WEEKLY PLANS

Hej fina ni,

Hur mår alla idag?

Jag sitter på kontoret och har inte lyckats slita mig ifrån alla känslor som fanns med under förra veckan. Vilken tid vi lever i, jag blir tårögd när jag tänker på det. Både för att det verkligen inte går att blunda för alla orättvisor som svarta människor blir utsatta för i världen: hur mycket du än försöker stänga ögonen måste du vara blind för att inte se alla exempel på svartas utsatthet. Men jag blir även berörd över att människors gemensamma kamp är helt otrolig.

Det är lätt att tänka att en ensam individ inte kan göra skillnad, men det häftiga är att om alla tänker “mitt strå till stacken räknas” så blir det helt plötsligt inte bara en individ, det blir miljontals, och alla dessa personer tillsammans kan faktiskt göra skillnad. Black Lives Matter-rörelsen har gjort skillnad, jag har följt dem hela veckan – även om det här bara är början i de skillnader som behöver göras och kampen är milslång – så är det tack vare alla dessa enskilda individer som skillnader har gjorts.

Jag har tänkt mycket på hur mycket kvinnor innan vår generation har kämpat för vår rätt, vad de har offrat och riskerat för att göra världen till en bättre plats för kvinnor i kommande generationer (även om vi inte lever i en hel jämställt värld ännu) . Vad tacksam jag är för att de finns dom som vågar stå upp och kämpa för det som är viktigt på jorden. Tillsammans gör människor skillnad.

Med det sagt så kommer jag fortsätta tillåta mig själv att lägga min tid till att följa Black Lives Matter, dela det jag tycker är viktigt och lärorikt i sociala medier och fortsätta prata med min omgivning om hur vi aktivt ska vara anti-rasister. I FORNI-teamet la vi en hel arbetsdag förra veckan på detta och det kommer vi göra den här veckan också. Jag är övertygad om att de här veckorna kommer förändra miljontals människors sätt att jobba mot rasism i framtiden och mitt mål är att vi efter detta inte bara ska ta för givet att vi är anti-rasister – utan aktivt jobba mot rasism både på FORNI och i våra privatliv.

Förutom det så har jag två stora projekt som snart går i hamn. Det är mitt nya företag som jag kommer berätta om snart och så är det boken. Jag jobbar med dem så fort jag får en stund över och ser hur de hela tiden kommer framåt i sin utveckling. I november håller jag min bok i handen och efter sommaren kan jag visa mitt nya företag för er.

Det känns M A G I S K T!

Förutom det ska jag yoga i veckan, hänga med minimannen, äta lunch med Redgert, gå på studentmottagning, fira mina föräldrars 25-åriga bröllopsdag och hänga med kompisar.

Hoppas att ni får en vecka fylld av glädje, eftertanke och lärdomar. Puss!

  1. Som svart kvinna blir jag så glad och tacksam att du som medmänniska och med stor plattform väljer att stötta, dela, och prata om BLM.
   Tack <3

 1. Hej Michaela, har inte följt dig jättelänge men hittade hit för något år sedan.
  Hittade för ett par månader sedan Forni och Hamilton-poden och strecklyssnat och nu är jag färdig. Det har varit en väldigt intressant ur så många perspektiv och just det att jag lyssnar på något som är i dåtid blir så väldigt intressant nu så här i en värld kantat av många orosmoment.
  Hade önskar få lyssna på er i nutid, att ni recenserar tidigare avsnitt och reflekterar över hur annorlunda mycket såg ut för bara ett par år sedan. Höra era tankar allt eftersom erfrenhet och händelser byggs på som lager under huden.
  Åh vad det hade varit fint!!

 2. BLM är otroligt viktigt och jag älskar att du framför dess budskap, men kan du snälla även förtydliga att våld INTE är lösningen. (För det hoppas och utgår jag ifrån att du inte tycker). Min pappa jobbar som polis och jag är uppriktigt rädd för hans liv i dessa tider när polishatet är så extremt. Polismannen i USA var 100 % en kallblodig rasistisk mördare, MEN precis som att vi inte ska dra alla inom en ras, en etnicitet eller ett kön över en kam ska vi heller inte dra alla inom en yrkesgrupp över en kam, eller hur? Polisyrket är verkligen det minst tacksamma jobbet som finns… Jag själv jobbar ideellt med barn som lever i våldsamma familjer och ni har INTE EN ANING om hur många av dessa barn det är som själva ringer polisen när bråk uppstår i hemmet! Polisen är deras enda trygghet! Den senaste veckan har jag enbart sett smutskastning av poliser hit och dit på sociala medier, men jag undrar verkligen vad alla dessa människor ‘som hatar polisen’ själva gör för samhället? Den enda jag har sett på sociala medier som BÅDE uppmärksammande problemen MEN även uppmanade människor att inte vandalisera och slåss var Barack Obama! Sorgligt att inte fler vågar stå bakom vad som är rätt och fel – åt båda hållen

 3. Heja er alla i teamet för att Forni är en så vaken, ärlig men ändå varm plats i tider som dessa!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi