min 8-månaders har sovit kasst från födseln och nu tänker jag mysa till sängen och hoppas det ska hjälpa haha. Ville bara fråga – passar det skyddet till den ovala stokke-sängen? Tack för fin blogg och god jul!

Hej fina du!

Nej, typ inga spjälsängsskydd förutom Stokkes egna passar till deras sängar men vi har lagt den dubbelt vid ena kortsidan – extra mycket skydd helt enkelt 🙂 Inte perfekt snyggt, men det funkar och hans säng blev sååå mycket mysigare efter att vi köpte detta, satte in ett mysigt täcke och en puffig kudde. Och ett stort lass mjuka djur.

Tack för att du läser, hoppas att du får en fantastisk jul ♥

Hej Forni!

Jag undrar hur ni tänkte med namn till Dante – både för o efternamn?
Vet att du pratade i någon podd om att ni hade flera alternativ – vilka hade ni mer o hade ni några favoriter om det hade varit en flicka?

Har för mig att ett av namnen va Frank Forni – alltså så himla gulligt det hade varit! 🙂

Tycker det är så roligt med namn!

Hej gull!

Frank Forni var Damons favorit men jag tyckte inte att det klingade helt perfekt haha! Ett annat favoritnamn som var med till slutet var Sandro som jag älskar.

Med Dantes namn tänkte vi såhär: Forni för att det är ett enklare efternamn än Damons efternamn. Damons föräldrar är från Iran och ingen har någonsin kunnat uttala eller ens stava till hans efternamn vilket han har tyckt varit jobbigt under hans uppväxt. Om man ser till utanförskap så insåg vi att Dante kommer ha det jobbigare med hans efternamn än med mitt. Jag älskar Damons efternamn, det är väldigt vackert, men i slutändan är Forni ett efternamn som är så starkt kopplat till mig och något som jag garanterat kommer behålla hela mitt liv. Så det var också en aspekt, att mitt efternamn betyder så mycket för mig!

Dante bestämde vi oss för när vi var i Paris på vår babymoon. Vi går in på Rodin-museet och det första vi ser är The Thinker och bakom den Helvetets Portar som kommer ifrån poeten Dante Alighieris verk. När vi såg dessa ståtliga statyer tittade vi på varandra och sa bara “Det blir Dante”. Jag älskar Dante Zia så namnet hade jag hittat när han var med i Nyhetsmorgon några månader tidigare 🙂

Ångrar verkligen inte namnet för en sekund, tycker det är sååå fint!

Så mysigt inlägg <3
Om jag ska unna mig en blus från Ahlvar, vilken skulle du satsa på? Tycker dom är så fina men får beslutsångest när jag väl bestämt mig att jag ska unna mig en och ser allt fint på hemsidan 😂 vill ha en klassisk att komplettera basgarderoben med.
God jul!

Absolut Ayumi! Det är deras finaste modell och funkar till allt. Lovar dig att det är en riktig investering! Unna dig!

Kanske veckans affirmation eller något i den stilen? En intention av något slag, mentalt.

Hade varit så fint att addera det till Weekly Plans-listan, det ska jag börja med efter årsskiftet! Så bra tips <3

Hej Michaela och tack för en fantastisk blogg! Jag och min fästman går i babytankar och jag vill så gärna läsa din Baby Book men jag bor i Barcelona.. Säljs boken som e-book någonstans eller via någon hemsida som levererar till Spanien? // Sandra

Hej snäckan!

Jag tror tyvärr inte det men om du har en kompis i Sverige kan du be hen köpa den och lägga på lådan åt dig så har du den på två dagar. Här finns den signerad.

Puss!

  1. Tack för svar på frågan – roligt att få veta en liten historia bakom namnet 🙂

    Kram o hoppas ni får en mysig jul!

  2. Så kul med namn! Vår dotter fick sitt namn så fort vi gjort NIPT och visste att det var en flicka. Det var så självklart att vi aldrig ens diskuterade andra namn! Jag hade sett namnet på Instagram och tyckte att det var lagom ovanligt men inte svårt eller krångligt. Om det blir ett barn nr 2 har vi inget självklart namn klart så det blir spännande isåfall att få grotta ner sig lite mer 🙈 Hon fick sin pappas persiska efternamn trots att det är krångligare att stava än mitt svenska, men så är mitt inte hälften så fint som Forni heller så för mig var det givet att hon skulle få hans efternamn!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi