Magisk helg på landet och min första Mors dag!

Nu spolar vi tillbaka tiden till fredag eftermiddag. Jag står i mina föräldrars hall och säger “Hej då Dante!” till min lilla kille som gör en dubbel-vinkning tillbaka och skrattar. Ibland har man en klump i magen när man ska säga hej då och ibland känns det bara sååå bra för man vet att han är supertaggad. Det här var en sån stund!

Barnfria hoppar vi in i bilen med Daniel och kör ut till Linn och Mattias där vi ska ha vår årliga landet-helg med kontorsfyran + respektive. För fem år sedan började jag, Linn, Petra och Daniel dela kontor och idag är vi som familj. Häftigt ändå!

Vi kom fram till moln som skingrades och plötslig sommarvärme. Ih! Varje år när vi haft vår helg har vi tur nog haft sommarvärme och i år var vi helt säkra på att 15 grader och moln var det som gällde. Men från ingenstans försvann molnen och solen kom!

Jag hade på mig en klänning från Ganni som jag köpte loss från mitt Wakakuu-samarbete, skor från Gucci och solisar från Thierry Lasry.

Efter ett glas rosé i solen började vi med lunchen där alla hjälptes åt (men Mattias var kökschef i vanlig ordning!).

Det blev lax, gambas, sparris, fetaostkräm och en sommarsallad. MUMS vad gott det var!

Petra, Markus och Harry var med under dagen. Gud, han är så liten och söt så det gör ont att titta på honom.

Efter lunchen vankades det bad och kaffe!

Och när kvällen började smyga sig på åkte den nyblivna familjen hem medan vi höjde upp musiken och dansade av oss! Linn och Mattias har precis renoverat om landet och det har verkligen blivit helt otroligt. Jag trodde liksom inte man kunde ha ett bättre lantställe, men på något sätt har de överträffat sig själva.

När solen var på väg ner åkte vi ner till bryggan för att ta ett glas och se solnedgången över havet.

En helt fantastisk stund faktiskt, trots myggen.

Sen var klockan helt plötsligt efter nio och det var dags att tänka på middag!

När solen gått ner åt vi grillade hamburgare och pratade om livet. Vi skulle först ätit en superlyxmiddag men ingen var sugen på att stå i köket flera timmar, vi ville bara vara med varandra! Så vi lagade hamburgare snabbt vilket var perfekt när klockan var efter 22.

Efter middagen dansade vi i vardagsrummet innan vi hoppade ner i jacuzzin där vi satt tills solen gick upp igen.

Det är helt otroligt att vi kan ha så roligt tillsammans bara fem personer. Vi fem var ju på Mykonos tillsammans året innan jag blev gravid och då hade vi också så roligt hela tiden fast det bara var vi fem. Sån lyx att ha det så med sina vänner. Vår härliga kontorshelg slutade med dans och musik på full volym (kan vara för att Mattias hade installerat ett nytt ljudsystem också, haha).

Dagen efter var denna mamma… välförtjänt SKITTRÖTT. Fy fan det var inte igår man drack på en hel dag och en hel natt och somnade 05… jag var så slut i lördags men samtidigt så glad.

Linn höll ett så fint tal till mig och D om vårt föräldraskap under middagen som jag kommer ha med mig i hjärtat för alltid. Det handlade om att vi fortfarande är vi trots att vi blivit föräldrar – vilket ju är bland det största man kan gå igenom. Jag är stolt och glad över att vi fortfarande är oss själva, men med en extra dos kärlek tack vare vårt barn.

På kvällen blev det pizza och vagga en liten kille som drömde mardrömmar och inte kunde somna om, stackars liten.

Och så kom söndagen, jag fick sovmorgon och sedan kom jag upp till ett uppdukat frukostbord. Min första mors dag!

Åh, jag blev helt rörd av frukosten för hade inte förväntat mig någonting. Efter frukosten kom killarna med det här paketet också! Då höll jag på att tuppa av haha.

Om de två man älskar mest kommer fram till frukostbordet såhär på mors dag – då har man fasiken vunnit på lotto alltså.

Efter frukosten trodde jag att dagen var oplanerad, men det var den inte för fler överraskningar stod på schemat! D hade bokat spa till oss på Grand Hotel medan Dante var med hans farmor ett par timmar.

Det var så skönt så jag ville gråta. Vi låg i poolen, pratade om helgen och sen badade jag kallbad tills jag var en ny människa. Badar ni kallbad? Det är det bästa som finns tycker jag!

När vi var klara tog jag på mig min nya klänning från Adoore och gick vidare upp till Cadierbaren.

Där vi åt afternoon tea som jag älskar och pratade vidare om livet. Vi båda var euforiska efter landet-hänget, sommarvärmen och att vi haft ett par lite bättre veckor med sömnen.

Kände mig otroligt tacksam och välsignad i söndags <3

När vi var klara gick vi hem till D’s föräldrar för att äta middag och fira hans mamma på mors dag!

Där fick jag smycken som D’s farmor valt ut åt mig. Hon lever fortfarande men bor på ålderdomshem så när de skulle sälja hennes lägenhet hittade de en låda med smycken som hon sparat till olika kvinnor i hennes liv. I en liten påse låg halsbandet med en lapp att det var till D’s fru, så fick jag armbandet och ringen också.

D’s farmor har haft en väldigt speciell roll i hans liv. Hon flyttade till Sverige från Iran för att ta hand om honom när hans föräldrar var unga och att få ärva något från henne betyder väldigt mycket för mig. Jag ska bära med mig dessa smycken livet ut och sen ska våra barn få dem!

Avslutade helgen med frukt och bär i soffan.

Tack livet för allt jag någonsin önskat mig ♥

 1. Men åhh vad härligt att få dyka in i er helg för ett inlägg. Ser fantastiskt ut, stort med en första mors dag<3

 2. Men varför hade du inte förväntat dig nått på din morsdag? Visst, en otrolig dag verkar det som, kanske mer än för de flesta 🙂 men frukost och en present tycker jag inte är mer än rätt 😂

  Jag hade blivit vansinnigt besluten om min man och dotter inte firade mig på morsdag på något sätt 😉😂

 3. Tack för att du fortsätter dela med dig! Älskar att följa dig och älskar dessa inlägg speciellt!

 4. Vad fint att ni lyckats behålla er själva trots föräldraskap. Det är så viktigt att inte förlora sig själv i en roll, oavsett vad det är för någon. Fortsätt att prioritera dig själv och din relation, då mår även ditt barn bra!

 5. Läste det här sittandes i en solstol, söderläge på huset och ledighet. Underbart!!!!!! Tack FINAFINA Michaela för att du blessar min lilla stund i solen men förstklassig underhållning!

 6. Åh, jag rös när jag läste om den fina gåvan från Ds farmor. Så himla fint och förstår att hon betytt mycket för honom. Rörande!

 7. Hej Michaela! Jag har en fråga till Frågor med Forni. Det är så fint att se att Dante verkar ha en så bra relation med sina mor och farföräldrar och att de kan rycka in och passa korta stunder men även ha honom över en dag eller natt. Jag har en snart 6 månaders bebis och vi har också turen att min pappa och min mans föräldrar bor nära och är mer än villiga att hjälpa till, och tanken är att de ska ta hand om lillan en dag var i veckan nästa år när vi båda är tillbaka på jobbet så hon bara behöver vara på förskolan ett par dagar i veckan. Nu till frågan: hur förbereder ni dem innan de ska passa Dante? Har de stenkoll på hans rutiner eller har ni skrivit ned dem? Får ni påminna ofta? Med min pappa, som umgås med oss jättemycket och tar hand om vår dotter några timmar här och där, har jag nämligen märkt att han är mycket bättre på att leka med och underhålla henne än att försöka se till att hon tex tar en tupplur ungefär rätt tid och inte blir övertrött…
  Förutom mat och sovrutiner, hittar de på lite vad de känner för med Dante eller har ni sagt typ “det vore bra om ni kan se till att han ligger mycket på magen idag och träna nacken” eller “han ska helst va ute si och så mycket”? Hur hittar man balansen? Jag vill inte vara kontrollerande och jag vill gärna att de hittar något som passar dem, men det är svårt att inte vilja lägga sig i alls när man vet att man annars får deala med den övertrötta eller understimulerade bebisen efteråt haha! Vore jätteintressant att höra hur ni tänker kring detta och hur mycket ni kommunicerar med era föräldrar om hur ni helst vill att Dante ska skötas om, eller om det bara löst sig och jag kanske borde vara mer avslappnad kring detta!

 8. Herregud vad vacker du är kvinna. Får man fråga var den ljuuuuvliga blå koftan är ifrån???

 9. Alltså vilket SJUKT landställe! Blir deppig när jag tänker på att jag aldrig kommer att kunna bo så fint :((( Om jag inte gifter om mig rik då haha…

 10. Började gråta av det här inlägget! Som småbarnsförälder till en dotter med sömnproblem så unnar jag dig/er det här så mycket! Så fint alltihop och pricken över i:et med smyckena!

 11. Vilket fint firande! Underbart att din kille ansträngt sig! Var min första morsdag också men jag fick inte nånting tråkigt nog. Min kille frågade på eftermiddagen om jag hade velat ha något i morsdag-present.. svarade lite försynt ”nej..”

 12. Hej Michaela! Vilken storlek har du på adoore klänningen? Ska beställa och har typ alltid samma storlek som dig!😁 vilken underbar helg du verkar haft!😍

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi