WEEKLY PLANS

God morgon mina hjärtan!

Det fick bli några dagars paus här inne för jag kände att jag behövde det just förra veckan. Jag tycker att det är så ironiskt att jag svarade på en fråga i Frågor med Forni där jag beskrev hur trist det är med klimatet på sociala medier just nu, och som svar ramlade det in en drös negativa kommentarer. Jag har verkligen lärt mig en sak under mina 16 år i det här yrket: att svara på negativa kommentarer och försöka bemöta dem på ett sätt som rättfärdigar vad man själv tycker och känner slutar 98% av gångerna i mer negativa kommentarer. Min slutsats? Det är personer som inte vill mötas eller sätta sig in i hur det känns för mig som influencer när ett påhopp kommer. Därför varken godkänner eller besvarar jag negativa kommentarer längre, för det leder nästan aldrig till någon bättre plats. Det andra jag har lärt mig är att det bästa jag kan göra är att ignorera det otrevliga helt och låtsas om som att det inte finns – men det går inte riktigt i linje med vem jag är som person. Jag är ju en person som står upp för mig själv och det är viktigt för mig att hela tiden visa att man kan inte bete sig hur som helst mot någon bara för att det sker bakom en skärm. Så ibland tillåter jag mig själv att agera utifrån min person och inte utifrån vad som är “smartast” men då slutar det nästan alltid med att jag bara blir mer ledsen eller besviken eftersom det bara kommer mer negativt. Det blir så när man försöker diskutera ens liv, val och handlingar med en person som inte tycker om en.

Med det sagt!

Så pratar vi inte mer om den stämningen nu. Men jag ville i alla fall att ni andra som är så sjukt positiva och schyssta här inne ska veta att tyvärr blir jag så pass påverkad av negativitet att det tar bort lusten från jobbet stundtals. Och jag har alltid sagt att jag inte ska göra det här om jag inte mår bra av det. Just nu är det mycket bättre energi inne på min Instagram (trolig teori: för man måste ha ett konto där!) så då har jag lagt krutet där inne denna vecka. Jag hoppas att ni som läser min blogg även följer mig där! Och så finns ju magasinet och alla andra bloggar här inne varje dag som ni kan dyka in i.

För att prata om någon som berör oss alla, hur mår ni just nu i pandemin? Jag tar in från olika håll hur mycket det drabbar människor men på helt olika sätt. Den som är i riskgrupp blir ensam, den som är rädd för att bli smittad blir besviken, den som har ett stort socialt behov blir uppgiven, den som förlorar sitt jobb blir ledsen. Alla känner saker i den här pandemin, olika människor på olika sätt. Alla drabbas. Personligen så har jag fortfarande antikroppar vilket gör att jag inte är rädd för att bli smittad, men jag har andra saker som tynger mig. Människor jag älskar som tvingas sitta isolerade och börjar må riktigt dåligt av det. Familj som inte får träffa Dante och har längtat sen i februari när Corona kom. Och så den sociala distansen som går väldigt mycket emot mitt extrema behov av social stimulans. Det är självklart att restriktionerna är lättare för vissa än andra att acceptera beroende på vad för typ av person man är. Den som lever med en familj och har ett lugnt familjeliv har naturligtvis lättare att anpassa sig än den som lever i singelhushåll. Jag saknar bara att få leva som vanligt, samla på mig minnen med mina kompisar, resa med min familj, uppleva saker, röra vid människor, prata, skratta och umgås. Det ligger verkligen inte i min natur att distansera mig och den här veckan har jag haft en liten dipp.

Sedan har det även varit lite grejer på det privata planet som har varit tuffa senaste tiden som inte har med någon pandemi att göra men som har varit väldigt jobbigt. Jag känner så stort behov av att bli omhändertagen för hela mitt fokus har gått till att ta hand om andra. Det har varit mycket tårar men jag ska göra det jag kan för att hitta pepp igen under denna vecka och jag tror att ledordet får bli: self care ♥

Min vanliga veckolista känns ju ganska irrelevant just nu när man inte gör någonting, eller vad tycker ni? Jag ska i alla fall jobba på som vanligt, hänga med min lilla familj och så kör vi nästa Learn from the Expert på onsdag kl 14.30 med Petra för att prata om Adoore! Perfekt för er som är nyfikna på hennes klänningar och vill veta mer om passform, storlekar, känsla etc.

Ha en fin dag nu så hörs vi lite senare!

Måndag på kontoret, jag behövde ordna med lite saker här så gick in en sväng idag!

 1. Hoppas att du slipper massa tråkiga kommentarer framöver så du känner att det är roligt att blogga igen! Tills dess följer jag dig med glädje på instagram, tycker det är lika roligt att se vad du har för dig där (videon du postade på Dante när han såg dig på TV och sa ”mamma”??? Nej jag dog det var det sötaste jag sett)!

  Den här pandemin påverkar även mig som student såväl som alla andra. Är trött på Zoom-föreläsningar och saknar att gå till skolan. Saknar att träffa mina kurskompisar för att plugga eller sitta på föreläsningar tillsammans, saknar att ha seminarier IRL, saknar att kunna hänga på biblioteket. Det känns extra tråkigt då jag tar examen nu i januari och det är många jag pluggar med som jag inte har träffat sen i våras då undervisningen gick över till distans. Känns också supertråkigt att vi inte kommer ha någon vanlig examenceremoni. Jag vet att det är en liten grej i den här stora pandemin, men efter att ha pluggat i 3,5 år har jag alltid sett fram emot dagen jag tar examen och för mig är det en jättestor händelse. Att inte få chansen att klä upp sig ordentligt, ha en ceremoni med alla mina klasskamrater, få gå upp och ta emot sitt diplom för att sedan gå ut och dricka bubbel och fira med mina vänner från klassen och sedan med mina vänner och familj, alltså näää är SÅ BESVIKEN OCH LEDSEN. Kommer såklart försöka fira på något coronasäkert sätt, men det känns ändå så jävla synd.

 2. Så tråkigt att höra om alla negativa kommentarer, jag som är en trogen följare kommenterar för sällan. Vill bara ge dig pepp och att jag älskar ditt flöde av inspiration tillsammans med en härlig kombo av personligt, mode, familj och allt däremellan :).

  Jag tycker det är SÅ tråkigt med de här restriktionerna, dels såklart av oro men tyvärr tar egoisten i mig över och jag mår, precis som du, inte bra av den här distansen och avsaknaden av mitt normala sociala liv. Saknar att få klä upp mig, strosa på stan, middagar med vänner på restaurang. Jag lever inte i ett singelhushåll vilket jag är extra glad för just nu, men tycker det är så deppigt ändå.

  Det roligaste just nu är mitt arbete som är hyfsat normalt med en del kontorsdagar ändå. Som tur var har jag underbara kollegor som jag känner är okej att hänga med lite extra då vi ändå ses hela tiden. Märker att jag lagt till extra träning i mitt liv vilket ju är positivt, men tror också det dels beror på att min energi går inte åt som tidigare när veckorna annars är rätt fullplanerade. Ska gifta mig till sommaren och nu känns det till och med svårt, så ovisst allt. Men en dag är vi över detta. Kram till dig!

 3. Hej kära M,
  Jag är en av dina läsare som verkligen uppskattar vad du gör, hur du förmedlar din vardag, hur du bemöter ris och ros.
  Hoppas det negativa klimatet vänder för detta vi lever i nu är nog tyvärr inte kortvarigt utan vem vet hur länge denna pandemi kan hålla på?!?
  Hoppas ni får en fin helg både du Michaela och alla ni andra!

 4. Jag vill bara säga att det här är min favoritplats på internet. Jag är så tacksam för all inspiration jag får ifrån dig och har fått genom alla år! <3 Jag önskar så att alla kunde sluta med sina pekpinnar, för jag är rädd att du/ni inte kommer orka längre. Jag hoppas att klimatet blir bättre när vi närmar oss julen, folk brukar väl bli snällare runt jul?

 5. Hej Michaela! Hoppas du har fått en bra start på veckan, din blogg är verkligen en favoritplats som någon skrev här ovan och jag ser fram emot det lika mycket varje gång att titta in och läsa här 🙂 Ta hand om dig och selfcare låter som ett bra ledord för veckan!

 6. Frågor till forni:
  Hej Michaela!
  Jag tror jag har fastnat sen jag blev dumpad.
  Har du någonsin varit där? Och hur tog du dig ur det?
  Jag mår dåligt varenda dag och har gjort i 1,5 års tid, sen jag blev dumpad. Jag känner att jag inte duger och känner mig så ensam. Fick höra från mitt ex att han inte riktigt visste om han ens var kär i mig under tiden vi var tillsammans. Jag känner mig så sviken och har svårt att gå vidare och bli lycklig igen. Hur ska man veta att någon älskar en och vill vara med en när man fått höra det där?
  Kramar!

 7. Hej Michaela! Vill börja med att säga att jag tycker att du är grym, du verkar vara en av de relativt få influencers som faktiskt verkar försöka följa de restriktioner vi lever under. Tack för det! Jag håller helt med dig om att klimatet på nätet ofta är alldeles för hårt och otrevligt, men jag tycker samtidigt att det måste finnas rum för att kritisera influencers precis som andra människor kan bli kritiserade i sin yrkesroll, utan att det tas som ett personligt påhopp. Självklart ska kritik framföras på ett konstruktivt sätt, och det ska riktas mot handlingar och inte mot personen i sig.
  Med det sagt, du skriver om kommentarer av personer som inte vill mötas eller sätta sig in i hur det känns för en influencer. Jag har full förståelse för att det kan vara obehagligt att få kritik, och som sagt tycker jag det är oerhört viktigt att kritik framförs på rätt sätt, men jag skulle ändå vilja fråga dig: upplever du att du vill mötas och sätta dig in i hur det känns för personerna som ger dig kritik? En del kritik är såklart helt obefogad, men mycket kritik grundar ju sig faktiskt i att något du skrivit har skapat en negativ känsla hos läsaren. Jag som läsare blir väldigt illa berörd av att se influencers (allmänt, inte specifikt dig) som går i butiker, går till frisören, går till gymmet, bjuder över vänner på middagar etc, när jag själv kämpar med att följa restriktionerna till punkt och pricka för att bli av med dem så snart som möjligt. Det funkar inte i en pandemi att tänka att alla ska sköta sig själva och ingen ska lägga sig i vad någon annan gör, för vad andra gör påverkar mig i allra högsta grad. Vad andra gör avgör om jag kommer kunna träffa min familj till jul (som jag inte sett sedan förra julen), vad andra gör avgör om min syster som jobbar som läkare på covid-IVA kommer gå in i väggen eller inte, och vad andra gör avgör om någon i min närhet kommer bli allvarligt sjuk av den här skiten eller inte. Vi sitter ALLA i samma båt när det gäller det här viruset, och då funkar det inte att komma med ursäkter och strunta i restriktionerna för att man tycker att man själv vet bättre (OBS säger inte att du gör det, men det är den attityden jag uppfattat hos många influencers). Vi måste hjälpas åt, och när man ser någon som uppenbart går emot de restriktioner som finns så måste vi även hjälpas åt att få den personen att ändra sitt beteende. Självklart ska det göras på ett trevligt och sakligt sätt, men det måste vara okej att säga till personer som uppenbart bryter mot restriktionerna att det räcker nu, utan att stämplas som att man bidrar med negativ energi och hat.

  1. Jag känner inte Michaela men jag upplever att hon är en person som är mycket bra på att ta konstruktiv kritik, självrannsakar sig själv mer än de flesta och har inga problem med att säga “jag gjorde fel, förlåt, jag ska försöka göra bättre”. Kommentarerna som Michaela pratar om tror jag inte är kommentarer med en “konstruktiv kritik” karaktär utan rakt igenom nedbrytande och elaka kommentarer, ord och meningar med en illasinnad bakomliggande energi som ingen människa ska behöva få slängt i sitt ansikte varje sig privat eller på jobbet.

 8. Skickar styrkekramar från Kalifornien som varit i lockdown med ganska strikta restriktioner sen i Mars(!). För några veckor sedan öppnade lekplatserna igen så det passar vi på att göra så länge man får…

 9. Jag känner att Corona verkligen börjar påverka mig nu. Är singel, bor själv, jobbar hemifrån och restriktionerna blir allt hårdare. Är så trött och ledsen. Sen blir jag än mer ledsen när jag tänker på de som har det ännu värre än mig. Men kan ändå inte hjälpa att tycka synd om mig själv. Fyllde precis 33 och tack vare Corona har mitt liv stått still, inte kunnat träffa en partner, inte kommit nånstans på jobbet då allt bara står still. Inte heller kunnat byta jobb då det känns så osäkert…

 10. Jag lyssnade på din live den dagen du släppte boken och oj så mysig den var. Det var så himla vackert allting, med alla känslor du förmedlade.
  Det kändes nästan som när man satt med sin bästa vän. Jag har själv läst en del “om dig” på evempelvis en viss tråkig blogg och tänkte när jag såg på liven vilken otroligt fin och mjuk person du verkar vara. Det lös genom skärmen vilken värme och kärlek du utstrålar. Hur kan man ens skriva elaka saker till de man inte känner? Tänker att de som nödvändigtvis känner sig tvungna att häva ur sig det dem tycker, har förmodligen inte följt dig. De känner bara ett behov av att sprida negativ energi. Hoppas du slipper tråkiga kommentarer framöver.
  Stor kram!

 11. Hej Michaela! Vill bara lämna en kommentar och berätta hur mycket jag uppskattar din blogg. Du skrev ett inlägg för ett tag sedan som berörde det faktum att många väljer att sluta blogga till förmån för sina andra kanaler och som inbiten bloggfantast så är jag så glad över att du vill fortsätta skriva om ditt liv när många andra väljer att sluta. Jag hoppas att det blir mer positiv stämning här inne framöver så att du fortsätter att känna lust till att skriva och dela med dig. Tack för ditt arbete!

 12. Vill först börja med att säga att jag verkligen uppskattar artiklarna ni publicerar här på forni. Känns som att det kommer nya oftare nu? Mycket kul!
  Ang pandemin så tycker jag nästan att det känns värre nu än i våras. Då hade jag fortfarande hopp om att det snart skulle vara över.. är så trött på att konstant vara orolig 😔

 13. Du är helt underbar och sprider sån värme rakt genom skärmen!!! Vilket är helt otroligt hur det ens är möjligt?! Tack för den värme, genuinitet och klokhet du sprider i världen. Den behövs. 🙂

 14. Citat från Nedra Glower Tawwab (nedratawwab på instagram), en helt fantastisk terapist, när hon fick frågan “Wondering if you do get internet bullies – do you respons?”

  “No. I have a boundary of not arguing with strangers. I would not argue with a person in a grocery line and I’m not arguing with a person in my comments or DM’s. It takes too much energy. I’m not in this space to convince people to think like me or try to understand me. They don’t know me. I block people who don’t excessive their freedom to unfollow me”.

  Influenser eller ej. INGEN behöver ge av sin tid och energi till någon som redan från början har bestämt sig för att missförstå dig eller endast vara elak. Förstår din vilja att stå upp för dig själv och vilja säga ifrån. Men tänk också på att en del av emotionellt självskadebeteende är att dela med sig av sig själv till personer som inte kan eller vill supporta dig.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi