Ödmjuk och tacksam

Jag är fortfarande helt pirrig av premiärnerver, haha! Vilken otrolig respons! Det här med att man inte får drömma stort i landet lagom stämmer INTE för herregud vad mycket support och pepp vi har fått kring Baby Journey. Jag har verkligen känt att det finns ett stöd och en positivitet från andra människor i det här läget när vi bygger vår dröm och satsar allt vi har.

Det var ju inte LITE pirrigt igår när vi tryckte på publicera och kommentarerna började ramla in från alla håll. Men allt var sååå positivt och det roliga med att ha jobbat med något i två år (!) innan lansering är att vi har tänkt på det mesta. Även om alla funktioner inte finns i appen än som vi drömmer om, eftersom det har med ekonomiska resurser att göra, så har vi med stor noggrannhet fyllt appen med det vi tycker att en app som Baby Journey ska innehålla.

Förresten! Jag fick lite frågor i inlägget igår och har svarat på dem i kommentarsfältet nu, så ni vet!

Några frågor som jag tänkte svara på här är:

 1. Finns appen på andra språk?
  Inte än! Vi lanserar i första hand i Sverige men hoppas kunna lansera appen i hela Skandinavien under nästa år! Och sedan vidare ut i vääärlden.
 2. Kan man inte lägga till fler än ett barn?
  Du kan lägga till en graviditet och ett barn, men inte två barn i dagsläget. Det är dock en funktion som kommer att släppas i en uppdatering snart! Ärligt talat så trodde vi inte att det var så många som hade två barn under två år, men nu förstår vi att ni är en del där ute och då satte sig vårt utvecklingsteam och började lösa det på en gång.
 3. Vem verifierar innehållet?
  Allt hälsoinnehåll på Baby Journey produceras, faktagranskas och verifieras av legitimerad vårdpersonal. Vi jobbar med barnmorskor som har enormt mycket erfarenhet inom sitt yrke och som hjälper oss att utforma SÅ bra innehåll. Det är alltså inte jag som sitter och skriver hur ett embryo utvecklas i vecka 6 utan vi har utbildade barnmorskor som gör allt vårdrelaterat. Både i min bok och i appen jobbar vi mycket med barnmorskan Sara Dellner. Hennes kunskaper är fantastiska och det känns så bra att jobba med henne i båda projekten.

Har ni fler frågor? Då är det bara att kommentera så ska jag svara så gott jag kan!

Nu ska jag fortsätta njuta av adrenalinet och lanseringen, men kika in lite senare så kommer helgen i bilder upp.

Och om ni inte har laddat ner appen än, så kan ni göra det här!

Puss!

 1. Fast det borde väl komma info från fler håll än ett? Nu är det bara en persons kunskap som kommer fram vilket kan vara oförlitligt. Sedan är det väl bättre att även läkare uttalar sig och inte bara en BM?

  1. Vi jobbar inte enbart med en barnmorska utan med flera olika barnmorskor och barnmorskemottagningar 🙂 Tack för din feedback!

  2. Det är klart att det är positivt med flera personer som källa, men samtidigt är ju en barnmorska legitimerad och utbildad, det är ju inte barnmorskans egna åsikter förmodar jag utan information utifrån rådande forskningsläge.

 2. sååå kul! har fyra graviditetsappar sedan innan och gillar denna väldigt mycket hittills. en grej som känns lite buggig är när man klickar in på blogginlägg som det tipsas om så kommer det en reklamfilm mitt i som inte går att klicka bort. så har helt enkelt inte kunna läsa allt som jag vill läsa. har iPhone 11 Pro om det spelar någon roll! men som sagt, gillar den så mycket so far!

  1. Hej Sofie,

   TACK för feedbacken, vi tittar på det på en gång. Vad roligt att du gillar appen i övrigt, det gör mig sååå glad.

   Kram!

 3. Stort grattis till en lyckad lansering! Så häftigt att ni vågar satsa.
  Jag undrar hur användarnas personuppgifter hanteras? Tänker att det kan vara en del känslig information som man registrerar om sig själv och sitt barns hälsa. Delas registrerade uppgifter med någon tredje part, i vilket syfte i så fall?
  Tack för en superhärlig blogg, har följt dig i många år och inspireras av dig varje vecka!
  Kramar

  1. Hej Anna!

   När du pratar om känslig information om sig själv eller sitt barns hälsa, har du något exempel från appen som du specifikt har tänkt på?

   Gällande personuppgifter och vilken data Baby Journey hanterar så sparar vi ingen känslig information om användaren. I appen kan du heller inte fylla i någon känslig information varken om dig själv eller ditt barn. Exempel på data som vi sparar är namnet du skriver i appen, ditt beräknade förlossningsdatum och barnets ålder. Den här informationen sparas för att appen ska bli så bra som möjligt för dig som användare! Om du uppfattar den informationen som känslig att dela med dig av kan jag garantera att den inte sprids till tredje part utan stannar hos oss för att vi ska kunna ha dig registrerad som användare på Baby Journey!

   Skulle du uppskatta tydligare information i appen om hur vi hanterar personuppgifter?

   Kram!

 4. Hej.

  Kul med fler baby appar, men hur skiljer den sig från tex Preglife etc som funnits länge. De skriver ju också specifikt för baby, mamma, partner etc. Vore kul om
  Ni tänkt på något nytt!

  1. Hej Emma! Visst är du min gamla praktikant Emma? Tänker på ditt efternamn i mejladressen du angav 🙂

   Och för att svara på din fråga: vårt mål har aldrig varit att uppfinna hjulet på nytt. Utan att bygga en app som vi (behöver absolut inte vara alla andra) tycker är bättre än de som finns idag på marknaden, både i funktionalitet och design 🙂 Jag saknade en app som Baby Journey när jag var gravid och därför bestämde vi oss för att bygga det vi själva saknade på marknaden. Appen du angav är dock toppen så inget ont om den!

  2. Tycker det är så tråkigt när tjejer ska vara såhär kritiska istället för stöttande mot andra tjejer. Vadå ”vore kul om ni tänkt på något nytt”? Har du varit inne i appen? Tycker själv den är snyggare än alla andra appar jag har i mobilen (inte bara gravidappar) och så fanns det massa kul innehåll typ influencer-koppling och podcasts. Älskar illustrationerna på förstasidan också!

   Så Emma, istället för att ifrågasätta en annan kvinna som uppenbarligen dedikerat två år åt ett drömprojekt så kanske du ska fråga dig själv varför du kände ett behov av att skriva den här kommentaren.

   Michaela, sjukt fin app och bra jobbat. Ser fram emot att se hur den utvecklas med tiden och följa min graviditet (i v.18 nu). Kram

  3. Men visst är det väl så det fungerar i alla branscher? Man skapar något nytt för att konkurrera om kunden och utveckla det man skapat åt ett håll som man tycker fungerar lite bättre. Jag menar det är ju knappast så att alla klädvarumärken har tillfört något revolutionerande, utan det poppar upp nya företag för att man vill tillföra nya dimensioner av en redan befintlig produkt, och testa att göra på ett sätt man som skapare tycker fungerar bättre 😊 Jag tror säkert att Michaelas app har flera uspar som inte finns i någon tidigare app, det var ju knappast så att appen startades över en natt.

 5. Jag och min sambo började använda appen för några veckor sedan innan lanseringen och innan jag visste att det var du som låg bakom den och vi fullkomligt älskar den! Framförallt checklistorna som finns har vi saknat i alla andra appar vi har testat. Tycker också att gränssnittet är väldigt snyggt och att ni har samlat graviduppdateringar från bloggerskor i den vecka man själv är i just nu är väldigt trevligt för mig som inte har några vänner som är gravida just nu och som jag kan reflektera med. Blev lite extra glad vid lanseringen när jag förstod att det är du som ligger bakom den eftersom jag följt din blogg i så många år och det på något sätt kändes lite som att upptäcka att en nära vän skapat någonting såhär bra. Kram

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi