Perspektiv under ledigheten

Jag står på kontoret med någon provisorisk ställning där jag har datorn. Och även om min rygg gör förbannat ont är jag SÅ HIMLA GLAD ÖVER ATT VARA TILLBAKA HÄR.

Jag nästan skuttade in på kontoret och blev helt pirrig över att snacka skit med tjejerna igen. Ledighet är riktigt bra för det ger perspektiv. Jag tror att många inser att de kanske är på fel arbetsplats eller i fel relation under sin semester. Eller tvärtom: man inser att man jobbar med det som får hjärtat att dunka lite extra. Stället man är ledig ifrån är en plats man längtar tillbaka till. Det är en fin känsla och jag är glad över de perspektiven jag har skaffat mig under min semester.

Vad har ni fått för perspektiv under er ledighet?

Här är några saker jag har insett:
– Jag behöver längta efter allt i mitt liv för att uppskatta det
– Jag är på helt rätt plats i arbetslivet just nu och vill inte byta ut det mot någonting
– Dante är redo för förskola om en månad och hela familjen är redo för en ny vardag tillsammans
– Mina kollegor får mig att må bra
– Jag behöver strukturera upp mitt liv, både semester och vardag (samt helger) för att kunna njuta av all tid. Om jag har för mycket ostrukturerad tid blir jag stressad istället för att njuta.
– Om det är vackert omkring mig är jag mer tillfreds och jobbar bättre när jag väl jobbar samt njuter mer när jag väl är ledig.

Jag var hos en naprapat som försökte lösa upp spänningarna i ryggen, det mesta satt i vänster höft, men det gör fortfarande väldigt ont om jag ska vara ärlig. Jag har svårt att vara i någon position längre än en kvart och mår nästan illa av smärtan ibland. Så snart ska jag gå hem, ta några värktabletter och vila en stund innan jag ska försöka ta en promenad ikväll. Sedan blir det sneakers tills ryggen är bättre, värmekudde på kvällen och träningsövningar för att stärka upp bålen igen.

Om ni har lite tid över ikväll, ta en kvart och fundera över vilka perspektiv ni tar med er från semester. Reflektion kan leda till väldigt bra saker.

Puss!

 1. Yay! Saknat dina inlägg men är glad att du och flera andra bloggare med dig tog en välförtjänt ledighet med.

  Härligt att ta sig tiden att känna efter under ledigheten. Och krya på ryggen med, låter verkligen obehagligt. 😌

  Om någon undrar 💜 Den fina bilden och citatet i slutet på inlägget kommer från en kreativ kvinna som delar sina inspirerande budskap med harmonisk design på @morganharpernichols på IG.

 2. Jag har snart varit hemma ett år med min lilla kille och snart är det dags att gå tillbaka till arbete. Jag har insett hur mycket jag älskar familjelivet under detta år, hur ska jag kunna lämna min lilla när jag ska tillbaka till jobbet? Hur kan någon vara redo att lämna sitt barn för att gå till ett halvdant jobb 5 dagar i veckan? Jag har insett hur hårt jag vill arbeta med min blogg och youtube kanal för att kunna få mer familjetid och kunna arbeta hemifrån istället för att gå till ett kontor där jag inte trivs 40 timmar i veckan!

  1. Vilken fin reflektion! Jag förstår att man inte vill gå tillbaka till en arbetsplats man inte trivs till 100% på. Jag hoppas att du hittar en ny vardag som du älskar <3

 3. Hej!
  Lider med dig. Har själv en hel del hälsoproblem och vet vad smärta innebär. Vill tipsa dig om skor av märket ASICS samt ortopediska skoinlägg (inte alla som behöver men kan vara värt att kolla upp). Kram!

 4. Jag har också haft problem med spänningar i ryggen i flera år. De kommer oftast när jag har gått väldigt mycket alternativt inte rört på mig alls under längre tid (lagom är bäst och regelbunden styrketräning ett måste.:)). Det blev katastrofalt efter att jag ramlande i en trappa (jupp, jag också…) för några månader sedan. Musklerna krampade efter att ha fått sig en rejäl smäll, i kombination med att jag landade på en kota. Kom på att jag tidigare fått muskelrelaxerande utskrivet och tog det, plus smörjde in med Voltaren morgon och kväll, och det hjälpte. Kombinerade med lätt styrketräning efter några veckor, vilket också hjälpte till. Köpte även en liten kudde (med ‘memory foam’) att ha i ryggslutet när jag satt ner vilket också var skönt. Hoppas din rygg mår bättre snart! Kram

  1. Åh vad bra tips, ska kopiera allt för det låter som att vi har exakt samma problem och råkat ut för samma sak. Den där smällen blev verkligen pricken över i:et på smärtan. Har börjat med lättare övningar nu 15 min om dagen så hoppas att det i kombination med voltaren och besök hos naprapat kommer göra susen. Puss!

 5. Ska du inte gå till läkaren då Mickis? Tänk om det är något som gått sönder eller som inte bara är spänningar i ryggen tänker jag? Ta hand om dig och hoppas det går över och att du får hjälp fort! ♥️

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi