HURRA FÖR DANTE

Idag fyller Dante 1 år! För 1 år sen, exakt på det här klockslaget 11.08, kom han ut till världen med all min och hans kraft. Min kropp skakade av allt adrenalin och när jag höll honom i min famn den där första dagen så började min förändring som människa.

Nu har ett år gått och jag hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat ana att han skulle göra allt så mycket större. Jag har blivit mycket bättre tack vare honom, han kom till världen med ett lugn och en trygghet jag inte visste fanns. Han är kärlek i vandrande form och jag kommer vara honom evigt tacksam för vad han har gjort med mig. Han var värd all väntan och längtan för under det här året är det som att solen sakta har gått upp över oss för att aldrig någonsin gå ner igen.

Dante – den busigaste, gladaste och mest temperamentsfulla person jag har träffat. Som är en så tydlig mix av oss med våra bra och mindre bra sidor. Som är social, bara vill ha kul och söker kontakt. Som börjar varje dag med att hoppa på mig och Damon i sängen medan han skrattar sitt barnsliga, porlande, helt otroliga skratt. Som har fem, snart sex tänder som han gärna visar upp under varje vaken stund.

Han gjorde oss kompletta och har gjort livet lyckligare för så många människor, inte bara hans föräldrar.

Det här året har varit enormt tufft och när jag tänker på hur sömnbristen nästan tog kål på oss, tänker jag också på hur jobbigt hans magont måste ha varit för honom. Vi har kämpat alla tre och vi har tagit oss igenom det. Jag vaggar honom fortfarande i min famn ofta och inser att jag kommer göra det livet ut om han behöver det. Jag har fått krafter jag inte visste att jag hade inom mig och gått igenom månader av vakna nätter utan att dö. Det är den omänskliga superkraften som föräldrar besitter, vi tar oss igenom allt även sånt man tror att man inte klarar av.

Mellan alla tårar har vi skrattat, herregud vad mycket vi har skrattat. Legat nära, kramat, myst. När jag skriver detta ligger Damon och Dante och kramas i sängen, näsa mot näsa med nappen emellan.

Tack Dante, för att du kom till oss. Det har varit tufft, men folk skulle bara veta hur lyckligt det har varit också. Hur lyckliga vi är. Allt är tack vare dig. Ditt barnsliga sätt, din ljusa blick, din oskyldiga person. Du är vårt blanka blad som vi fyller med glädje, lycka och trygghet.

Ord kan inte beskriva vad jag känner för dig. Jag älskar dig på ett sätt som är beyond mänskligt. På nätterna när du nu (äntligen) sover bra, brukar jag gå in till dig av gammal vana för att se så att du andas. Och så sätter jag mig bredvid, lutar huvudet mot spjälsängen och blir trött igen av dina små andetag. Skuttar upp när du vaknar till på natten och blir glad när jag får flytta över dig till vår säng. Doftar dig i håret, tar din hand i min och blir trygg.

Du är den bästa personen som någonsin existerat. Grattis på din 1-års dag älskling!

  1. Kärleken till ens barn är verkligen villkorslös, ren och riktig kärlek. Vi har en dotter som är 8 år och om en månad kommer hennes lillebror. Undrar om jag kommer att kunna en till lika mycket, känns i tanken omöjligt men på nått sätt vet jag att det går. Men kärleken till ens barn blir bara starkare och starkare. Det är också något farligt med den kärleken för bara tanken på att något skulle hända gör att man tappar fotfästet men som en smart person en gång sa: Att få barn är att lära sig att leva med sitt hjärta utanför kroppen och precis så är det ju!
    Grattis Dante! Må du och dina föräldrar leva friska och lyckliga i alla era dar.

  2. Gud vad fint skrivet! Blev alldeles tårögd och längtar tills min egen kille tittar ut om 10 veckor ❤

    1. Otroligt fint skrivet! Fina Michaela dina ord och berättelse om kärleken går rakt in i hjärtat. Så vackert och kärleksfullt skrivet att man blir tårögd. Grattis till Dante❤️

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi