Bakgrunder, badkläder och anti-rasism

Eftersom bloggen har tillåtits vila den här veckan, med mycket färre inlägg än vanligt, tänkte jag att ni kan läsa ikapp veckan på FORNI istället där vi som vanligt uppdaterat med klokt och inspirerande innehåll. Hoppas att ni får en fin söndag och tar hand om er. Puss ♥

Nya bakgrunder till din mobil och dator för juni

Månadens bakgrunder finns nu att ladda ner helt gratis på FORNI. Älskar att ha en somrig bakgrundsbild på telefonen i dessa tider.

Sommarens snyggaste badkläder

Håll i hatten vad mycket fina badkläder det finns denna säsongen! I artikeln finns allt ifrån bikinis med hög midja, till baddräkter och trekantsbikinis. Inspirationsfaktor 100!

Vi behöver aktivt vara anti-rasister: 21 artiklar om hur vi är det

Detta är förmodligen årets viktigaste artikel som alla borde läsa. Jag har läst varenda artikel i sammanställningen och uppmanar verkligen alla att ta lite tid ur vardagen och sätta er in i ämnet.

Ida Warg om att sälja in sina produkter på H&M och hur hon blev influencer

Jag har gjort ett nytt avsnitt utav learn from the expert – och i denna intervjun var det ingen mindre än Ida Warg som gästade. Läs både intervjun och kolla på Instagram i Fornis IGTV för att ta del av ännu mer bra tips och kloka råd från Ida!

Recept: Sötpotatismos med ugnsstekt lax

Somrig mat kan vara något utav det godaste som finns! Detta receptet hoppas jag på att kunna laga snarast, mums!

 1. Hej Michaela, tack för en öppen och ärlig blogg! Jag har en fråga till frågor med Forni som jag hoppas att du skulle vilja svara på. Jag har en 5 månaders bebis som alltid varit relativt lätt att få å sova på dagen (varit lite struligare med å somna på kvällen). Men nu har nått hänt, det är som att ingenting fungerar längre utan så fort jag ska lägga ner henne för å sova å ploppar i nappen så börjar hon gallskrika! Tar jag upp henne å vaggar å sen lägger ner så fortsätter hon skrika, ingenting fungerar längre och det känns som att jag förstör hennes sömn för evigt när hon ibland skriker sig till sömns men jag vet verkligen inte vad jag ska göra. Så min fråga är om du har några tips å trix du tar till när verkligen ingenting fungerar. Jag ligger alltså bredvid henne i vår säng och håller hennes händer när hon skriker så hon är absolut inte ensam, jag har testat att stryka henne över panna/kinder osv. men det funkar inte heller. Snälla snälla säg att det är en fas som går över eller om du har tips på vad man kan göra.. just nu gråter vi ikapp tills hon äntligen somnar.. (långt inlägg men vill tillägga att vagn inte är en bra lösning då hon max sover 30min i den och behöver sova längre än så).

  1. Hej! Nu är ju jag inte Michaela men kan svara på hur vi gör ändå. Har du testat att vagga bebisen i t ex en sjal eller sele? Jag har en 8-månaders som aldrig har somnat i vagn, i en säng eller när vi ammat utan det enda som funkar, oftast utan ledsen bebis, är att helt enkelt vagga henne i en sjal. Vill vi att det ska gå extra fort brukar vi gå upp och ner i trappan med henne så det blir extra bra skump 🙂 vet att en del tycker att vi “skämmer bort henne” men alltså – man kan inte skämma bort en bebis med kärlek genom att tillgodose hennes behov av närhet.

   1. Hej! Tack för svar 🙂 Ja vi har en sele som vi använder å som oftast fungerar, även en pilatesboll funkar å studsa på ibland, så jobbigt bara att det ska behövas vaggning (ofta i flera omgångar) innan hon kan sova när man innan kunnat lägga sig bredvid henne i sängen så har hon oftast pillat lite på napp/mitt ansikte/kudde och sen somnat. När jag skrev kommentaren funkade inte ens vaggning utan då var det bara skrika sig till sömns… kanske bara får acceptera att hon just nu är svårsövd och hoppas att det blir lättare sen.. så jobbigt bara när alla med barn i närheten minsann aldrig skriker sig till sömns eller knapp är gnälliga medan vår tjej hade lättare kolik fram till mån 4.. så lätt å känna sig som en dålig förälder och som att vi gör nått fel för att vi fått en skrikig tjej..

    1. Åh jag förstår dig! Jag blir ibland helt knäpp i huvudet på hur svårt det kan vara att få vår lilla tjej att sova och att hon ofta bara sover 30-minuters intervaller. Man lägger liksom mer tid på att vagga runt på henne än vad hon sover? Hon har knappt sovit en minut själv sedan hon föddes utan vill bara vara nära, nära, nära och jag tycker det är så lätt att känna avundsjuka när “alla andra” verkar ha så lätta bebisar. Vill skicka massa pepp för att du ska orka genom den här fasen också, det är säkert mycket som händer i det lilla huvudet nu och inte lätt att vara 4 månader! Vill skicka pepp till dig för att orka vagga runt på en trött och gnällig bebis!

     1. Men tack detsamma, som vi jobbar för å ta hand om de små! å tack för att du tog dig tiden å svara på min kommentar 🙂 Ja ellerhur, känner också sån avundsjuka ibland! Blev så lättad när Michaela skrev ett inlägg om det också för ett tag sen.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi