WEEKLY PLANS

God morgon snäckor!

Ursäkta långhelgen men jag tänkte passa på att njuta av sommaren hela augusti ut! Jag blev inspirerad av Sandra Beijers snack om att #backaaugusti och inte prata om att sommaren är över när vi faktiskt har en hel månad sommar kvar. Och av tre månader är en månad ganska mycket. Så nu gör jag sommarlov hela augusti också! Givetvis jobbar jag och så, men jag tänker njuta av det här fantastiska vädret och sommarkänslan som lever i mig.

Hur mår ni idag?

Jag mår riktigt bra psykiskt och sämre fysiskt (den jäkla ryggen är inte bättre alls!). Jag har den här sommarkänslan som jag pratar om inuti mig och det är så härligt. I morse åt vi pannkakor med lönnsirap vilket inte är en måndagsfrukost när det är vardag i mars direkt… mitt kaffe smakade så gott och var perfekt varmt.

En sak som fastnat hos mig kring kaffe är ett utdrag ur en bok som Robin Sharma har skrivit, Vem gråter vid din grav. Där skriver han att en sak man kan göra för att insupa livet maximalt är att göra saker i sin vardag som om det vore första gången. Till exempel dricka morgonkaffe. Att verkligen ta in smaken, känslan av när koppen möter läpparna, värmen som sprider sig i kroppen när de första klunkarna åker genom den. Vissa mornar kommer jag ihåg hans text om att dricka morgonkaffet som om det vore första gången, och så gör jag just det. Morgonkaffe-upplevelsen blir ca 1000% härligare än när jag stressdricker den för att vakna till liv efter ännu en 05.30-morgon med ligisten.

En annan sak på tal om mornar är en diskussion Linn och jag hade igår om inställning till saker. Att det är coolt hur man på en sekund kan ändra sitt liv bara genom att bestämma vilken inställning man ska ha till något. Om jag till exempel lätt är stressad och irriterad på morgonen efter en dålig natt eller tidig morgon, så kan jag bestämma mig för att morgonen ska kännas härlig och då blir den faktiskt det. Givetvis måste man få ha dåliga mornar också och man kanske inte alltid orkar vara positiv (då tror jag det finns risk för att man trycker undan jobbiga känslor som till slut fastnar i kroppen). Men det ÄR härligt att se saker från den ljusa sidan och njuta av livet istället för att fokusera på det jobbiga.

Sist men inte minst har jag bestämt mig för att gå och lägga mig tidigare på kvällarna från och med nu. Kvällarna har varit heliga för mig och D under första året som föräldrar. Det har varit vår stund varje dag för att tanka energi med varandra och för oss själva. Därför har det inte varit ett alternativ att gå och lägga sig tidigt för vi njuter alldeles för mycket. Men även om Dante sover mycket bättre nu än tidigare så har det här året satt sina spår. Spänningarna sitter i varenda del av våra kroppar och till slut kommer de ut som irritation vilket inte är bra. Så nu har jag bestämt mig för att jag ska ligga i sängen kl 22 varje kväll och inte släcka 23.30 som jag har gjort hittills. Mina dröm-sovtider är 23.30-07.30 och då mår jag som absolut bäst, men eftersom att Dante vaknar runt 06 behöver jag acceptera läget och flytta min sovtid. Så att jag inte vaknar och känner mig överkörd 06 varje morgon haha… Vi får se hur det går men jag ska i alla fall försöka!

När går ni och lägger er på kvällen och om ni hade fått välja, vilka hade varit era sovtider då? Jag väljer som sagt läggdags 23.30 och gå upp 07.30, åtta perfekta timmar sömn!

Undrar när jag kommer hamna där igen… sov alltid dessa tider innan vi fick barn. Undrar även när jag kommer känna mig redo för ett syskon till Dante, jag märker hur traumatiserad jag är efter all dålig sömn. Behöver nog prata om detta med min psykolog, men känner absolut inget stress med syskon 🙂


Foto

Den här veckan ska jag göra massa härliga saker. Idag ska jag på en behandlande massage för min rygg och i eftermiddag ska jag fylla på min botox i käkarna för min huvudvärk. Bara att ta hand om min kropp är fan ett heltidsjobb haha… sen ska jag vara på kontoret måndag, tisdag och torsdag den här veckan! Imorgon har jag och Steffi vår live-shopping med By Malina kl 19.00 så det får ni inte missa! Och så ska jag äta massa härliga luncher, bland annat med tjejerna på kontoret som ska bjuda mig på födelsedagslunch (orkar ej så mkt kärlek jag känner för dem). Sen blir det ett par möten och massa häng med lilleman såklart!

Hoppas ni får en helt fantastisk måndag ♥

 1. Vad tråkigt med dina problem med ryggen! Jag vill verkligen tipsa om Pontus Runviks Osteopati i Uppsala – han har räddat min kropp så många gånger. Efter smärtor i höft och rygg i över ett år blev jag helt smärtfri på två behandlingar. Då hade jag provat allt. Nu går jag alltid dit först och blir alltid bra och smärtfri direkt. Tips tips!

 2. Hej kära du.

  Det där med syskon. Stressa inte. Det verkar vara väldigt ”inne” i vissa kretsar att skaffa barn väldigt tätt, och man får frågan om syskon när man knappt hunnit klämma ut den första😅.
  Våra barn kom med två års mellanrum, först nu när den yngsta är 2.5 börjar vi känna oss som människor igen. Det här med småbarn var tufft för oss, såklart är det inte så för alla. Men har man haft barn som sovit illa så behövs det tid för återhämtning.
  Många sa och säger till oss, ”men så kul att de kom så tätt, då kommer de ha så roligt ihop”. Oh gosh nooooooo, som de bråkar just nu, helt svettig😇. Jag och mina syskon har fyra år mellan varandra och vi har alltid haft kul(vad jag minns🤔).

  Hoppas du får en härlig augusti!

  Stor kram

  1. Jag blev så jäkla förbannad när vi döpte vår son (då 3 månader gammal) och en väns man droppade frågan: ”Jaha när ska ni ha en till då?”
   Svarade ngt syrligt i stil med att det inte var så lätt att få den första (gjort IVF) och bollade sedan tillbaka frågan. Då blev han plötsligt obekväm och ville inte riktigt svara. Eftersom min vän berättar att de är nöjda med ett barn så var det väldigt intressant att se hur han skulle reagera.
   Kände mig nöjd att efteråt att jag faktiskt vågade markera och hoppas att han håller sig från att ställa den frågan igen!

 3. Var gör du din botox någonstans? Skulle behöva testa det efter år av huvudvärk som aldrig blir bättre.

 4. Jag är så nyfiken på vem det är som jobbar med dina kommentarer. 🙂 är det en person som är anställd för detta eller är de flera? Ingår det i en annan tjänst på ditt bolag och i vilken i så fall? Och har hen fritt spelrum att bedömma och godkänna? Och är det alla dina kanaler eller bara bloggen? Och hade det inte varit mysigt med ett inlägg där du presenterar tjejerna i ditt team? 😃😃

  1. Det är en person som får timlön för att moderera kommentarsfältet på bloggen enligt mina instruktioner! Instagram sköter jag själv men jag missar mycket DM’s eftersom jag får otroligt många. Vilken bra idé, ett sånt inlägg ska jag knåpa ihop!

 5. Får jag välja fritt sover jag 21.45-05.45, funkar perfekt när jag är ensam och inte behöver anpassa mig efter någon. Funkar sådär med spontanmiddagar på stan eller utekvällar, för vaknar vid 07 även om jag lägger mig 05..

 6. Jag och min sambos mål varje vardagskväll är at vi kan krypa ner kl 8 i sängen och kramas till en serie eller film. Då vaknar vi pigga 5-6 och har några timmar mys på morgonen ihop innan jobbet kallar. Vi njuter av detta innan vi förhoppningsvis får en bebis….

 7. Jag kände ”jag kommer aldrig vara redo” och sen när min unge var 2,5 år då kände jag ”jag vill ha ett barn till nuuuuu”. Vände alltså på typ en månad? Så sjukt. Idag har jag två och det känns alldeles perfekt <3

  1. Så var det för mig med! Kände: nej nej nej o sen när första var 1.5 vände det tvärt! Och nu är nummer två ett drömbarn som sover hela nätter så det har gått smärtfritt men det är ju ingen självklarhet!

   Jag gillar att vara uppe sent, hade gärna sovit 00-08 men oftast vaknar barn 06 så har tyvärr varit tvungen att anpassa mig efter det för att orka! Men det vänder kanske om några år 😊

  2. Det verkar vara många som har samma upplevelse – alltså att det vänder snabbt! Jag litar på det och tänker inte stressa fram viljan till syskon. Det kommer när det kommer och jag vill att varje barn ska vara efterlängtat <3

 8. Hej Michaela! Jag har en fråga till Frågor med Forni. Äter Dante middag samtidigt som er och äter han samma mat? Har du tips på några bra vardagsrätter? Tack för en fin och ärlig blogg!

 9. Åh saknat dina såna här inlägg! Härligt att du är tillbaks. Jag har accepterat tidiga kvällar ända sen vi fick barn, somnar mellan 22-23. Vaknar mellan 05-06 (med ett antal uppvak per natt också). Det ÄR sjukt tufft med sömnbristen, förstår att du är traumatiserad! Har nu barn nr 2 som sover sämre än vad 1:an gjorde (trodde inte det var möjligt och var säker på att barn nr 2 skulle bli tusen gånger lättare jämfört med vår första, tji fick jag) Och ärligt talat tänker jag OFTA på varför vi utsatte oss för den här sömntortyren igen. Men snart är dåliga sömnen förhoppningsvis ett minne blott, brukar iaf vända när barnet är ca 2 år så bara ett år kvar för oss 😅

 10. 22.00-07.00 är mina drömsovtider. Har dem nästan nu. Går till sängs 22.00 och går upp mellan 06.00-07.00, tyvärr har jag ett par uppvak under natten (ej pga bebis, utan pga kronisk stress 🙁 . Utan uppvaken vore sömnen perfekt!

 11. Med en 10-månaders i hemmet så känner vi som ni, vi vill liksom njuta av att bara kunna ta det lugnt, prata med varandra och kolla på TV utan att springa runt efter sonen hela tiden. Så vi lägger oss senare än vi brukar, ca 22-22.30. Och vaknar såklart tidigare…
  Just nu tar vi varannan morgon, så då får jag mina 9-10 timmar som jag behöver, men annars blir det såklart mindre.
  Ska börja jobba nästa vecka och då känner jag att jag måste återgå till mina vanliga läggtider.

 12. Hej,

  Läste om du onda rygg och vill bara testa om en massagekudde som verkligen räddat mig… Flowpillow heat heter den (ett svenskt bolag) och den är såååå bra. Jag har själv ofta ont i ryggen och är galet stel i bröstryggen och då har den verkligen hjälpt mig! 😊

  Allt gott!

 13. Har en son född 2 veckor innan dig, vi har haft periodvis dålig sömn, vissa veckor super bra och vissa veckor åt helvete. Men inte lika illa som er. Men jag känner ändå som dig!! Blir man någonsin redo för fler barn? Känns som jag skulle behöva ta igen mig typ 10 år innan hahah

  Kram!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi