Sensommar-looks

Blogginlägget innehåller annonslänkar

Hur mår ni idag?

Jag mår riktigt bra och känner mycket mindre stress än senaste dagarna. Gud vad jag är tacksam över att ha gått igenom utbrändhet en gång för jag är snabb på att fånga upp signaler och styra om. Det är fint när man kan få med sig något positivt ur jobbiga perioder av ens liv.

Jag och D hade världens mysigaste kväll hemma igår och så fick vi sova till 07.30 idag, det händer inte ofta i vår familj längre. Man får vara tacksam för de mornarna!

Det är ju fortfarande sommarvärme ute, men liiite trött på den befintliga garderoben börjar man ju bli. Här kommer några kompromiss-looks – alltså fina outfits som ändå funkar på sensommaren. Jag tror att jag ska unna mig själv den svarta klänningen efter allt hårt jobb den här veckan!

Örhängen / Skor / KlänningVäska

Jeans / Topp / Skor / Solglasögon

Klänning / Skor / Väska / Solglasögon

 1. Hej Michaela! Svarta ribbade klänningen, väldigt fin och gjorde så jag klickade in men såg att den till 96% består av polyester och resten elastan. Det vill säga en klänning tillverkad av icke förnyelsebar råvara (olja). Kan vi inte göra så att vi börjar tänka en vända till kring det vi köper och klär oss i? 🙂 Vore intressant att höra mer om hur du tänker kring det här ämnet. Kan tipsa om @Ajabarber på Instagram som, bland annat, skriver tänkvärt kring fast fashion och miljömedvetenhet inom mode.

  1. Hejsan, Jag blev så glad när jag såg din kommentar Caroline! Roligt att se att andra också tänker på hur våra kläder är tillverkade och miljön, samt informerar andra. Samt tack för tipset! Skall så spana in deras sida!

  2. Hejsan Michaela! Jag såg på din instagram story i dag att du ännu dricker Oatlay till din kaffe. Det gjorde jag också tills ca för ett år tillbaka då jag fick veta saker om företaget och läste mig lite upp om Oatlay. Det är många som inte vet det, men Oatlay är inte bara ett svenskt märke mera. Det ägs sedan en tid tillbaka 30% av China Resources, som är ett förvaltningsbolag som ägs av den kinesiska staten. Vilket för mig (som för de flesta andra säkert också) var inte en positiv sak, bl.a hur den kinesiska staten ser på mänskliga (samt djurens) rättigheter och hur de förhåller sig till klimatförändringen o vår miljö.
   Samt att nu har även Oatlay gjort samarbete med det amerikanska företaget Blackstone, som anklagas för att förstöra regnskogar i Brasilen och som även kritiseras av FN för brott mot mänskliga rättigheter. Gjorde att jag slutade att köpa Oatlay, jag skulle så rekommendera att fler gör det och stöda etiska samt miljövänliga företag i stället. Det finns så många andra företag som har goda ersättningar än mjölk i kaffet. Ha en så fin fortsättning på dagen och veckoslutet!

 2. Hej Michaela,
  Jag älskar verkligen dig och din blogg, du inspirerar mig dagligen och jag ser upp till dig på så många olika sättZ Däremot måste jag fråga en sak, du verkar vara så klok och tar upp viktiga samhällsämnen såsom rasism, covid-19, föräldraskap osv. Det vore dock intressant att höra din ställning till vilken effekt konsumtion har på miljön. Det känns som att hela influenser- världen bidrar till ohållbar och onödig konsumtion med nya kollektioner, prylar osv. Många av influenserna är dessutom 80-/90-talister vars barn och barnbarn framförallt kommer behöva lida för detta beteende. När jag själv fick barn förra sommaren har denna fråga blivit så viktigt för mig, varenda pryl jag konsumerar tänker jag en gång extra och vill veta vilken klimatpåverkan den har, allt för min dotters och hennes eventuella framtida barns skull. Hur tänker du kring detta? Vore härligt med någon i ”influenser världen” som tar ställning till denna viktiga fråga och vågar gå mot strömmen. Kramar

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi