Firandet: Starten på middagen, att göra entré och bjuda på iransk kaviar

Nu har jag gått igenom alla bilder från vårt firande och herregud, jag är så glad att vi har dem. Jag har lagt dem i en mapp på mobilen och i datorn så att jag regelbundet kan sätta mig och bläddra igenom kvällen för att få en glimt av den igen. Så satans jäkla tacksam. Med det sagt, här kommer första delen av vår middag!

Efter fördrinken på Berns Terassen var alla gäster välkomna ner till Berns Asiatiska som vi hade abonnerat. De hade en nyöppning veckan efter vår middag med helt ny inredning. Berns Asiatiska är en riktig klassiker i Stockholm och jag vet inte hur många gånger jag har suttit i deras tunga sammetsstolar i rött, men det är många under de senaste 15 åren. Nu har de alltså gjort om hela inredningen, maten, atmosfären – allt har fått sig en uppfräschning. Den röda, tunga sammeten har bytts ut mot en mer modern inredning.

Trästolar, tunga marmorbord varvat med nättare träbord och så har dom verkligen lyft fram alla originaldetaljer i salen. Det här är den vackraste lokalen jag vet i Stockholm!

Efter att alla slagit sig ner ramlade snacklådor och fördrinkar in för att stilla suget. Vi hade en fördrink som hette Watermelon Slush med vattenmelon och habanero för att få in hetta till sötman. Helt GALET god! Vi gick igenom drinkalternativen med Hampus som roddar över drinkarna på Berns och Damon ville först ha hans favoritdrink, Old Fashioned, men det kändes så tråkigt tyckte jag haha (och starkt…). Jag ville ha något svalkande (det var ändå 26 grader ute!), gott och modernt. Jag vann 🙂

Våra fina vänner!

När alla fått sina drinkar gjorde jag och Damon entré. Det är så kul hur man fungerar som människor. Jag är väldigt social, söker mig till folk när jag känner för det och är allmänt orädd i sociala sammanhang. Damon är däremot inte den som gillar rampljuset, han står hellre bakom och applåderar. MEN när han känner sig trygg och är med våra vänner blir han och jag som ombytta – jag den som backar och han den som kliver ut i rampljuset. Med det sagt – att ens göra någon entré var hans idé, haha!

Vi hade spelat in en skämtsam ljudfil som Tom (kvällens dj) la på en favoritlåt. Sedan kom en låt som vi båda älskar efteråt som vi dansade in till. Först han – sen jag!

Låten var Tough Love med Avicii feat Vargas & Lagola + Agnes.

Herregud så roligt det var att dansa in till ett rum med massa människor man älskar tillsammans med mannen i mitt liv och känna att “Nu kör vi”. Jag var så peppad att det kröp under huden på mig.

När vi slagit oss ner började middagen!

Vi hade lagt säkert två arbetsdagar på bordsplaceringen men jag måste säga att det kändes som att den blev perfekt! Eftersom det var en lång, sittande middag kändes det viktigt att alla skulle sätta sig och känna att man ville sitta kvar för alltid (nästan haha) med sitt gäng.

Ganska snabbt började det se ut såhär…

… och såhär!

Fina Kenza!

Efter ett tag höll Damon ett tal till mig, kort och kärleksfullt med mycket humor, innan första shoten tågade in. Det var iransk kaviar och iskall vodka 🙂

Såhär glad var jag över kärleksförklaringen ♥

Vi ville få in en personlig touch under kvällen därav den iranska kaviarn!

Linus!!

Efter det kom de första förrätterna in. Vi körde sharing-style genom hela kvällen och i första serveringen kom bland annat ostron, vitlöksfrästa haricot verts (magiskt goda!) och friterad bläckfisk ut. Mums, mums, mums.

Så började Avicii dåna i högtalarna och Sam reste sig upp för att hålla tal. Vi hade inte förväntat oss tal och blev otroligt smickrade och rörda över de tal som hölls. Sams var fyllt av kärlek, förståelse och stark vänskap.

Brorsor ♥

Jag skrattade och grät mig genom talet. När det var klart kände jag mig mjuk i kroppen. Tack Sam, för att du höll ett så magiskt tal till oss. Det betyder mycket.

Applåderna dånade efter talet och så fortsatte kvällen!

Men det tar vi i nästa inlägg!

  1. Blir glad att läsa dina tankar om bloggen🤗💙 Fortsätt med det du känner, du är fantastisk! Kram en som läser här flera ggr i veckan🙏

  2. Vad det strålar om er 🙂

    Läste nyss ditt inlägg om att blogga och kommentarerna under, och håller så mycket med de personerna som skrev att din blogg är som en värmande famn och en helig stund! Så är det VERKLIGEN. Sluta aldrig med det du gör, det är så mysigt att gå in här och du ger mig så mycket. Känner mig liksom stärkt av att följa dig! Vi är typ lika gamla och har barn i nästan samma ålder och tänker ofta “klarade Michaela detta gör jag det med” etc.

    Kram!

  3. +1 på att din blogg är min lyxstund på dagen!! Är helt ointresserad av youtube och följer få influencers på Instagram. Älskar att ta del av era tankar i skriftspråk! Du, Sofia Wood, Elsa Billgren, Sandra Beijer – finns säkert fler – ni är grymma allihop!!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi