Jag lanserar mitt livs största projekt – Baby Journey

När jag var gravid så började det. Vi satt i soffan och pratade om att Dante var lika stor som en citron en viss vecka eller kunde suga på tummen en annan. Jag laddade ner alla gravidappar som fanns på marknaden och bockade av checklistor i takt med att magen växte. En kväll började jag och Damon prata… Varför finns det inte en app som har allt? Både när det kommer till funktionalitet – och design.

Efter några månader hade inte tanken försvunnit, den hade istället börjat sprida sig hos oss båda. Och utan att göra historien allt för lång i det första inlägget om Baby Journey, så började vår resa där på vintern för snart två år sedan. När Dante hade kommit till världen satt hela familjen och pitchade idéen hos allt ifrån investerare till tech-bolag och när förra vintern kom började appen byggas.

Idag lanseras appen officiellt. Baby Journey – mitt livs absolut största jobbprojekt. Vår andra bebis, som har vuxit fram sida vid sida med Dante. Den finaste, snyggaste, bästa och mest innehållsrika appen jag sett inom den här kategorin (och ärligt talat den finaste appen jag någonsin har sett över huvud taget, tack vare ett helt otroligt team som har byggt och designat den).

Timmy är utbildad hälsoinformatör och har tidigare jobbat med just health tech, alltså techbolag inom vård & hälsa. När han började brinna för vår idé så visste vi – vi gör det här tillsammans. Vi bygger det här från grunden tillsammans för att skapa den bästa digitala världen för blivande och nyblivna föräldrar. Det har INTE varit lätt, men nu är den här, vår älskade app. Vi byggde Baby Journey som en familj för att alla blivande familjer där ute ska ha en trygg och inspirerande digital plats att hänga på.

Baby Journey är en värld för gravida och partners samt nyblivna föräldrar med barn upp till 2 år (i dagsläget) som samlar information, veckouppdateringar, månadsuppdateringar, checklistor och mycket mer.

Jag ska berätta massa mer om den sen, men tills vidare får alla som är nyfikna på appen ladda ner den här (klick!). 

Ni kan även läsa mer i en artikel hos Resumé – här!

 1. Stort grattis! Spännande! Kommer det att komma er version på engelska. Min man är utländsk och hade varit kul om vi både hade kunnat använda den 🙂

  1. Det kommer att komma men tidigast under 2021 <3! Du får översätta för honom i soffan på kvällen hehe... stor kram och tack!

 2. Utvecklingstips för backloggen hade varit att addera om man väntar fler än en 🙂 stort grattis och roligt!

 3. Har använt denna appen i några veckor och den är utan tvekan den bästa på marknaden. Den har verkligen allt, bra jobbat!

 4. Stort grattis!! Jag har laddat ner den men kan inte skriva in namn på barnet. Vet du om det är någon bugg för Android?

  1. Oj, det låter inte bra. Vi har haft lite strul med den funktionen på just Android men jobbar med det och om allt går som det ska, så kommer en ny uppdatering för Android senare idag där allt ska fungera!

   Stor kram och tack!

 5. Superkul älskar gravidappar, är själv gravid med barn 2 i vecka 32.

  Men jag undrar när man ska regga sig, så får man välja intressen och sen i nästa steg följa influensers i samma vecka – men ingen av dem är ju i samma vecka just nu som jag? (Följer många sen innan). Sen är alla förbockade och de hade varit trevligt om man kunde bocka ur alla på en gång, blir rätt många att gå igenom annars om man väljer många intressen hehe 🙂

  Ska bli spännande att titta vidare i!!

  1. Hej fina du!

   Det är bara klicka på den lilla “bocken” så bockar du av den. Sedan får du upp inlägg från just den influencern när den var i den veckan – du får alltså upp relevant innehåll för just den veckan du är i. Eftersom det inte är så jättemånga som är gravida i samma vecka som just du, exakt samtidigt, kom vi på idén att sammanfatta inlägg på sociala medier så att man kan få så mycket innehåll som möjligt kring den veckan man är i! Jag själv googlade ofta “graviditet margaux 26” till exempel, nu finns allt ihopsamlat till mig i Baby Journey 🙂

   Och om du inte vill behöver du inte följa och få uppdateringar från någon influencer alls! Det är helt upp till dig.

   Kram!

 6. Superfin men väldigt svår att använda! Ett tips är att göra designen tillgänglig, som den ser ut nu exkluderar den väldigt många användare tyvärr. Kontrollera att alla kontraster och storlekar uppnår WCAG AA.

  1. Hej Jonna!

   Appen är byggd av utvecklingsbolaget Evolve som är experter på användarvänlighet och funktioner så vi har under ett helt år byggt appen för att den ska vara så användarvänlig som möjligt. Om den inte är tillräckligt enkel att använda för dig ber jag dig att ge den en chans, så kanske du vänjer dig snart 🙂

   Kram!

   1. Hej! WCAG AA är obligatorisk för myndigheter och innebär bl.a. att personer med nedsatt synförmåga ska kunna använda webbsidor och appar. Det gör man bl.a. genom att öka kontraster. Det blir inte så kul design då, det man kan göra är att lägga till en funktion som gör att man kan skifta mellan den design ni har idag och en anpassad sida.

   2. Hej! Ber om ursäkt att jag var otydlig. Det handlar alltså om funktionsnedsättningar jag (och många andra) har som, i mitt fall, kräver viss kontrast mellan färger t.ex. Det är alltså en omöjlighet för mig att ”vänja mig”.

    Det finns så klart inga lagkrav på er app, som det finns för t.ex. myndigheter osv att uppfylla tillgänglighetskrav, men det är väldigt synd att det inte görs när det är så små justeringar som behövs i vissa fall. Om jag hade varit beställare av en app som skulle vara användarvänlig så skulle jag helt klart gett Evolve en bakläxa vad gäller tillgänglighet.

    Mvh ett preggo i vecka 11 som tyvärr stängs ute från många gravidappar 🙁

 7. Så kul, stort grattis! Jag laddade ner appen direkt när jag läste detta. Tänkte börja följa Instagram-kontot också men väntar någon vecka tills jag & sambon har outat vår graviditet på sociala medier, ifall någon börjar spekulera hehe :))) Kram

  1. Heeej fina du!

   Men gud vad roligt! Haha jag förstår dig, så knepigt det där när det fortfarande ska gå under radarn. Ser fram emot att ha dig som följare sen

   <3

 8. Vad roligt, grattis, laddade ner direkt! Två frågor, kan du beskriva mer tydligt på vilket sätt den skiljer sig från exempelvis Preglife? Skulle vara kul att höra djupare om.

  På Preglife medverkar exempelvis både barnläkare, barnmorskor och andra inom området med sin expertis. Kommer ni också ha med liknande trygga och kunniga personer i er app?

  Grattis igen!!

  1. Hej Amanda

   Tack!

   Vi har givetvis också vårdpersonal som verifierar och faktagranskar allt innehåll. Till exempel barnmorska Sara Dellner och BVC-mottagningen Stockholm Kids. Vi lyfter bara fram vårt informativa innehåll på ett inspirerande och attraktivt sätt så det ska vara fint också 🙂

   Stor kram!

 9. Fin! Jag gillar appen och speciellt bloggfunktionen.
  Min favorit app kring detta är ” att växa och upptäcka världeb” kan tänka mig att ni inte får använda just den forskningen kanske men jag gillar deras upplägg med specifika tips och olika utvecklingstecken i varje språng

  Något annat jag hade gillat är tips på ny mat bebis kan testa varje månad. Tex. Nu kan ni börja med banan samt tipa kring det osv som en egen tab. Lite mat hacks kanske.

  1. Hej Sanna

   Vad roligt att du gillar den! Växa och upptäcka världen är en fantastisk app och målet är att kunna erbjuda samma typ av utvecklingssprång hos oss i framtiden 🙂 Men redan nu kan du få månadsinformation om ditt barns utveckling!

   Tips om mat finns redan bland våra artiklar – gå in och spana! Men det kommer komma ännu fler artiklar inom ämnet med tiden.

   Stor kram

 10. Hej! Vilken bra idé! Stort lycka till! Ser fram emot att använda den i framtiden :). Blev så himla nyfiken på hur man går tillväga när man får den här idén. Hade varit roligt med ett inlägg från idé till hur man börjar osv. Blir inspirerad av detta 🙂

 11. Jag vill ge lite input på Baby Journey. Installerade appen när jag fick reda på att jag var gravid.
  Gillade att läsa om utvecklingen av mig själv, min partner och bebisen i magen. Det var fint.
  Men den där inköpslistan stressade mig något enormt. Jag tänkte att man behövde ha exakt allt på den. Nu i efterhand inser jag att det enda vi behövt köpa till vår bebis är egentligen en vagn och kläder.

  Jag tycker denna baby business har gått helt överstyr. Jag tycker att man utnyttjar den ovisshet som många har när de ska bli föräldrar. Man vill göra det bästa för sitt barn, man vill göra allt. Skaffa alla de där sakerna. Ge barnet en bästa start i livet. När jag satt på BB lovade jag mig själv att bli den bästa mamman till mitt barn. Började lyssna på poddar kring föräldraskap, läsa böcker, bloggar. Jag tappade bort mig själv, försökte bli en riktig supermamma och tyvärr slutade det i en förlossningsdepression och utmattning.

  Jag förstår att det ligger ett kommersiellt intresse i denna baby business. Men denna hysteri leder till psykisk ohälsa. Alla har ett ansvar för vilka budskap man sprider. Låt babybubblan och gravidbubblan vara fri från köphets. Jag önskar någon hade sagt åt mig vad som egentligen var viktigt, gjort den där att göra-listan kortare. Det är inte rimligt att köpa t.ex. måttdoserare till ersättning osv. Det är inte heller hållbart.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi