Frågor med Forni

Vad är det för bäckenbottentränings? Knipövningar?

Exakt! Knipövningar med finare ord, haha!

Var kommer er fina hylla (stor trä) i från ?

Den har vår inredare Sanna på Studio Flygare Designat och så har Lucks by Robo gjort själva bokhyllan.

Vart är de silvriga ljusstakarna på bordet från??

George Jensen!

“tråkiga saker man måste göra när man har eget bolag” Det kan ju vara ett eget inlägg? 🙂 Kanske blir man inspirerad av att starta eget, eller tänker man nejfy hehe. Kram!

Haha – smart! Det kan det kanske vara men frågan är om jag någonsin kommer skriva det med tanke på hur tråkigt alla dom sakerna är haha. Men t.ex.: förhandla telefonavtal hos vår operatör, samla in uppgifter för månadens fakturor, redovisa kvitton, gå igenom budgetar, betala allt som behöver betalas, se över utgifter, hålla koll på löner, semesterdagar, föräldraledigheter, försäkringskassan snaaaaark

Din svarta polotröja! Så snygg 😍

 Vill haaaaaaaa!
Var har du köpt den?

Den är från Soft Goat!

Hej! Gud va roligt o få läsa om alla som är med o bidrar till FORNI. Jag älskar att vara inne här! När jag läste inlägget blev jag lite nyfiken på hur ni tänker kring mångfald vid rekrytering? Detta är inte menat som kritik utan snarare ett försök till inbjudan för att höra era tankar kring det. Hoppas ni har en fin dag! Kram

Jag tänker inte alls på det utan träffar alla som verkar vara kompetenta nog för rollen oavsett bakgrund, hudfärg och kön, och ger sedan jobbet till den som verkar passa bäst för det! Jag träffar alltid tjejer med olika bakgrund och även killar men ärligt talat är det kanske 2-3 killar som ansökt för jobb hos mig genom åren… har du något förslag på hur jag ska tänka kring mångfald i min nästa rekryteringsprocess utan att kvotera in personer? Dela gärna med dig, vore jätteintressant att ha med inför nästa gång!

STOPP OCH BELÄGG Forni berätta allt om din date-outfit <3<3 poloklänningen med boots. HERRE vad snyggt. Vad är det för klänning du har?

Den är från Adoore! En stickad med vadderade axlar, så satans fin!!!

  1. Angående frågan om mångfald: jag tänker att forni hade blivit ännu mer intressant med lite mer mångfald då det kan bli lite andra perspektiv på saker. Tex smink passar ju olika för olika hudtyper osv. Och det hade säkert bidragit till fler läsare som kanske inte automatiskt relaterar till endast unga vita kvinnor.

  2. Hej igen! Angående mångfalden o rekryteringen. Ja, alltså jag har funderat en del på sånt själv också, är ju såklart en svår fråga. Mina tankar går ungefär såhär: kanske blir svårt att göra något konkret i själva rekryteringsprocessen om det då inte skulle vara en kvotering. Eventuellt skulle en kunna påverka vilka som söker (för att öka sannolikheten av mångfald på sökande) genom att spegla ett bredare innehåll på forumet. Alltså tänker typ artiklar av/för funktionsvarierade, olika hudfärg, etniciteter and so on (vilket kanske är något som ni redan aktivt gör?). Samtidigt förstår jag också att företag ibland behöver ha specifika målgrupper för att lyckas. Jag skulle inte påstå att jag har svaren själv men tycker att sådana här ämnen är kul att prata och fundera kring. Ha en fin dag!

  3. Hej!
    För dig som ställde frågan kring mångfald i rekryteringsprocessen kan jag tipsa om EVOLVE Mångfaldscertifiering, idvxo.se, de har bra tips och ett verktyg för detta.

    1. Hej Michaela! En person i min närhet har precis blivit mamma och jag vill givetvis köpa en present till första gången jag får träffa den lille. Vad hade du uppskattat den första tiden som nybliven mamma? Jag vill ge något som skämmer bort både henne och bebisen <3 puss

  4. Tycker det är trist att du inte tänker alls på mångfald i en rekryteringsprocess. Det är ett ansvar som ledning för ett företag etc att ha det i åtanke hela tiden. Jag själv anser att man inte kan skylla på att ”inte så många andra söker” utan att det handlar om hur man söker rätt folk i rätt forum med t ex rätt formulerad annons. Jag förstår att kvotering inte är att föredra men när ett företag ska rikta sig till ”alla” är det väl viktigt att mångfald och representation finns med? Om man inte väljer att rikta sig till vita medelklasskvinnor och inte andra men det är väl lite förlegat i vår samtid. Jag gillar Forni.se men måste erkänna att den är väldigt ensidigt riktat till en viss målgrupp. Med lite större mångfald som etnicitet skulle du kunna nå ut till fler. Kvinnor har mer gemensamt än man tror 🙂

    1. Jätteintressant och håller med dig, ska ha med detta i framtiden och tänka ännu mer på att visa upp alla typer av kvinnor i våra kanaler. Hur tycker du att man formulerar en annons rätt? Tack för dina inputs <3

      1. Det är ännu roligare att läsa dina inlägg när du tar till dig så lyhört. Jag är ingen expert men jag tänker att en sak man kan utgå från är språkkunskaper, alltså att man gärna ser att den sökande är någon med annan språkkunskap än den ordinarie (svenska engelska) eller att man har erfarenhet av arbete eller engagemang på andra platser än Stockholms innerstad t ex 🙂

  5. Hej Michaela! Min andra kommentar någonsin på din blogg och den kommer följa samma tema som min förra. Jag hittade din blogg första gången när jag skulle påbörja sista året i Lund och livet stormade en del. Då var din blogg som en trygg punkt i livet (sjukt att det kan vara så?). Några år senare följer jag dig fortfarande, kikar in här varje dag, slås fortfarande över hur fin du verkar som person och att du ibland pallar med folk här inne haha. Kommentaren hade nog egentligen inget annat syfte än att hylla dig litegrann, tacka för att du delar med dig så generöst och att du fortsatt är lite av en trygg punkt i mitt liv! Puss&kram!

    1. MEN SNÄLLA! Vilken start på dagen. Tack tack tack för din kärlek <3! Blir så otroligt varm. Hoppas bloggen kan fortsätta vara en trygg plats i ditt liv långt framöver.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi