3 Poddtips

God morgon,

Hur mår ni idag?

Jag tror inte att jag är ensam om att ha väldigt mycket tankar och känslor inom mig i och med allt som pågår just nu. Jag har de senaste dagarna lagt mycket tid på att försöka utbilda mig själv, uppdatera mig och skaffa mig information både privat och med mitt team kring Black Lives Matter. Jag förstår nu mer än någonsin att jag precis som alla andra vita är en del av rasismen och lär mig hela tiden hur jag aktivt ska leva för att inte vara det. Även om jag alltid har stått upp för alla människor, hamnat i situationer där jag skapat obekväm stämning hellre än att låta något gå obemärkt förbi, ibland hamnat i situationer som har gjort mig rädd av samma anledning, så inser jag att det är en så liten pytteliten del av det som svarta människor varje dag behöver leva med på grund av deras hudfärg. Jag har under veckan lärt mig att det finns mycket kvar att lära och jag försöker ta mitt ansvar i att utbilda mig själv.

Med det sagt skulle jag vilja tipsa om 3 stycken poddavsnitt som jag tycker är väldigt viktiga, aktuella och vettiga kring BLM och rasism:

Brita Zackari & Parisa Amiri: George Floyd och dominoeffekten

Imorgon (fredag) kommer Brita & Parisa ut med en ny podd som djupdyker ner i rasismen ännu mer, det här avsnittet är 23 minuter och imorgon kommer ett ännu längre!

Det skaver: Anti-rasism, George Floyd och vita privilegier 

The Power Meeting Podcast: Emergency George Floyd Fallout Episode

 1. Kommenterar aldrig bloggar men måste bara säga: HEJA DIG!! Tycker du känns så sund, sympatisk och ansvarstagande. Har läst supermycket bloggar under åren men på senaste tiden tröttnat rätt rejält. Men blir alltid glad när jag besöker din fina blogg med ödmjuka, kloka och intressanta resonemang och en härlig blandning mellan “yta” (det är ju alltid nice med restaurang-, kläd- och shoppingtips) och “djupare” inlägg. Och bra blandning mellan pepp och “klag” (det är skönt att känna igen sig i att allt inte är så jävla perfekt hela tiden).

  Tack för en superbra blogg 🙂

  1. Håller med i allt detta till 100%! Bästa bloggen och den enda jag alltid, alltid fortsätter klicka in på nästan dagligen. Så mysig, peppig, ärlig, sund plats att få vara på <3 kram Forni, fortsätt med det du gör!

   1. Bra att du belyser detta. Men tipsa också gärna om Raseriet-podden. Det är fortfarande problematiskt att vi ska lyssna och lära av när vita personer pratar om rasism. Vi ktigt att lära och lyssna på de kunniga rösterna som ser det ur det perspektiv som det ska förstås ur. Den svarta befolkningen.

  2. Hej!
   Så bra tips och som de har nämnt tidigare verkar du så sund. Jag har reflekterat över hur vit bloggvärlden är (som jag gillar att följa) och det skulle ju du kunna vara med och förändra genom att tänka på vilket vintern ni gör på Forni, för det är ju en otroligt ”vit hemsida” idag. Kram

  3. Håller med. Du är en av få som tagit upp det här som verkligen känns som att du genuint vill lära dig och engarera dig. Det är så många som lägger upp BLM-bilder och det känns bara så trött, som att de gör det för att de måste. Det krävs mer än att posta en svart ruta med en hashtag.

 2. The Breakdown with Shaun King er også en god podcast. Beskrivelse: Join Shaun as he unpacks the most important stories of injustice, racism and corruption, but also tells you who’s fighting back and how you can support and join them with practical action steps.

 3. Tack för tips! Jag tycker att Raseriet (på Spotify) med Fanna Ndow Norrby och Amie Bramme Sey också är en superbra podd som handlar om bland annat rasism och feminism. Jag har lärt mig så sjukt mycket av att lyssna på den podden.

 4. Äntligen ett ställe på nätet som ger mig hopp. Att vara antirasist är en livsstil och inte något man blir och sedan förblir. Ibland kommer man att tänka och göra fel. Om man dock är villig att lyssna på dem som utsätts för rasism, villig att se sin negativt bidragande roll och framför allt är villiga att ta ansvar för rasismen så kommer man långt i kampen mot rasism.
  Michaela, du visar prov på detta. Det börjar med en själv.
  Hälsningar
  Svart kvinna i Sverige

 5. Heja dig. Detta är ett sunt och vettigt sätt att ta ställning på. Blir återigen så ledsen över många andra influencers som ohämmat delat bilder från demonstrationen på Sergels torg, hyllat ett respektlöst beteende (ja det är ovärdigt, respektlöst och bedrövligt att omringa polisbilar, slå och hoppa på bilarna, skrika till en ensam omringad polis “gå ner på knä”). Alla som känner mig vet att jag så fort tillfälle ges försöker ta ställning och markera mot rasism, utbilda, informera och belysa frågan. Men finns det något som skrämmer mig och gör mig lika arg som rasism så är det polishat. Sett folk dela bilder från Sergels torg där småtjejer står med skyltar “aina är svin” och “acab”. Gör mig spyfärdig och hela demonstrationen tappar sitt syfte – den blir ovärdig sitt namn. Sen ska vi inte tala om detta med att bidra till smittspridning…
  Tack igen för att du tänker till – mer än många andra.

 6. Så bra och fint att du lyfter black life matters och är med och kämpar mot rasismen. Önskar att fler priviligierade vita bloggare tog efter dig. Heja heja!! 🖤🖤

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi