Frågor med Forni

Hej kloka Michaela, du behöver ge mig någon form av självförtroende-kick… Nästa vår ska jag (om man får resa då) åka på en lyxig möhippa på en båt i Medelhavet. Jag känner egentligen bara tjejen som ska gifta sig och ingen annan av de tjejer som ska med. Det jag redan nu har ångest över är att alla tjejerna är p e r f e k t a ! Ingen har celluliter eller mage, alla har stora bröst, snygg rumpa och perfekt hy – tvärtom hur jag ser ut med andra ord.
Jag veeet att utseende inte är allt bla bla bla men nu när jag ska åka på resa med typ ett influencers squad (som fotar och filmar sig sjävla heeela tiden för instagram) så känner jag mig minst sagt som “fula kusinen från landet”. Jag känner som sagt inte dessa tjejer men det lilla intryck jag fått via insta är att de är extremt självupptagna och perfektionister.
Jag överväger kraftigt att tacka nej till resan…
Vad säger du som ändå hänger både framför och bakom insta?
Stor kram

Hej gulle!

Alltså det är tyvärr omöjligt att veta på förhand hur det kommer bli på resan. Ibland hänger jag i konstellationer med tjejer som håller på mycket med instagram, som liksom glömmer bort att leva i verkligheten för att de bara ska fota och filma content till sina kanaler. Och det är kanske topp ett tråkigaste som finns, så när jag hamnar i en sådan situation avlägsnar jag mig illa kvickt. Jag och mina vänner håller ju också på med sociala medier men vi tar de bilder som behövs – sen lägger vi bort telefonerna och NJUTER. Så vad för typ av gäng det här är bakom kameran har jag ingen aning om!

Jag tycker du ska lägga den känslan åt sidan dock och istället försöka tänka på din kompis som gifter sig. Vill du gå på hennes möhippa för hennes skull? För att hon betyder något för dig som en vän? I sådana fall hade jag bara skitit i vad det är för tjejer och åkt för att det är en nära vän som ska gifta sig. Att göra en vän besviken för att man är rädd för hur hennes andra kompisar är tror jag att man kommer ångra. Men åk med, ha en positiv inställning och häng med din kompis som du älskar! Kanske kommer några av de andra tjejerna att överraska dig?

Och när det kommer till kroppen, bestäm dig bara för att släppa det till 100% redan innan ni åker. Vet du hur mycket resor jag har varit på med tjejer som fotar sönder sina pinnsmala kroppar i bikinisar? Många. Vet du vad jag har gjort när de har fotat? Legat i skuggan med ett glas bubbel. Gör det du med och njut av en härlig resa 🙂 PUSS!

Förlåt men viktig fråga! Din MeliMeli soffa, har du grande eller original? Så fin!

Original! Världens bästa köp! <3

När du säger ”vanligt jobb”, vad innebär det som influencer? 🤓

Jag jobbar ju inte bara som influencer utan har fler jobb, bland annat så är jag ju författare, driver FORNI, delägare i Baby Journey och Grounded Factory. Så det kan vara att svara på mejl, administrativa saker kring mitt bolag, beslut i de olika projekten jag jobbar med, gå igenom artiklar på FORNI, planera lanseringsevent för boken, gå igenom användarfeedback för appen, skriva blogginlägg, planera kommande kampanjer i mina kanaler med mera. När det kommer till ”vanligt jobb” inom just influenceriet är det jag gör mest: svara på samarbetsförfrågningar, kommer på idéer till olika kampanjer, spånar på kommande inlägg i mina kanaler och svarar på meddelanden och kommentarer från er följare (det lägger jag minst en timme om dagen på 🙂 Kram!

Hej Michaela! Först och främst, du är sån jävla inspiration för mig, så tack för allt du gör!

Detta kanske är en väldigt konstig fråga men jag tänkte att en högkänslig till en annan så kanske it makes sense. Jag blev hjärtekrossad i början av det här året, sådär så jag inte kunde andas. Lyssnade dina podavsnitt på repeat, gjorde ditt sjuveckorsprogram, försökte överleva. Sen blev jag kär igen i somras och nu har jag fallit sådär pladask igen, sådär som jag alltid gör för att jag känner så mycket. Mitt problem är bara att det alltid känns som att jag älskar killarna mycket mer än vad de älskar mig? Både med mitt ex och med min nuvarande kille så är det här ett problem som äter upp mig inifrån. Det känns liksom som att jag har i en högre växel än vad mina pojkvänner har. Jag har tagit upp detta både med min nuvarande pojkvän och med mitt ex och båda har uttryckligen sagt att de älskar mig och att de vill göra allt för mig. Jag tror de och känner så men trots det känns det som att jag saknar mer, älskar mer, vill mer? Tror du att jag inte hittat helt rätt eller får jag acceptera att jag alltid kommer känna lite mer, högkänslig som jag är? Kan en högkänslig person vara med en kille som inte alls är lika känslostyrd? Har du någonsin upplevt det i dina relationer och hur har du isåfall hanterat det? Känns som jag framstår som galen i mina relationer vilket jag gör att jag inte alltid säger hur jag känner och det blir ju ohållbart i längden.

Stor kram

Hej finis!

Heja dig och kärleken!

Jag tror inte att du älskar dom mer än vad dom älskar dig, bara att du visar det mer. Man kan liksom inte begära som högkänslig att alla andras känslor ska visas lika stort och påkostat som ens egna. Även om de inte känner lika mycket som du gör, så är jag övertygad om att deras kärlek är lika djup om du levt i samspelta kärleksrelationer (vilket det låter som att du har gjort). Så jag tror att man måste minska kraven på andras känsloregister utan acceptera dem som de är. Precis som att andra får acceptera hur man själv fungerar med alla tre miljarder känslor som sitter utanpå kroppen 🙂

Puss!

  1. Hej Forni, en konstig fråga… jag har hamnat i en konflikt med min svägerska som resulterat i att min bror tagit avstånd ifrån mig och min familj. Han kommer inte på barnens födelsedagar, hör inte av sig mer än till föräldrarna etc. Han har tidigare varit extremt nära oss och barnen. NU fick jag även reda på att de är gravida!!! Från annat håll… dvs min mamma.
    Jag undrar bara hur man förhåller sig till en familjemedlem som inte vill ha den relationen man själv kanske önskar? Och en svägerska man kanske inte tycker om sådär….jättemycket.
    Tips???

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi