Födelsedagsmiddag, frisörbesök och strandhäng

Vad passar bättre inför helgen än att gå igenom förra helgens festligheter? Så gör vi!

I fredags skulle vi iväg på en 35-års middag. Jag hade på mig ett somrigt set från By Malina som jag matchade med skor från Miu Miu och väska från Chanel.

Kände mig mycket snygg och hade sommarpirret på insidan av kroppen.

Det var vår vän David som fyllde år vilket firades på Strandvägen 56 med festlig middag inpå småtimmarna.

Dagen efter var jag lite trött men efter några timmars jobb hemma tog jag mig bort till frisören med en stor godispåse i famnen.

Tre timmars bokredigerande i frisörstolen senare och så var jag såhär snygg! Tack Jennifer. Perfekt att jag hann med en massa jobb också, något man annars kanske helst inte tar tag i på bakfyllan.

På kvällen slösade jag mitt perfekta hår på en kväll i soffan men det var sjukt mysigt. Åt mer godis och tittade på Modern Family.

I söndags åt vi pannkakor till frukost. Dante äter typ mer än vad jag gör haha.

Sen åkte vi med Sam till Lidingö för att bada och hänga på stranden!

Vi hade med oss lunchsallader från Kale & Crave och kombucha som vi släckte törsten med mellan baden.

Efter några timmar mötte jag och Dante upp mina föräldrar ute på Djurgården. Vi träffar någon i våra familjer varje dag sen Dante kom, så fint att han har byggt relationen mellan oss alla och gör den ännu starkare.

Vi gick till Villa Gothems trädgårdscafé och fikade.

Sen kom kvällen och då blev det sista godisarna i soffan.

Skojade, en godispåse med lösgodis för 30 kr räcker i tre veckor för mig. Jag är verkligen definitionen av lagom haha.

En så fin helg med en perfekt mix av saker jag tycker om. Nu står en ny helg runt hörnet, en speciell sådan som jag har längtat mycket efter, men mer om den på måndag!

 1. Hej! Så fina outfits – både by malina-setet och det andra linnet med pärlor! Jag undrar dock om du har nåt bh-liknande tips att ha under såna plagg? Tack!

 2. Hej Michaela! Tack för en fantastisk blogg! Jag vill bara lämna lite feedback på det här inlägget och hoppas att jag kan få fram min synvinkel på rätt sätt. Jag tycker att du har väldigt sunda värderingar i många frågor, och jag vet att du absolut inte menar att hetsa kring mat på något sätt. Därför vill jag bara informera om att jag fick en liten klump i magen av det här inlägget, för jag förstår att det absolut inte var menat så så det kanske är svårt att se hur det kan tolkas av andra. Det som gjorde mig illa till mods är hur du skriver om att du nästan äter mindre än ditt barn, och hur länge ditt godis räcker. Jag har (tack och lov) ingen ätstörning, men för personer som faktiskt har problem med sin relation till mat så tror jag att dessa kommentarer faktiskt kan göra skada. Det känns lite onödigt att prata om sin matkonsumtion på ett sätt som gör att andra enkelt kan jämföra sig med det, och på ett sätt som (åtminstone för mig) hintar om att du minsann kan få en godispåse att räcka länge.

  Det här blev nog lite rörigt, men jag hoppas att du förstår hur jag menar och att du inte tar illa upp, för det är verkligen inte meningen. Älskar din blogg och ville bara ge dig lite input kring vilka känslor inlägget kan väcka 🙂 Kram!

  1. Hej fina du

   Jag förstår precis vad du menar! Jag försöker tänka på att inte prata om mat på dåliga sätt i mina kanaler och tänkte såklart inte på hur detta kan uppfattas. Samtidigt så blir det svårt och snårigt för mig att hela tiden behöva begränsa mitt skrivande, eftersom mina sociala medier är som en dagbok för mig blir den liksom mindre och mindre dagbok ju mer jag behöver censurera delar av mitt liv. Att beskriva att Dante äter mer än mig (med ett haha på slutet, eftersom det uppenbart är ett skämt då han är ett år), handlar snarare om att jag är stolt över att han äntligen börjat äta. Och att en godispåse räcker länge är snarare ett personlighetsdrag än ett bevis på hur återhållssam man är med mat.

   Med det sagt: jag förstår vad du menar och det är aldrig meningen att trigga någon i mina kanaler vilket de flesta som följer mig borde veta, och jag känner att ditt sätt att se på dessa meningar ligger i betraktarens ögon och stämmer inte överens med den verklighet jag försökte visa. Därför vill jag inte heller redigera inlägget i efterhand då jag tycker det var information som på något sätt kanske sa något om mig, min vardag och min bebis matvanor 🙂

   Stor kram!

   1. Tack för ett superbra svar och ett annat perspektiv! Håller helt med dig om att det ligger i betraktarens ögon hur man tolkar det. Att jag tolkade det på det sättet jag gjorde säger väl egentligen mer om min relation till mat än om din. Ville ändå lyfta mina tankar just pga att det ju kan vara så himla svårt att se hur saker man säger/skriver kan tolkas utifrån, men självklart behöver du inte redigera något 🙂 Hoppas du får en fantastisk helg!

   2. Förstår båda hållen av frågan, men ville bara lägga till att min första känsla också var som hos personen ovan. Speciellt när det var en väldig liten portion pannkakor på tallriken. Blev lite orolig för dig, även om jag vet att en enda liten bild inte säger något om helheten. Ta hand om dig!

 3. Till frågor med Forni: Kan ni fortfarande se statistiken för Michaela och Dashas podd? Jag lyssnar fortfarande i princip varje vecka på gamla avsnitt. Varje gång jag går på en mina i singellivet river jag av alla avsnitt som handlar om att vara singel, dumpad och ledsen. Min favoritpodd alla tider, alla kategorier!

 4. Fattar också att det finns olika sätt att se på det men vill bara ge lite cred till dig Sofie som kommenterade och gjorde det på ett så bra sätt! Jag är själv sjuk i en ätstörning och kämpar dagligen med att få ett naturligt och friskt förhållande till mat, det är jättejobbigt att läsa som Michaela skrev i det här i inlägget!
  Nu tycker inte jag att Michaela har något som helst ansvar i att uttrycka sig på ett sätt som passar mig eller någon annan, det ansvaret ligger hos var och en vad man väljer att läsa och hur man hanterar det. Men jag vill tacka dig som ändå satte fingret på det och uttryckte det! Du har så rätt i hur det kan bli <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi