WEEKLY PLANS

God morgon fina ni,

Dante och Damon ligger i sovrummet och tar förmiddagsnapen. Eller, Damon ligger bredvid och gosar tills han somnar och sen kommer han upp och sätter sig bredvid mig med sin dator. Nyhetsmorgon tog precis slut och istället började Våra bästa år (eller vad det nu är för deppig serie som börjar efter Nyhetsmorgon varje dag). Det är så konstigt att NyMo tar slut klockan 10 fastän det känns som helg?

Men idag är det ju måndag. Måndag fast i juli, så inte som en riktig måndag. Men ändå.

Jag har gått på någon form av semester nu! Fram till augusti är det lugnare för mig så nu ska jag njuta av tre veckors semester. Jag bloggar dock hela denna vecka men sedan tar jag två veckors semester även här!

Så, hur ser den här juliveckan i mitt liv ut?

Idag ska jag jobba och göra ärenden på stan. Jag ska köpa en flytväst till Dante, hämta ut paket och gå förbi kontoret en sväng. Imorgon åker vi till Värmdö för vår Skärmarövecka. Det är vad vi kallar den här semesterveckan som vi ska ha hos Linn och Mattias på deras lantställe. Vi ska åka ut på mysiga utflykter, ha boule och kubb-turnering, bada i poolen, leka på gräsmattan. Det känns faktiskt som världens härligaste semester om ni frågar mig!

En annan sak, hur mycket har ni med er Black Lives Matter-rörelsen i er vardag nu några veckor efter att den blossade upp? Ibland blåser saker upp till storm för att sedan försvinna men jag känner att den här gången förändrades något på allvar. Trots att jag alltid sett mig själv som en anti-rasist har jag blivit varse om rasism på ett helt nytt sätt efter BLM. Jag funderar, analyserar och har blivit mer medveten om det vita privilegiet. Och jag tänker att om jag tar med mig så mycket borde andra också gjort det. Så även om det inte skrivs om det på sociala medier på samma sätt längre, har man det med sig i kroppen och hjärnan för all framtid. Den gjorde skillnad, även om det är en lååång väg kvar i kampen mot rasism.

Nu ska jag rensa mejlen, hoppas att ni får en fin måndag. Puss!


Illustration av Virginia Johnson

P.s Jag har fått lite frågor kring fest i kombination med corona och hur jag ser på det, jag kan inte svara mer än vad jag gjorde i mitt inlägg förra veckan på hur jag tänker så jag länkar det här igen <3

 1. Hello 🤩💜
  Tråkigt med sånna kommentarer! Alla gör vi vårt bästa. Tror också att dessa människor som skriver sånt är bittra och missnöjda. Dante verkar vara supernöjd och trygg. Och det är ju fantastiskt att han har många människor i sitt liv som han kan känna sig trygg med. Kämpa och njut av livet☺️

 2. Men Michaela! Det är väl Downton Abbey som kör re-runs kl 10 efter NyMo just nu, ej att förväxla med Våra bästa år?? !!!! Helt shook ända in i min brittiska kostymdrama-älskande själ över denna förväxling haha. Mvh någon som aldrig kommenterar men inte kunde låta denna “slide” haha. Sorry 😛

 3. Hej! Detta skulle kunna vara med på frågor med forni 🙂 Har för mig att du tidigare skrivit att du skulle kunna tänka dig att arbeta som lärare. Blev nyfiken på hur du skulle vara som lärare? Vad hade varit viktigt för dig i ditt arbete som lärare? Hur hade du varit på utvecklingssamtalen? Anledningen till att jag undrar är för att jag själv pluggar till lärare nu och hade varit intressant att veta vad folk tycker är en bra lärare 🙂

  1. Jag pluggar själv till lärare och ett tips är skriva upp sig som vikarie i kommunen för att prova på lärarivet. Jag började plugga till lärare efter att jobbat i skolan i 4 år och kände att jo jag vill bli lärare. Men träffat på många vikarier som sagt samma sak när de kommer på Morgonen men har ändrat sig totalt på eftermiddagen. Så prova på lärarlivet som vikarie och prova om det känns rätt 🙂

 4. Det är nog väldigt olika gällande black lives matter.
  I min vardag har det inte påverkat nåt.. inget som nämnts i fikarummet på jobbet eller några andra sammanhang. Kanske för att jag (sjukt nog) inte har en enda människa av utländsk härkomst i min närhet eller ens ytligt bekanta. Rätt galet egentligen för nån i 30-årsåldern!

 5. Hej! Vet att du förut rökte på heltid och sen gick över till att enbart feströka till att tillslut sluta helt! Har du något tips på hur du gick tillväga? Har själv gått över till att feströka eller röka vid ”speciella” tillfällen men varje semester blir det samma sak, jag röker i princip på heltid. Tycker att det är så tråkigt att inte röka vid fest och kan verkligen längta efter cigg när fredagseftermiddagen kommer och jag ska gå ut och ta en drink. Känns så sjukt men det är så! Vore så skönt att slippa på riktigt!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi