Tips på roliga och utvecklande leksaker!

INLÄGGET ÄR ETT BETALT SAMARBETE MED Fisher-Price

Nej men – vad är det här? Kan det vara några superfina leksaker från Fisher-Price? Ja, det är det! Vi kikar på vad det är för spännande leksaker.

Ett gäng olika leksaker i spännande färger, mönster och material. De här leksakerna skulle jag säga är perfekta för barn från 6 månader upp till 1 år!

Brukar ni leka med era bebisar? Som jag har skrivit i bloggen tidigare är jag en lekig förälder, jag tycker det är väldigt kul att leka men jag älskar också att se hur Dante utvecklas i sin lek! Jag trodde faktiskt inte att jag skulle vara en person som gillar att leka men jag märker att jag tycker det är roligt både för att se Dantes glädje i leken men också hur han lär sig nya saker och tar sig fram i sin utveckling.

Vi har en stor låda med leksaker i vardagsrummet som vi varje dag går loss i – då tar vi fram allt som är kul och upptäcker favoritleksakerna för stunden. Jag undrar om jag kommer tycka det är lika roligt att leka med nästa barn? Jag hoppas det, om inte så tror jag att Dante kommer underhålla sitt syskon med all möjlig lek för han älskar verkligen att ha kul haha!

En sak som jag vill säga till alla blivande föräldrar som läser bloggen är: skippa neutrala färgtoner på dina leksaker. Det som du tycker är fint kommer inte stimulera din bebis tillräckligt. Köp saker som är färgglada och roliga utifrån ett barns ögon – inte dina! Det vinner alla på när det är dags att ha kul sen.

De tre små djuren med hjul kallas för Rollin’ surprise animals och är färgglada djur med hjul som gör ljud och rör på sig när man drar dem fram och tillbaka på golvet. Dantes favorit är kyclkingen för den har en ringklocka som låter när den rullar framåt. Succé!

De tre klossarna heter Stack & discover sensory blocks och är både mjuka och hårda klossar med olika happenings på varje kloss. Favoriten är den mjuka, gröna klossen med en kanin på som vi brukar starta dagen med att leka med i sängen.

Den stora blåa fågeln med de fyra små djuren på sig kallas för Stack and rattle birdie och är perfekt om man vill öva på motoriken med ens bebis. De små djuren kan man ta av och sätta på fågeln som samtidigt balanserar på sin runda nederdel. De sensoriska färdigheterna övar barnet genom att försöka få på varje djur på fågeln samtidigt som den inte ska ramla – en riktig utmaning när man inte ens är ett år, haha!

Ni som följer mig på Instagram såg säkert att jag skrev om Fisher-Price redan i förra veckan och pratade om vikten att leka för sin egen skull. För om det är något jag kommit fram till under mitt första år som mamma så är det att även om jag leker för Dantes skull, så är det ändå mycket för min egen också.

I yogan uppmanar ALLTID min yogalärare oss att leka mer trots att vi är vuxna. Innan jag hade barn hade jag så svårt att få till leken för jag visste inte riktigt hur jag skulle göra, men med ett barn är det busenkelt. Jag låter Dante leda vägen. Vi pratar med djuren, härmar olika djur, känner, klämmer, gömmer leksaker och letar i lägenheten. Det blir som en slags meditation och jag märker att en stunds bortkoppling från vuxenvärlden är sjukt nyttig för mig (och säkert för dig också!).

Om ni går in här (klick!) så hittar ni massa tips på hur ni kan leka med era barn på olika sätt, så härligt med lite inspiration till leken.

Hoppas jag kunde inspirera er till att våga leka lite mer i er vardag! ♥

  1. SÅ glad för detta samarbete! Håller 100% med om vikten och glädjen i lek och att skippa ”snygga” leksaker som inte stimulerar. Fisher-Price har så mycket kulor, leksaker därifrån är min sons favoriter även nu i 2-årsåldern.

    1. Åh vad glad jag blir av att höra det! Min upplevelse är att Dante ÄLSKAR färg, något jag tror de flesta barn gör, så de blir glada av att leka med färgglada saker. Vi har både leksaker och böcker från Fisher-Price och de är storfavoriter här hemma. Man ska ha kul när man leker! Puss <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi