WEEKLY PLANS

Hur bollar man karriär och mammaliv? En fråga jag har insett kommer följa med mig under många år framöver. Idag har jag en stor plåtning för att spela in flera samarbeten och fotografera pressbilder för mitt nya bolag. Men så kom natten…

… fy helvete vilken natt, det var som att kastas rakt tillbaka till februari när vi höll på att förlora förståndet alla tre. Dante måste fått in vatten i öronen under midsommarhelgen när han badade eller duschade, även om vi försökte vara försiktiga som alltid, så natten var fruktansvärd. Han hade så ont och bara skrek ohämmat, inte ens att sätta på Babblarna fungerade som manöver i natt… det slutade med nässpray, alvedon och sen fick han somna på D i bärsele sittandes. D satt alltså upp i sängen hela natten när han inte stod och vaggade honom.

Things you do for your baby <3

Idag har jag lyckats få tag på en akut läkartid för öronen så plåtningen blev flyttad, hemmet ser ut som kaos och jag är så trött att jag ser i kors. Är det någon här inne som har öronbarn? Speciellt kanske problem med vatten som kommer in bakom trumhinnan? Jag har hört att man kan operera in små rör i öronen, någon som gjort det på sitt barn? Det här är ju andra gången den här våren det här händer och förra gången höll det i sig i mååånga veckor.

ANYWAY. Den här veckan är ganska lika de senaste veckorna. Jag ska plåta samarbeten, filma några saker, hänga med kompisar, yoga, skriva på boken och fräscha upp håret hos Bangerhead. En mysig vecka – hoppas, hoppas att lilleman blir bättre bara. Tyckte så himla synd om honom i natt.

Puss!

Färg-inspirationen inför frisörbesöket! Bild härifrån

 1. Min lillebror var öronbarn. När han skulle bada fick han ha fetvadd i öronen. Han hade säkert öroninflammation en gång om året minst tills han var typ 10 år och fick rör inopererade. Efter det hade han ingen mer öroninflammation och tids nog ramlar rören ut av sig självt.

 2. Hej,

  Känner med dig (och med Dante såklart)! Mitt tredje barn var ett “öronbarn”. Efter tionde öroninflammationen blev han utredd och fick operera in rör, minns inte om han hunnit fylla ett då eller om det var strax efter ett årsdagen. Efter operationen var det som vi fick ett helt nytt barn. Så tydligt att han haft otroligt ont. Det märktes även att han plötsligt kunde höra oss tydligare också. Han vaknade fortfarande flera gånger per natt men skrek inte på det där fruktansvärt otröstliga viset. Hoppas ni får hjälp!

 3. Rör i öronen opereras in vid återkommande öroninflammationer (Ganska många på kort tid), tror inte det används vid vätska bakom trumhinnan?

  Men alltså han kan ju ha öroninflammation också, det gör ju jätteont. Men det behövs ingen öronläkare för det, räcker att besöka BVC. Är det öroninflammation får han antibiotika.

 4. Heja fina ni!

  Jag själv var öronbarn när jag var liten och hade just rör i öronen som du nämner i detta inlägg. Jag minns ingenting från när jag satte i dessa rör och borde gjort det i högre ålder än vad Dante är nu. Dessa hade jag under ganska lång tid tror jag, upp till låg/mellanstadiet.

  Har inga specifika minnen av detta, mer än att jag alltid fick ha en huvudskärm under duscharna ibland för att hindra att vatten kom in, samt att jag fick strikta order från mamma att jag inte fick dyka i vattnet när man badade, inne som ute. Vet att jag ibland levde rövare och gjorde det ändå. Men kan inte minnas att jag fick panikont efteråt eller så.

  Summa summarum efter lite otydliga meningar, var öronbarn och har knappt några minnen av det, dvs att det gjorde säkert sitt och påverkade inte mig någonting eftersom jag knappt minns någonting om det 🙂 Om önskas så kan jag bolla lite med mamma och återkomma mer ur ett föräldraperspektiv?

  Kram på er, hoppas det går över snabbt!

 5. Hej,
  Stackars Dante och er❤️ Jag var själv ett öronbarn när jag var liten. Fick ofta öroninflammation så de satte in rör i öronen och det hjälpte väldigt bra enligt mina föräldrar (jag var för liten för att komma ihåg). Men det gällde ju att ha badmössa på när man badade och fetvadd i öronen och liknande men det är det värt.
  Finns även idag silikonpluggar man sätter in i öronen när man exempelvis ska duscha barnet eller liknande för att vatten inte ska komma in. Kan rekommenderas.
  Hoppas det blir bättre snart för lilleman🙏❤️

  1. Hoppas verkligen det löser sig för Dante & er! ❤️

   Jag är själv öronbarn och jag föddes med vatten bakom trumhinnorna, vilket verkar stämma med den senare läkarens förklaring (att det inte kommer in utifrån?). Hade ständiga öroninflammationer, minst två gånger per år, för att det bildades bakterier i vettet bakom just trumhinnan. Fick rör inopererade och under den tiden de satt inne va det jätteviktigt att inte doppa huvudet utan fetvadd och badmössa (kul när klassen skulle ha simning 🙃🙃) eller dyka. Rören ramlar sen ut av sig självt och hjälpte mig enormt! Har aldrig hört att jag innan eller efter rören behövde vara försiktig i vatten, enbart när rören satt i. Har dock väldigt nedsatt hörsel på ena örat pga alla ärr som öroninflammationen lämnade på trumhinnan, men inga problem med öronen längre.. Hade önskat att min operation gick att göra tidigare för att minska på antalet inflammationer. Jag håller tummarna att ni får bukt med vad som orsakar Dantes dåliga sömn 🌸

   1. Tack för din kommentar, ska läsa på mer om rör i öronen och vatten bakom trumhinnorna så får vi se om vi behöver gå till läkaren fler gånger, men hoppas att han slipper fler öronproblem <3!

 6. Hej fina du! Skickar styrkekramar till er. Jag har barn i samma ålder, så jag vet hur tufft det kan vara. Jag har en person i min närhet som fick små rör inopererade öronen som liten, och det blev jättebra. Undersök möjligheten. Hoppas att Dante mår bättre snart. Kram!

 7. Jag var själv ett öronbarn när jag var liten, fick rör inopererade ett flertal ggr pga öroninflammationer och vätska bakom trumhinnan. Tyvärr hjälpte aldrig rören och jag har idag nedsatt hörsel och hörapparat på det örat. Men det verkar som att det går bra i de flesta fall när jag läser kommentarerna före mig, var kanske jag som hade otur🤪 kram

 8. Ååååå💔
  Va också öronbarn och opererade in rör flera ggr under barndomen (de ramlar ut efter ett tag) fick också ha proppar i när jag badade o duschade så gissar att vatten kan komma in på de sättet.
  Hoppas ni får hjälp o att Dante blir bättre❤️❤️

 9. Har dere bygd opp sengen i hodeenden? Det hjelper på trykket i ørene. Anvend tjukke bøker og bygg opp en bra bit.

 10. Hej! Vår första tjej (är nu fyra år) hade det jättejobbigt med sina öron. Varje gång det var ngn läkarundersökning på BVC så upptäckte de öroninflammationer, alltid dubbelsidiga och hon fick antibiotika (=brottningsmatch för att få i henne). När hon blev två år fick hon astma och vi blev inskrivna till barnmedicin. Där tog de hand om henne, följde upp öronen och skickade oss till ÖNH. Hon hade vätska bakom båda öronen och en förstorad körtel bakom näsan som gjorde att hon hade svårt att andas genom näsan. Hon opererades och fick rör i öronen och blev av med grejen i näsan. Det tillsammans med hennes astmamedicin har gjort att vi har en helt ny tjej här hemma.

  Vi fattade aldrig att det hängde ihop med att hon inte kunde sova liggande. Med första barnet har man ju inga referenser på vad som är ”normalt”. Har haft dåligt samvete för att vi inte krävde mer hjälp tidigare men vi visste inte bättre 🤷‍♀️

  Nu är lillasyster här (samma ålder som Dante) och det går inte att jämföra. Märker så tydligt att den lilla är så harmonisk, inget som stör. Är ändå glad att vi fick den tuffare redan med ettan, nu är vi bara så tacksamma för att det går så bra med tvåan och tar inget för givet.

  Världens längsta kommentar men så jobbigt när man vet att ngt är galet men inte vet vad det är och heja er som redan ser till att Dante får hjälp och har koll på hans öron ❤️

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi