WEEKLY PLANS

HEJ favoriter,

Jag lägger en fin helg bakom mig och ser med nervositet fram emot veckan som kommer. Som ni vet är det här veckan då Dante börjar förskola! Herregud, jag är mer nervös än vad jag trodde att jag skulle vara. Men också exalterad och nyfiken. Jag lovar att ni ska få följa med på hur det går för jag vet att det finns andra mammor där ute som är nyfikna på hur det kommer gå (trots att det uppenbarligen verkar vara enormt individuellt från barn till barn!).

Med det sagt så börjar vi också med något annat här inne, vilket är traditionella veckoplaneringar. Det är första gången jag skriver en sån här veckolista sen juni 2019 :-).

Måndag: Heldag med Dante, jag tänkte att vi ska gå till Skansen eller Öppna Förskolan med några kompisar.
Tisdag: Första dagen med inskolning på förskolan och den gör jag tillsammans med Dante.
Onsdag: D tar inskolningen (vi kör varannan dag) och jag jobbar. Jag har en presslunch på Soft Goat, ett möte om boken och ett möte med en ny samarbetspartner. Sedan ska jag skriva klart sista kapitlet i boken som har ramlat mellan stolarna!
Torsdag: Inskolning!
Fredag: Jobbdag på kontoret, jag ska bara jobba undan min to do-list så mycket som jag hinner. Nästa vecka hoppas jag på att kunna strukturera upp höstens jobb och sätta strategier, det blir roligt men jag behöver släcka lite bränder först.

Nu kör vi! HEJ HÖSTEN!

Illustration

 1. Vi har barn i samma ålder på förskolan och det går toppen. Kör man på kortare dagar funkar det hur bra som helst, sen njuter man av varje sekund när man hämtat barnet. Jag har däremot fått ta många bitska kommentarer om varför jag kan prioritera mig och sätta mitt barn på dagis vid ett års ålder. Får vår tjej funkade det och hon trivs att vara i närheten av andra barn. Förbered er mentalt på en del vabb i höst.

 2. Hei Michaela.
  Veldig hyggelig at du brukte en av mine bilder som illustrasjon på bloggen din i dag! Tusen takk😄
  Jeg fikk melding av en venninne som hadde lest den i dag morges🤩
  Lykke til med førskolen, jobb og brannslukning. Hvis det blir for hektisk….have a nice cup of tea!!😉

 3. Superbra att båda är med på inskolningen. Så viktigt att veta hur allt ser ut på förskolan och hur rutinerna ser ut. Det är sånt som ger en trygghet sen när man är ifrån sitt barn.

  Det är naturligt att känna att man inte vill lämna sitt barn till andra men det kommer att släppa så fort ni är där och ser hur bra han har det. Han kommer att utvecklas så mycket av att vara där och skaffa sig egna vänner – det är det mysigaste som finns by the way. Komma till förskolan och se sitt barn leka och springa med sin första bästa vän ❤

  Jag minns även hur man får sitt liv tillbaka när barnet börjar på förskolan. Man går till jobbet, kan luncha med sin partner och kollegor, precis som vanligt igen. Det enda som förändras är att man är tre när man kommer hem. Å det är så mysigt. Å när det känns jobbigt får du påminna dig själv om att förskolan inte är något fängelse. Vill man kan man hämta sitt barn när man vill å hitta på saker. Eller gå dit och vara där. Kan ha ändrats i och med corona men i vår förskola kan man gå dit och vara där en hel dag med sitt barn när man vill 🙂 Man kan ringa och sms med personalen för att höra hur det går. Vår förskola mms-ar ofta bilder och det är så mysigt att se att man skapat en sån trygg liten människa 🙂 Å framförallt får man inte glömma att en förälders roll är att älska sitt barn över allt annat men framför allt att göra dem till fina och självständiga individer som klarar sig själva i livet. Förskolan är första steget i denna process.

  Kram och njut av att Dante är så stor nu att han kan ta detta stora steg 🙂 Bra jobbat av er ❤

  1. Åh vilken fin, genuint och varm kommentar. Tack för att du tog dig tiden att skicka detta till en nervös mamma. Det är kärlek och systerskap, du är fantastisk. Jag önskar att jag fick träffa dig så att jag fick ge dig en stor kram <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi