Krossade hjärtan

Såg ni Så mycket bättre igår? Reprisen går i bakgrunden just nu och Benjamin Ingrosso tolkar Tommy Körbergs Judy min vän. Jag blev helt tagen när han sjöng den igår och ärligt talat lika tagen idag. Låten handlar ju om att komma över hans ex. Ett ungt krossat hjärta… det är något speciellt med det. Den smärtan är så ren, stark och brutal. När Tommy säger till Benjamin “Nu har du skrivit henne ur ditt liv” så tänkte jag på alla ex jag har skrivit ur mitt liv. Två hela böcker har jag skrivit om mina krossade hjärtan som tids nog blev hela igen. För det tar tid att komma över någon, mycket längre tid än vad man tror innan man är med om det själv. Jag ser Benjamins lilla glimta av skam över att han fortfarande behöver skriva om henne och känner igen min egen skam efter mina krossade hjärtan… skammen över att man fortfarande inte kommit helt över någon fastän omgivningen börjar tycka att man kanske borde.

Det är helt sjukt vad riktig hjärtesorg kan ta tid. Det är något man bara kan förstå när man har varit med om det själv. Det handlar inte om vem som är mest känslig, om någon är känsligare än någon annan. Jag har sett människor som aldrig släppt en tår i sitt liv fått så ont i hjärtat av att bli lämnade så att man har behövt vagga dem till sömns. En vän sa en gång att hans krossade hjärta gjorde lika ont som den gången han förlorade en familjemedlem. Det sätter smärta i perspektiv – man förstår att den inte alltid är logisk. Det gör ont, väldigt ont, att någon frivilligt lämnar en ensam kvar för att hitta något annat än det man erbjuder. Och det tar lång tid att läka från det. Jag tror faktiskt att vissa aldrig helt läker utan bara lär sig leva med det.

Alla med krossade hjärtan har som en hemlig klubb där man förstår varandra och finns vid varandras sida. Det är fint ändå, att krossade hjärtan håller ihop. För man är inte stark ensam, man är stark tillsammans.

Är det någon som läser som har ett krossat hjärta? Vill skicka en extra stor kram till dig idag. Det läker. Jag tänker på om jag hade vetat om då hur mitt liv skulle se ut idag… en fästman, ett barn tillsammans, en trygg relation och en stabil kärleksgrund. Att allt löste sig, att de innan honom inte var männen i mitt liv. Att Damon var det, han kom, han helade mitt hjärta.

Ha en fin söndag nu ♥

 1. Såå fint skrivet!
  Gått 3 månader sedan jag blev dumpad och kämpar fortfarande. Det jobbigaste är att jag inte känner att jag kommer vidare utan står och stampar på samma ställe.
  Men jag vet att allt blir bättre med tiden.
  Du är bäst och väldigt inspirerande ❤️
  Kram

 2. Det här inlägget kom ju i precis rätt tid. Det har gått över ett år sedan min kille lämnade mig. Och även om jag ganska tidigt insåg att han inte var bra för mig så är det något så smärtsamt i det att faktiskt ha blivit övergiven. Dessutom är jag fortfarande så jävla arg på honom för att han behandlade mig som skit. Allting talar liksom för att jag ”borde” vara över honom för att han var en idiot. Men skammen och smärtan i att ha blivit lämnad, den skojar man inte bort. Det går inte alltid att vara rationell och speciellt inte när det är så mycket olika känslor inblandade.

 3. Grät när jag hörde Benjamins tolkning, aldrig troddebjag att en låt skulle kunna tala så mycket till en…sitter själv med ett krossat hjärta och behövde läsa detta. Jag hoppas framtiden faktiskt är ljusare än vad den ser ut nu.

 4. Jag har fått mitt hjärta krossat en gång, då var jag 16 år och upp över öronen förälskad, trodde att det skulle vara vi för alltid. Efter 9 månader dumpade han mig och världen gick under. Usch kommer ihåg än idag hur dåligt jag mådde i säkert ett års tid efteråt. Kommer speciellt ihåg en gång då jag fick ringa gråtandes till min mamma och be henne hämta mig i skolan, klarade inte av att vara kvar, ville bara ligga på mitt rum och gråta.
  Jag har varit med om två uppbrott till efter det men de tog inte alls lika hårt på mig.
  Kanske kände man mer och intensivare i tonåren? Aldrig varit så kär heller som jag var då.
  Nu är jag 30 år och tillsammans med världens finaste kille (som jag såklart är kär i) och tillsammans har vi en liten gosse på 16 månader❤️

 5. Alltså tack tack tack för att du skriver detta. Dina böcker har hjälp mig så mycket genom olika perioder i mitt liv, precis som dina texter i bloggen. Tack för att du är så genuin och för att du skrev detta inlägget just idag. Det ger mig lite hopp på vägen <3

 6. Tack för det här inlägget Michaela, det träffade mig så oerhört starkt, rätt in i min innersta kärlekskrammare. Mitt hjärta har äntligen blivit helt igen efter att ha blivit krossat och stampat på. Mitt ex gjorde slut med mig efter tre är ihop för att han ”behövde tid för sig själv”. Aldrig har jag haft så starka känslor för en människa, det var som att en del av mig dog där och då. Ett och ett halvt år, en flytt och över 300 nätter gråtandes till sömns senare kan jag äntligen säga att jag har läkt. Det tar tid, men det går. Och jag vill säga till alla som kämpar att om jag klarade det, då gör du det också. ❤️

  1. Fyfan alltså vad smärtsamt det är. Och att det tar så lång tid, det är något man inte fattar förrän man sitter där själv. Heja dig som är ur det, starkt jobbat. Skickar en stor varm mysigt kram <3

 7. Dina inlägg går som alltid rakt in i mitt hjärta. Känner mig alldeles gråtig nu. Sluta aldrig blogga, bästa Forni! ❤️

 8. Gud så fint skrivet, det du skriver stämmer verkligen och når ända in på djupet. Jag kom att tänka på låten Broken hearts club av Gnash, när du skrev om den hemliga klubben för alla hjärtekrossade <3

 9. Tack tack tack för detta inlägg❤️❤️❤️❤️
  Har du något tips på hur man inte känner sig så värdelös?
  Jag gjorde allt för mitt ex och var så kär, men när han dumpade mig så sa han i princip att han varit osäker sen start och han inte visste om han hade varit kär ens. Känner mig lurad och utnyttjad.
  Hur ska man veta om nån ens älskar en? Kommer vara livrädd att samma sak ska hända igen, att det är slut bara sådär på en sekund.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi