Frågor med Forni

Hej!

Jag har en fråga! Jag ska styra en överrasknings middag för min käre sambo som fyller 30 år! Jag behöver tips på någon bra restaurang där vi kan fira honom! Vi blir cirka 15-20 pers och tänkte att du säkert har bra förslag på ställen! Drömmen vore ju att vara på någon restaurang där man sitter lite avskilt! Tacksam för tips! ❤️

Åh vad gulligt av dig!

Många restauranger erbjuder lite mer avskilda bord för större sällskap nu i och med rådande situation. Så jag hade mejlat till några stycken och frågat! Till exempel var vi på Ekstedt när mina föräldrar firade silverbröllop och då var alla bord i lokalen avskilda, speciellt vårt som var för ett lite större sällskap.

Spontant tänker jag att Hallwylska hade passat perfekt. För där sitter man utomhus men med värmelampor och är det större sällskap går det säkert att få en mer avskild del. Annars kanske Supper eller Nabo? Puss!

Den rosa lampan Undrar jag vart den kommer ifrån?? Så fin!! 😍

Jag får frågor varje dag om rosa lampan och har svarat förut men säger det igen – den är från IKEA! Det är en solcellslampa som kostade typ 250kr. Sånt kap! PUSS!

Hej! Helt off-topic nu – men saknar din och Hamiltons podd så mycket! Snälla starta den igen 😊? Så mysig, lyssnar om gamla avsnitt då och då. Lyssnar även på din och Dashas, det episka avsnittet “att playa en player”. Om ni undrar, är 42 år och har följt dig sedan Glamourama.

Haha, TACK fina härliga du. Som det ser ut nu kommer vi inte att starta den igen. Det handlar faktiskt mest bara om tid. Vi är två personer som jobbar mycket och det är svårt för oss att få ihop våra scheman vilket betyder att podden blir lite för knepig att spela in. Men både jag och Hamilton tittar på att kanske spela in något på egen hand framöver så håll utkik! Puss!

Har du och dina närmsta vänner samma bakgrund när det kommer till uppväxt och ekonomiska förhållanden? Om inte, tycker du att det kan röra till sig ibland? En av mina bästa vänner kommer från en väldigt förmögen familj och för mig är det ganska tvärtom. Jag kan uppleva att hon ibland inte riktigt förstår att jag kanske inte har råd att exempelvis resa till vissa ställen, då hon får en viss summa pengar av sina föräldrar varje månad (även nu i vuxen ålder). Intressant att höra om du har liknande erfarenheter?

Kram

Hej bästa!

Jag har vänner från alla olika typer av bakgrunder både när det kommer till ekonomiska förhållandet, klasstillhörighet och nationaliteter. Så ja, jag har även en hel del vänner som kommer från överklass medan jag själv växte upp i en ganska så vanlig medelklassfamilj. Sen har jag vänner som kommer från det helt andra hållet, alltså som har haft väldigt lite under sin uppväxt, levt på flykt eller andra tuffa förhållanden.

Det kan bli missförstånd när det kommer till just överklass och jag har ganska många roliga historier gällande detta. Det är ju lite sjukt när vissa tar pengar som en så självklar del av livet, att alltid kunna göra vad man vill, ha föräldrar som betalar för saker även i vuxen ålder och typ har minst tre lantställen världen över. Som aldrig åkt kommunalt, eller i vissa fall inte ens ekonomiklass på flygplan och som du säger fortfarande får bidrag av sina föräldrar. Det är inte direkt så jag och D har vuxit upp 🙂

Jag har faktiskt inga stora problem med det! Snarare tvärtom kan jag känna mig stolt över att ha jobbat mig till allt jag har idag. Jag tror att min uppväxt har gett mig en stor respekt för pengar. Jag lärde mig tidigt att jag måste jobba hårt om jag vill ha något och hade aldrig kommit dit jag är idag utan det. Och om det är nära vänner som inte förstår brukar jag helt enkelt förklara för dem eller säga “Du förstår att det inte ser ut så för alla va?” när de tar pengar för givet.

Sist men inte minst så är jag glad över att jag och D kommer ifrån liknande bakgrunder för det gör att vi alltid förstår varandra <3

Hej fina du!

Hej älskade älskade Forni! En fråga till frågor med forni eller som du kanske skulle kunna svara på. Jag undrar vad du har för tankar och erfarenheter kring ålderskillnad? Speciellt mellan åldrarna 20-30, främst där killen är äldre. Hur vanligt är det i din krets? Hur såg det ut för dig och dina tjejkompisar när du var 20? Vad tror du håller/inte håller? Är ålderskillnad verkligen en grej? Jag upplever oftast att tjejer är väldigt mognare än killar och därför väljer väl dom äldre killar, men hur ser äldre killar på yngre tjejer? Vill dom ha en yngre för att man är lite roligare eller för att man genuint älskar och vill leva med personen resten av livet? Hade vart intressant att höra dina tankar!

Kram! Jag älskar din blogg och följt dig i mer än 6 år <3

Hej fina du!

Jag tycker faktiskt att ålder är ganska så ointressant när det kommer till kärlek. Jag har sett så mycket kärleksrelationer i min omgivning och åldern har liksom aldrig haft någon betydelse på vad som fungerar eller inte i relationsväg. Många av mina vänner har mellan 5-15 år mellan varandra och det har aldrig varit några större problem. Kanske att man behöver diskutera saker om barn finns med i bilden men med kärlek löser sig allt!

Jag tror faktiskt inte att man väljer partner utifrån ålder utan utifrån andra saker. Alltså inte att man tänker “åh vad roligt med en 20-åring” utan snarare “åh, vad DU är rolig”.

Både jag och mina vänner har träffat personer med åldersskillnader åt alla håll och just åldern har liksom aldrig varit en bidragande faktor till vad som i slutändan har fungerat eller inte.

Puss och tack för dina varma ord <3

  1. Vill bara informera dig om att du blivit anmäld till Datainspektionen för att du publicerar dina läsares ip-nummer som är att betrakta som personuppgift och därmed brutit mot GDPR.

  2. Gällande åldersskillnad i kärlek tänker jag likadant. Min man och jag träffades när jag var 21 och han 29, ålder har aldrig varit en grej för oss, vi blev liksom bara kära i varandra. Nu har vi varit tillsammans i över 8 år, gifta i 3 år och väntar vårt andra barn. Så nä, stirra dig inte blind på ålder. Men håller med om att det är lämpligt att prata igenom barnfrågan relativt tidigt så man inte är helt splittrad i den.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi