Frågor med Forni

Hej! Grattis till lanseringen! Älskar din skjorta, var är den ifrån? <3

Den är från Wakakuu Icons! <3

Hej Michaela! Har en fråga om hjärtekross som jag tror du kan ha ett klokt svar på.
Hur slutar man älta vad man skulle kunna gjort annorlunda för att inte ha blivit dumpad? Jag går dagligen runt och tänker på de gånger jag blivit sur, haft dåligt humör eller bara varit barnslig i mitt beteende och som endast beror på MIG. Det var inte hans fel, utan mitt. (vet inte om relationen tog slut på detta, han hade tappat känslor). Hur slutar jag hata mig själv för att jag inte alltid hanterat allt perfekt?
Allt jag vill är att göra om och vara tillräckligt bra. Mitt självhat är så enormt och det släpper inte.

Sen en annan fråga, hur ser du på det här med att man dumpar någon från ingenstans? Utan att ens ha en diskussion hur man kan göra saker bättre i förhållandet?
Jag är lämnad i chock och det känns som att jag gjort exakt allt fel eller är så hemsk att leva med. Hur reser jag mig igen och hur ska jag kunna lita på att någon älskar mig och inte bara lämnar mig sådär från ingenstans utan att ens vilja försöka rädda det?
Kram ❤️

Hej fina du

Det finns nog bara en hälsosam sak att göra: bestämma sig. Bestämma sig för att släppa ältandet och gå vidare. Vet du att ältande mår man inte bra av. Jag minns när jag ältade en sak med en kille i oändlighet, så sa Dasha till mig en dag att ”Nu måste du bestämma dig för att släppa det och sen göra det på riktigt”. Jag släppte det och plötsligt blev jag 100kg lättare. Du kommer troligtvis aldrig att helt kunna förstå varför han lämnade dig, men oavsett vad så är det som är gjort redan gjort. Det går inte att åka tillbaka i en tidsmaskin och inte bete sig barnsligt vid middagen eller tappa tålamodet på morgonen. Allt har redan hänt.

Däremot så tycker jag att du också kan gå och prata med någon om det är så att du känner att du fastnat i en negativ spiral som kanske var en av anledningarna till att hans känslor svalnade. För då vill du ju inte hamna där igen i nästa relation. Jag tror på att våga vara självrannsakande – men utan att döma sig själv. Du ska inte känna självhat för det är inte hälsosamt.

När det kommer till din andra fråga så tycker jag ju inte att det är speciellt schysst att lämna en relation utan att prata om förhållandet innan för det lämnar den ena personen med så mycket tankar och funderingar. Dessutom har man inte fått minsta lilla chans till förberedelse vilket gör att den ena bara går ut och lever vidare och har processat klart, medan den andra måste börja med det i samma sekund som man blir lämnad.

Ta tid för reflektion, prata med någon, jobba på att arbeta bort ditt självhat och ta hand om dig. Du är värd att bli omhändertagen. Låt det ta tid och var snäll mot dig själv.

Stor kram!

Hej Forni, en konstig fråga… jag har hamnat i en konflikt med min svägerska som resulterat i att min bror tagit avstånd ifrån mig och min familj. Han kommer inte på barnens födelsedagar, hör inte av sig mer än till föräldrarna etc. Han har tidigare varit extremt nära oss och barnen. NU fick jag även reda på att de är gravida!!! Från annat håll… dvs min mamma.
Jag undrar bara hur man förhåller sig till en familjemedlem som inte vill ha den relationen man själv kanske önskar? Och en svägerska man kanske inte tycker om sådär… jättemycket.
Tips???

Hej bästa

Alltså familjekonstellationer kan vara så himla knepiga. Jag tror inte jag känner någon som haft helt fungerande familjerelationer genom hela livet.

Jag har egentligen bara ett tips och det är att se förbi stolthet och tidigare händelser och se till framtiden. Om du vill ha din bror i ditt liv kanske det kan vara värt att sträcka ut handen mot honom, och därmed också hans tjej. Även om du inte tycker så mycket om henne kanske det kan vara värt att ha en god relation med henne för att få fortsätta ha en god relation med honom.

Familj behöver inte vara de viktigaste personerna i ens liv. Men om man älskar sina familjemedlemmar ska man kämpa för att hålla dem kvar hos sig. Jag har aldrig ångrat ett förlåt eller en sänkt gard när det kommer till mina familjerelationer. När allt kommer omkring är de vi älskar det enda som betyder något.

Massa kärlek!

Åh, får jag fråga var du köpt din matta i vardagsrummet?

Den är från Meli Meli, Nico i färgen Khaki! Jag ÄLSKAR den och rekommenderar den till alla! Tål lite skit och tappar inte massa ludd. Passar dessutom till de flesta övriga möbler i hemmet. Puss!

Åh älskar att ni ofta tar ett glas rött! Som en fellow italienska gör jag detsamma men finner mig ofta inte hinna dricka upp vinet så det blir.. Ej drickbart så att säga.. Hur gör ni? Lyckas ni dricka upp flaskan i god tid innan det blir surt eller har ni nån superkork jag borde få in i mitt liv?😃

Ciao bella!

För det första så korkar vi igen ordentligt och ställer in i kylen vilket gör att vinet håller sig bra i 4-5 dagar (oftast) utan problem. Om vi har kvar vin i flaskan efter det så ställer vi in den i skafferiet och använder i vår matlagning sen! Så inget vin behöver gå till spillo. Vi älskar att ta oss ett glas på kvällen men dricker sällan mer än ett glas var, däremot så tar vi ju ett glas några kvällar i veckan vilket gör att vinet brukar gå åt eller så är det kanske 1/3 kvar som vi sparar till maten. D är ju lite av en vinnörd haha så när vi öppnar bättre flaskor brukar de gå åt för att vi (okej mest han) njuter så mycket. Jag försöker att njuta av all dryck – oavsett om det är min morgonkopp kaffe eller mitt glas rött till middagen. Min kompis Mattias har lärt mig att njuta mer av vatten för han älskar vatten mer än han älskar Linn typ haha. Så han har lärt mig att njuta av mitt lunchvatten också. Fint att kunna njuta av saker och inte bara klunka i sig dem. Puss!

  1. Frågan om familjekonstellationer tog jag verkligen till mig av. Har en liknande situation där ingen är osams men där vi har snarare har glidit ifrån varandra. Dels för att vi lever olika liv för tillfället. Jag tror, precis som du, att det är viktigt att sänka guarden, förväntningarna och vara mer accepterande! Vid de tillfällen som jag har känt mig besviken på min bror så förstår jag efter vi har pratat om det att vi helt enkelt hade olika förväntningar… Jag har också accepterat att han tar ställning för sin sambo och väljer att göra saker med hennes familj för att hon mår bra av det! Det är så lätt att glömma bort att de är två personer när man är ledsen för en missad julafton eller uppbokad sommar osv… alltså ”men vi då” tankarna! Hoppas det löser sig för er! Kramar!!

  2. Jag har ett tips till läsaren med vinfrågan – jag och min sambo brukar köpa halvflaskor på Systemet (350ml) – perfekt för ett glas var men inget som blir över och blir dåligt 🙂

  3. Angående frågan från hon blivit lämnad; Kan han inte ta att du inte alltid är perfekt så f*ck him. Då lämnade han dig för att han var en tönt. Och jag skulle messat och fråga personen i fråga om vi kunde ses så du kunde få svar på dina frågor eller ta dom över mess/telefon. Så slipper du undra.
    Och till sist: det är inget krav på att vilja rädda ett förhållande. Han kanske verkligen inte vilja vara i just det förhållandet längre/något förhållande och hade därför noll intresse av att rädda det. Det får man ändå lov att acceptera även om det suger för dig. Dock kan jag garantera att du inte har något ”över dig” som gör att alla killar du inleder en relation med kommer lämna dig utan förvarning. När du träffar rätt en vacker dag kommer du va så j*vla tacksam för att de tog slut med alla män innan ❤️🥰

  4. Tips om man är vinintresserade och vill kunna dricka ett vin utan att behöva dricka hela flaskan på en gång är en Coravin! Förenklat är det som en nål man sticker genom korken så att man kan hälla upp ett glas utan att öppna flaskan.
    Inte helt billig pryl men om man är vinnörd och/eller vet att man ofta bara vill ta ett glas kan det vara värt! 🙂 https://www.coravin.com/

  5. Åå läste det du skrev om Dashas råd. Jag saknar din och Dashas vänskap. Det känns som det var en era som var så utmärkande för oss läsare. Kommer du någonsin gå in på vad som hände? Känns som det övernatt gick från systerskap till bekantskap… saknar er duo <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi