Frågor med Forni

Hej<3 Hur funkar det att åka båt för dig som är åksjuk? Jag klarar tydligen inget utav de längre och undrar väl mest om du eller någon har tips på hur man underlättar? Postafen gör noll….

Det går sådär ärligt talat. Ibland funkar det bra men ibland blir jag sååå illamående. Fasiken vad jobbigt det är att vara åksjuk… jag har tyvärr inga mer knep förutom de klassiska: postafen, åksjukearmband, titta långt fram, mycket frisk luft, suga på en karamell, dricka iskallt vatten eller det inte helt PK-tipset ta några glas vin…

Recept på fattiga riddarna?! De ser helt magiska ut! Vad använder ni för bröd? 🙂

Jag tror han gör såhär: valfritt vitt bröd och en smet på ägg, kanel & kardemumma. Låt bröden gotta till sig ett tag i smeten och stek sedan i mycket smör. Toppa med lönnsirap i mängder och färska bär. Klart!

Läste artikeln om er lägenhet! Underbart fint! Hur tänker ni när lillen blir större, han verkar inte ha ett fönster i sitt rum? Vi letar större, så svårt att veta om man ska köpa hus eller lägenhet igen bara.

Tack! Nej han kommer ju inte bo där tills han är tonåring haha, vi kommer flytta när det börjar bli läge för ett syskon till minimannen. Det ligger ett par år fram som det känns just nu! För oss blir det en större lägenhet i samma område för vi trivs toppen 🙂 Kram!

Hej! Läste kommentarer på din insta om att Dante är så lik dig när du var liten, har du ingen bild på dig att dela med dig av? Hade vart kul att se😍 kram

Jo det har jag, postade den härom dagen på Instagram och tycker själv att vi är sååå lika haha. Här kommer den! Håller ni inte med? Så himla mysigt att vi är så lika tycker jag 🙂

En fråga till Frågor med Forni: Kommer dina plagg som du designade för Soft Goat komma in igen?

Åh, jag kan inte svara på det tyvärr. Kollektionen sålde helt galet bra och min skjorta som jag designade för dem var deras mest sålda plagg 2019!!! HUR COOLT! Men om det blir en påfyllning eller fortsättning vet jag inte, jag säger till om det blir så. Puss!

Vill bara passa på att säga att du är min största inspirationskälla på alla plan. Du är verkligen en person som man inte mår dåligt av att följa eller blir avundsjuk på. Allt känns bara ärligt och inspirerande! Att gå in på din blogg och se att du skrivit ett nytt inlägg gör mig så glad. Vill jättegärna se mer inlägg om hur du vill klä dig i höst (tips på skor, jackor, basplagg etc).

<3

Jag läste din kommentar flera gånger och blev så rörd på något sätt. Klimatet på nätet är så hårt och vad man än gör i mitt yrke gör man ju ändå alltid fel – vilket någon alltid påpekar. Då är det så himla fint att få en sån här kommentar för det gör mig 1000 gånger mer peppad att gå in här och dela med mig ännu mer av mitt liv. Så tack för det och tack till alla ni andra som skriver fina saker här hela tiden. Ni är bäst och jag är så tacksam för era fina ord!

Bra idé, så fort jag har tid ska jag sätta ihop ett sånt inlägg. Unnade mig faktiskt min dröm-höstjacka i fredags, iiih! Visar sen!

Till frågor med Forni: Kan ni fortfarande se statistiken för Michaela och Dashas podd? Jag lyssnar fortfarande i princip varje vecka på gamla avsnitt. Varje gång jag går på en mina i singellivet river jag av alla avsnitt som handlar om att vara singel, dumpad och ledsen. Min favoritpodd alla tider, alla kategorier!

Haha, nej det kan vi inte men vi kollade på den för något år sedan och det är HELT SJUKT hur många som har lyssnat på vår podd under de senaste 6-7 åren. EN SÅN ÄRA! Jag är så stolt över den för den var verkligen helt ofiltrerad och från hjärtat – två unga tjejer som bara pratade på som ett par bästa vänner. Det gjorde vi bra. Puss <3!

Hej! Jag har en fråga jag hoppas du kan ta upp i frågor med Forni. Jag är gravid och är i v.7, vi har berättat för vår familj och nära vänner. Jag vill dock vänta med att berätta för min chef då det fortfarande är så pass tidigt. Hur gör folk som är gravida? Jag tycker det är SÅ jobbigt för det känns som att man går runt och ljuger när man bär på en så stor hemlighet. Jag är också rädd för hur min chef ska reagera. Har du några tips/pepp?

Åh, stort grattis! Om du känner att du vill berätta för din chef oavsett vad normen anser tycker jag att du ska göra det. Jag berättade för mitt team i v. 10 och det var fasiken det bästa jag gjort, allt blev sååå mycket enklare efter det. Annars är mitt tips att försöka tänka på annat än just graviditeten när du är på jobbet för att det inte ska kännas som att du går omkring och ”ljuger”. Jag tyckte också det var jättejobbigt att undanhålla den stora informationen och då blev det enklare om jag bara la det åt sidan i mitt huvud för en stund.

Jag är helt säker på att din chef kommer att reagera med glädje och kärlek. Att få barn är det finaste som finns och jag har svårt att se att hen skulle reagera negativt när du berättar. När Louise som jag jobbar med berättade att hon var gravid började jag nästan gråta, även om jag också sa att det var ledsna tårar ihop med glädjetårar för att jag inte ville att hon skulle vara borta haha <3

Var stolt, glad och tacksam över din graviditet. Jag lovar att människor i din närhet kommer känna detsamma när de får höra om den. Massa kärlek!

  1. Jag våndades också inför att berätta för min chef, jobbar som lärare och jag visste direkt att det skulle bli gissel med att ersätta mig, så jag förstod att det inte skulle uppskattas direkt. + att jag har en manlig chef :))) För mig underlättade det att berätta för min närmsta kollega redan i v. 10 typ, eftersom jag skulle göra NIPT och behövde ha någon som ”täckte upp” för mig när jag smet iväg tidigare från jobbet haha. Då kändes det inte lika mycket som att jag ljög, när hon visste. Jag berättade sen för chefen i v. 16, men det var bara för att det var precis innan ett lov och jag tyckte själv att magen hade börjat synas och ville inte komma tillbaka efter lovet och ha fått värsta kulan (vilket jag inte hade förrän typ v. 22 nu när jag tittar tillbaka på bilder haha…). Och såklart reagerade min chef inte alls så som jag hade förväntat mig, de allra flesta vuxna chefer har väl ändå något slags hyfs och gratulerar oavsett om det blir besvärligt för dem (tro mig, min chef är verkligen en sån som skulle ha kunnat säga något plumpt men till och med han fick ur sig ett grattis och några artighetsfraser). Berätta när DU känner för det! Det kommer att gå bra 🙂

  2. Jag tycker du o Dasha ska ha ett jubileum och spela in ett avnitt till, tror det inte finns en mer älskad podd 🥰

  3. Hej Michaela! Tack för finaste plattformen att hänga på på nätet för inspiration, pepp och mys. Jag har en fråga till Frågor med Forni. Du har skrivit tidigare om hur du förhåller dig till vänner som är energitjuvar. Jag har insett att jag investerar så mycket mer energi på ett par vänner än jag får tillbaka. För mig är det helt oförståeligt hur man kan hänga med en kompis en hel dag utan att den frågar hur man mår, vad som hänt i livet på sistone, osv. Det är alltid det första jag frågar när jag träffar en vän, för att jag är genuint intresserad såklart?? Jag går ofta från träffar med dessa personer med känslan att jag varit deras emotionella stöttepelare utan att få någon fråga tillbaka. Jag är även HSP, så tar kanske extra hårt på sådant. Men hur mycket kan man egentligen ”skylla” på HSP och hur mycket är att man är genuint dränerad för att man inte får samma energi tillbaka? Och hur hanterar du sådana här vänskapsrelationer (Förutom att sluta umgås vilket kanske är sista utvägen)? Kram

  4. Jag har också jätteproblem med åksjuka, speciellt flyg & båt, men jag har ett tips! Jag tar postafen + calma (åksjuketuggummin). Det har räddat mitt liv, kan äntligen åka och må någorlunda normalt! Och när jag vet att det är bra väder ex. när man ska med gotlandsbåten provar jag först med åksjuketuggummin, funkar inte det och jag känner av åksjukan ändå tar jag en tablett också! Hoppas det kan hjälpa!

  5. Ett till fan av din och Dashas pod här! Herregud vad jag älskade den. Lärde mig så mycket av den. Jag är nåt år yngre än er och det var under en vilsen (men så spännande!) period i livet med oändligt mycket osäkerhet, intriger, one-night stands och whatnot. Good times ändå! Saknar podden! Älskade också Forni & Hamilton. Du har en trogen lyssnare här om du bestämmer dig för att börja podda igen!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi