Min nästa bok: Graviditet & tiden som nybliven mamma

I november släpps min femte bok, den som jag skissat på sen förra våren och som växt fram under den här våren. Temat?

Graviditet, förlossning och första tiden som nybliven mamma!

Jag började skriva på den här boken när vi försökte bli gravida. Den hade en inriktning då, men efter graviditeten växte den till något annat. Det här är en bok med glimten i ögat och ett innehåll som liksom fyller upp allt det där man inte riktigt hittar i andra böcker inom samma segment. En ofiltrerad bok om hur det känns på riktigt i resan mot bebis. Allt ifrån oro till missfall, tankar kring ens växande gravidkropp, förlossningsrädsla, förlossningspepp (!), amningspanik, hemorrojder (ja, vare sig du vill eller inte), foglossning, första sparken, förälskelsen och allt annat som hör till.

Jag har tagit hjälp av en barnmorska och frågat sådant som alla vill fråga men ingen vågar och så har jag fyllt boken med alla de tankar som känns för intima för att dela på internet. Min förhoppning är att du som läser ska ha med dig samma känsla som jag försöker få fram genom alla mina böcker: igenkänning. Jag vill att du som befinner dig i resan mot bebis inte ska känna dig ensam, utan förstå att vi är fler där ute som känner samma saker. Jag vill att vi ska skratta ihop men också våga gråta, skämmas eller vara oroliga. Jag vill att du som läser ska känna dig som den chicaste mamman i världshistorien, även om du ligger i en mjölkdränkt amningsbh och äter rostmackor som smular ner rakt på din bebis huvud (men vem orkar bry sig om det…).

Jag har helt enkelt skrivit den boken jag själv hade velat läsa när jag tagit mig igenom de här åren från längtan till bebis, genom en graviditet till första året med min livs levande bebis.

Som sagt, i november kommer den! HURRA! 

  1. Åh 🧡 blev alldeles tårig. Jag är varken mamma eller gravid men det är min dröm. Blev orimligt och innerligt glad över denna boken, kan man inte förbeställa boken snart?

    1. En dag kommer du att få uppleva det <3 Jag säger till så fort den går att förbeställa!

  2. Åh vad roligt! Grattis! Kommer den även släppas som ljudbok? Så mysigt med böcker på barnvagnspromenader 😊

  3. Så kul, vill så gärna läsa! Har du med något om att vara högkänslig i den i relation till graviditet och vara mamma? Jag är HSP och vill läsa allt om det innan jag ska ha barn!

  4. Hej!
    Åh så spännande! Har verkligen tyckt om dina tidigare böcker. Har en fundering dock, jag vet att barn absolut inte är något att ta för givet och att ett syskon till Dante kanske inte ens är aktuellt men varför väntar du inte med att skriva en sån här bok. Tills du har mer erfarenhet eller vad känner du att du har att erbjuda som inte redan finns där ute? Tänker att alla graviditeter, förlossningar och första tid med bebis är så individuella. Undrar bara din baktanke och hur du känner dig självsäker i att den här boken behövs. <3 Kram

  5. Men mitt hjärta BLIR SÅ GLATT! Jag har följt dig i så många, många år. Genom krossade och lagade hjärtan, karriärval, vardagskaos och vänskaper. Jag har alltid tyckt att det är så fint att få följa dig genom livet eftersom att jag själv lever det och går igenom det. Det är skönt hitta en person man inte känner som förklarar sånt som händer I EN. Jag är gravid med min första bebis nu och åter igen så täcker du upp med dina ord likt en kompis man får sällskap av på vägen. HURRA för livet! Och för att det finns så härliga människor att dela det med, trots att man inte ens behöver känna varandra. Heja dig och heja boken! Längtar ihjäl mig efter ytterligare verbala kompis-kramar.

  6. WOHOO vad peppad jag blir! PRECIS en sån bok jag velat och fortfarande vill läsa nu när bebis är ute. Bästa att den är skriven av dig dessutom. Kommer beställa dirr <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi