Uppdatering: 13 månader med Dante

I onsdags blev Dante 13 månader!

Innan jag fick barn tyckte jag att det var märkligt med föräldrar som pratade om hur många månader deras barn var efter att de fyllt 1 år, men nu förstår jag syftet haha. Det händer fortfarande så mycket med barn efter 1 år så en månad är lång tid i deras värld.

Med det sagt tänkte jag att vi skulle fortsätta med månadsuppdateringarna! Så, hur har denna månad varit?

Den mest händelserika månaden i hans lilla liv, känns det som. Nu går utvecklingen snabbt framåt. När vi skrev 1-års uppdateringen hade han lärt sig gå samma dag. Nu springer han fram, på alla typer av underlag, i små skor på grusvägar och hemma över trösklar. Han ramlar en hel del men reser sig snabbt och springer vidare. Jag tackar högre makter varje dag för att han inte slår sig allvarligare och försöker hålla koll hela tiden men det går snabbt för lilleman att ta sig fram alltså.

Han är väldigt nyfiken på världen, söker sig till andra människor och är gladare än någonsin sen han började gå. Nu är vi i parken ofta för han tycker verkligen om att vara där när han kan upptäcka den på egen hand. Han går helst fram till andra barn direkt och försöker vara med i “leken”, även om han är lite för liten för att förstå den.

Han pratar mycket och vinkar till de flesta. Hans favoritsaker i världen är fortfarande bollar, spårvagnar och numera alla typer av fordon. Pippi är en favorit också! Matglädjen har ökat och han äter riktig mat med god aptit för det mesta. Senaste månadens värme märks såklart på hans aptit men svalkande frukt går toppen, likaså ägg och kalkonköttbullar. Avokado slinker alltid ner samt hans farföräldrars mat, han älskar allt de lagar åt honom! Som ni vet visade hans pricktester ingen allergi mot mjölk heller så nu har vi börjat introducera det i små doser, hittills går det bra. Märker vi att han får ont i magen får vi göra blodprov och utesluta mjölkprotein igen men jag håller tummarna att vi slipper det!

Han verkar ha en ny tand på gång, jag tror en av de större tänderna bak i munnen, för man märker att han är besvärad och tar sig mycket där. Jag hoppas att den inte tar allt för lång tid på sig utan kikar fram snart så han slipper ha ont. Han sover helt okej om nätterna, det brukar vara ett par uppvak mellan 19-06 och sen vaknar han vid 06. Vi brukar ligga kvar i sängen ett tag och mysa innan vi går upp och börjar dagen. Förhoppningsvis sover han lite längre när mörkret kommer 🙂

Till nästa månad börjar han förskola så det ska bli väldigt spännande att skriva den uppdateringen. Det jag kan säga just nu är mest att wow, vilken fantastisk liten kille han är. Jag är så stolt över honom.

Här hittar ni 1-års uppdateringen (och klickar ni på den länkar den vidare till 11-månader osv!)

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi