WEEKLY PLANS

God morgon favoritpersoner!

Hur mår ni idag?

Jag mår fint men är lite traumatiserad efter läkarbesök med Dante. Vi gjorde pricktester för hans allergier, jag gillar inte att behöva hålla fast honom och se hur han får ont, men vilken förälder gör det. Usch så jobbigt. Sen gick brandalarmet mitt i allt så jag fick kuta ner tre trappor med Dante i famnen efter att ha burit honom 15 min i samband med pricktesterna för att han var ledsen. Sen upp för alla trappor igen, hämta vagnen och promenera där ifrån. Min rygg är tillbaka på ruta ett efter den här morgonen haha…

Dante somnade av utmattning (förstår honom) så jag satte mig på Broms för en andra frukost. Det skulle jag inte gjort för jag sitter bredvid en man som pratat oavbrutet om hans båt och hans pool så högt så hela Broms hör. Hur orkar såna här killar med sig själva haha? När han började skrika mitt i en historia om hans nya poolbygge gav jag en irriterad blick och pekade mot barnvagnen. Man behöver absolut inte ta hänsyn till barnvagnar när man är ute på stan men om jag ska vara helt ärlig var det mest för min skull…

Jag orkar inte höra mer.

Den här veckan har jag massor att göra. Jag ska hänga med lilleman, gå till min naprapat, yoga, ha möte om boken, gå på massa skönhetsbehandlingar då jag inte gjort någonting sen semestern samt fixa massa med en rolig sak som händer snart.

Juste! Pricktesterna visade ingen mjölkprioteinallergi så förhoppningsvis har den vuxit bort nu när han är ett år (tydligen vanligt). Så nu ska vi börja introducera det i små doser enligt ett schema. Så bra nyheter!

 1. Åh vilka härliga nyheter, hoppas det kommer gå bra att introducera mjölk nu. Håller tummarna för Dante! Min son Emilio (9,5mån) har också mjölkproteinallergi som jag hoppas växer bort.

 2. Har inte hängt med riktigt känner jag, men jag har så starkt för mig att du sa att det inte var mjölkallergi, när du ammade. Du frågade vad folk hade för tips och många skrev just mjölkallergi… jag också 🙂
  Men då skrev du att du redan åt/drack mjölkfritt så att det måste varit någon annan anledning till att han var ledsen så mycket och hade ont i magen.
  Blir så nyfiken, för min kompis son hade mjölkallergi och han var jättemycket ledsen och grät och hade utslag och massa jobbigt, svårt att sova osv. Tyckte det lät så lika.

  Men han hade alltså mjölkallergi?
  Hoppas det är bättre nu iallafall! Kram

 3. Vår son är mjölkproteinallergiker, dock visade det sig aldrig på pricktesten vi fick göra utan vi fick göra ett blodprov för att få det konstaterat. Om det fortsätter att strula för Dante så kräv att få göra ett blodprov! Enligt vår barnläkare så är risken när barnen är små att ett pricktest kan visa falskt positivt eller falskt negativt, och då är ett blodprov mycket bättre 🙂 Kram!

 4. Hej fina! Blev så sugen på att göra egen paella när jag såg att Damon hade lagat det, skulle han vilja dela med sig av sitt recept? 🙂 KRAM

 5. Våga vägra pricktest! Be om blodprov ist, o så enlar dom först, barnet kan sen typ kolla paddan o inte märka av stick… så slipper dom bli stickrädda osv, dessutom visar ofta pricktest ”fel” resultat på småbarn . Ett tips!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi