Vår nya soffa!

En stor dag kom i början på maj, en dag jag väntat på länge… Dagen då vår nya soffa skulle anlända! Soffan som jag drömt om och trånat efter i flera månader och som D äntligen gick med på att köpa. Det var inte så att jag inte gillade vår gamla soffa – jag var bara redo för en förändring. Petra har den här soffan och jag har alltid tyckt att den är så mysig att hänga i så jag visste att när vi byter soffa är det denna jag vill ha! Men D älskade vår gamla soffa, alltså verkligen älskade, han ville inte alls köpa någon ny soffa?

Och i en relation måste man kompromissa!

Men så var vi ute och gick en dag med Dante som sov i vagnen, så gick vi förbi Meli Melis showroom som var öppet. Eftersom vi bara strosade omkring så gick vi in för att titta på den. Några dagar senare sa D att “Okej då, du har rätt, det är en sjukt fin soffa. Vi köper den!”. Alltså DRÖMMEN när man får ok på något man verkligen vill ha, haha! Vi la beställningen samma kväll och några veckor senare kom två trevliga män hem med den.

Meli Melis showroom

Nu har soffan bott hos oss i en månad och vi båda är överens om att det var världens bästa köp. Om två veckor kommer ett lååångt hemma hos-reportage från lägenheten med allt nytt, men den passar verkligen in med allt annat. Det är ju svårt att hitta en röd tråd men vi har jobbat med en inredare som heter Sanna och hon har hjälpt oss att hitta just den röda tråden.

Det bästa med soffan är att den är lika skön som snygg samt att man kan tvätta hela soffan i tvättmaskin (!) så jag behöver inte oroa mig för bebisfläckar eller chokladfläckar. Sen älskar jag de breda armstöden, vår gamla soffa hade inga armstöd alls och jag saknade det verkligen.

Så roligt och pirrigt med en ny soffa efter fem år med den gamla! Första myskvällen var nästan högtidlig, haha!

Soffan heter Luca linen och färgen är offwhite! Ser fram emot många mysiga hemmakvällar tillsammans <3

 1. Härligt!! Haha vet exakt vad du menar då vi är i samma situation här hemma. Dock har vi breda armstöd och jag är såå trött på det då den tar upp så mycket ”onödig” yta. Men min man gillar det så vi håller på och försöker kompromissa 🙂

 2. Soffan är verkligen jättefin och kuddarna lika så, kommer de från samma märke som soffan?
  Kram

  1. De som är i samma färg är också från Meli Meli, de mörkare kuddarna i sammet är från en webshop jag inte minns namnet på, men det var flera år sen jag klickade hem dem! Tack <3

 3. Hej Michaela!

  Jag har en fråga till frågor med Forni. Jag har precis köpt min allra första bostadsrätt och drömt om detta i nästan två år. Förväntningarna har varit skyhöga och nu när jag väl har köpt den så kan jag inte riktigt glädjas av lägenheten. Istället ger lägenhetsköpet mig panikattacker och jag känner nästan att jag inte förtjänar att bo i en sådan fin lägenhet. Dessutom är jag livrädd att jag gjort en dålig affär och kommer gå back i längden (katastroftänkande-person här hör du kanske).

  Jag vet inte varför det blev såhär, varför jag istället gråter och får hjärtklappning istället för att skratta och glädjas åt denna milstolpen som jag så länge längtat efter.

  Så till min fråga, har du någon gång känt något liknande? Och har du några tips på hur jag möjligtvis kan komma förbi dessa känslorna? För jag känner inte att jag vill bryta avtalet och gå miste om lägenheten jag så länge längtat efter.

  Tack för att du är du och alltid inspirerar mig Michaela. KRAM!

  1. Hejhej!! Kände EXAKT så när jag köpte min lägenhet, men det gick över ett tag efter att ha flyttat in! Det är ju ett STORT köp, inte konstigt att man blir orolig över det. Men du säger ju själv att du vill bo där, så kör på och acceptera&vänta ut ångesten. ❤️

 4. Åh herregud Josefin tack för att du finns! Jag och min kille skrev på ett torp igår och jag har panne! Får BARA ångest av det här just nu, katastroftankar deluxe. Har kommit fram till att jag är rädd för stora beslut, saker som är definitiva osv. Så har väl egentligen inget peppigt att säga men du är iaf inte ensam! Och vi kan väl tillsammans konstatera att det inte är något fel på oss? Det är säkert fler som blir rädda och får ångest av stora köp.
  Kram till oss!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi