WEEKLY PLANS

HEJ SNÄCKOR!

Igår var man inte kaxig, haha… Två dagars stenhårt festande kom till sitt slut och så fick man förenas med sin bebis efter två dygn ifrån varandra. Det blev en kväll med choklad och fyra avsnitt av Dead to me på Netflix följt av sex timmars sömn med tre kortare uppvak innan det vankades måndag, ny vecka och en nystart.

Nystart vettefasiken alltså, som ni förstår sitter helgens festligheter i även idag. Men jag är inte så dålig som jag trodde och jag tror att det beror på den positiva energin. Överlag blir jag inte lika kemiskt bakfull längre?! Rent fysiskt mår jag mycket sämre nu än innan Dante kom, det går inte ens att jämföra och det beror ju på sömnbristen så det har sina förklarliga skäl. Men psykiskt mår jag faktiskt bättre nu än tidigare – för fest idag tankar min energi istället för att ta energi.

Jag minns att när jag och D bestämde oss för att försöka bli gravida så var det bland annat av den anledningen. Vi kände att sociala sammanhang stal energi från oss, speciellt så kände jag så, jag blev liksom dränerad av middagar och festligheter. Jag minns att jag tänkte på hur jag längtade efter att verkligen uppskatta att gå ut och ha kul. Man behöver inte skaffa barn för det, utan det handlar väl om att lägga om sitt liv och hitta nya fokusområden. Man vill liksom tycka att det är SKITKUL att hänga med kompisar, inte bara något man gör i brist på annat.

I alla fall så uppskattar jag våra roliga, barnfria aktiviteter på ett helt nytt sätt nu än för några år sedan (även om jag alltid älskat att ha kul med kompisar men det tror jag alla som läst bloggen fattar hehe). Med det sagt så hade jag en otippat rolig helg! Den blev mycket stökigare än vad jag hade väntat mig men jag lämnade Båstad med ett stort leende på läpparna, bra energi, nya vänskaper och påfylld med ungefär en miljard nya skrattattacker.

Den här veckan tänkte jag skulle vara min sista jobbvecka innan semestern. Jag har funderat och bestämt mig för att för första gången på 16 år ta en semester från bloggen också. Jag inser att nu när sommar inte bara handlar om mig, utan även om Dante, vill jag inte känna att jag har jobb som hänger över mig när vi har vår semester ihop. Dante växer upp med två föräldrar som är egenföretagare, så han kommer oundvikligt få följa med på alla möjliga jobbäventyr genom åren. Och jag är sjukt stolt över att han växer upp med två föräldrar som jobbar med det de brinner för. Men! Därför är det också extra viktigt att ge oss själva riktig semester. En sån jag själv hade lyxen att få som barn där vi gjorde en massa roliga saker, men framför allt så var vi tillsammans och umgicks. Skapade minnen ihop som familj. Det vill jag ge Dante också ♥

Därför kör jag min sista jobbvecka den här veckan då jag ska avrunda lite jobbprojekt, och sen blir det semester resten av juli! Ni som följer bloggen har i flera år sagt att jag borde ge mig själv ledigt men jag har aldrig känt att det finns en anledning till det (jag älskar ju att blogga!). Men i år finns en anledning, han är liten och säger ”voff” varje gång han ser en hund och börjar varje dag med att skratta när man drar upp gardinerna. Jag tänkte blogga en gång på min semester och det är på hans 1-års dag den 19:e juli 🙂

Ha en fin måndagskväll så hörs vi imorgon igen med min fantastiska helg i bilder!


Foto

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi