Lilla renoveringen!

I lördags kom Sanna och Johan hem till mig för att fixa i ordning lägenheten! Det som skulle göras var:

Sätta upp vår nya, specialbeställda bokhylla som Sanna designat
Sätta upp nya luckor i badrummet
Bygga ihop nya nattduksbord som Sanna också designat
Sätta upp en ny, mindre hylla i vardagsrummet

Allt var beställt från Lucks by Robo som Sanna jobbat med tidigare. Hon skötte hela projektledningen mellan mig, Johan, Lucks som gjorde luckor och Granitop som tog fram stenskivorna (som ju levererades och monterades för några veckor sedan).

Det här är ju en mindre renovering/fix av lägenheten där vi tagit tillvara på befintliga stommar och fräschat upp det gamla i badrummet och vardagsrummet. Jag inser i den här lilla uppfräschningen vilket jättejobb en helrenovering innebär. Bestämde mig därmed i helgen att jag absolut kommer ha en projektledare om vi skulle få för oss att renovera i nästa lägenhet och då får definitivt Sanna vara den som gör jobbet. Mitt tålamod är cirka 3% av hennes, haha. Dessutom ser hon saker jag inte ens lägger märke till och har ett helhetstänk jag själv saknar – trots att jag anser mig ha en helt okej bra känsla för stil haha. Kanske handlar om tiden också, med mina fem olika jobbprojekt och rollen som nybliven mamma finns det inte energi över till annat och då inser jag att det blir så mycket roligare att ta hjälp av kunniga personer.

Johan började med badrummet. OM JAG ÄR NÖJD? De här luckorna i ljust grå/grön är helt magiska och passar helt perfekt med stenskivan i terrazzo!

Sedan tog han tag i bokhyllan och då hjälptes vi alla åt. Johan är en kompis till oss så vi körde teamwork hela helgen. Det var så häftigt att se den växa fram, bit för bit…

Vi stötte på en del problem på vägen. Väggfästen som behövdes och skivor som saknades, så det blev en vända till järnbutiken för mig där jag såklart var tvungen att facetimea med J för att hitta rätt prylar. Skivorna som var fel/saknades kommer om drygt en vecka så då kör vi vårt sista race innan allt – typ! – är klart i hela lägenheten (iiih!).

Efter några timmar såg bokhyllan ut såhär! Nästan klar! Ska byta en skiva som är för kort (den nedersta så att det vita inte syns) samt så saknas en bit i mitten, sedan är den p e r f e k t i o n. Seriöst den finaste hyllan jag sett i världens vackraste valnöt.

Vi har ju gått igenom hela lägenheten, från hall till balkong, och medan Johan skruvade och höll på så började Sanna sätta upp dekorationer och jag städade och sorterade allt eftersom. I nio timmar höll vi på och jag måste säga att det är härligt att se något växa fram på det här sättet. Jag älskar vår lägenhet och känner mig redan som nykär – undrar hur jag kommer känna när allt är 100% klart. Vi som hade tänkt börja leta nytt nästa år men nu vettefan alltså…

Resten av helgen kommer imorgon, nu måste jag fortsätta tvätta. Puss!

  1. Men LÄGG AV vad snyggt!!!!!!! Började direkt söka av hemmet för att se var vi kunde placera en sådan magisk bokhylla! Lyllos dig som får hjälp med att göra fint hemma, det hade jag verkligen önskat mig också <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi