WEEKLY PLANS

Idag kände jag att “nä, nu är jag klar med att vara mammaledig”. Jag och lillkillen fick inte till det alls idag, svetten bara rann på mig och han grät och skrek om vartannat. Det var en sån dag som jag trodde skulle bli idyllisk med tanke på vädret och våra planer för dagen, men som mest slutade i gnäll och strul. Vi fick såklart några riktigt härliga stunder och de tar jag med mig men resten lägger jag tacksamt bakom mig haha.

Hur mår DU som läser? Jag hoppas att du mår bra, kaosdag eller ej. Om det varit en kaosdag får du joina mig i några djupa andetag och känslan av att imorgon är en ny dag med nya förutsättningar.

Jag har haft en av årets bästa helger och den ska ni få kika på sen, men först ska vi kika på veckan!

Den här veckan ska jag:
Skriva på min bok, jobba med mitt andra bolag som lanseras snart (!) och ha ett par digitala möten. Jag ska äntligen få träffa Margaux och krama om henne, utan bebis, så att vi verkligen får lite kvalitetstid. Sen ska jag äta lunch med Linn och Jossan, jobba på kontoret och skriva en massa roliga blogginlägg. På fredag ska jag gå på Evas begravning, det känns både fint och jobbigt. Utöver det ska jag rensa i lägenheten, slänga grovsopor, hänga med mina killar och fika massor.

Viktigt att fika mycket i sitt liv.

Det var typ det! En härlig och sorglig första vecka i juni. Hoppas ni har en fin kväll så hörs vi imorgon, puss!

Dante med hans kompisar på Buskul-avslutningen idag! Buskul är en sång och lekstund som vi gått på hela våren en gång i veckan. Han älskar det och nu var det avslutning för säsongen. Nästa säsong går ju lillis på förskolan så då får han sjunga där istället! Hans kläder är köpa på Babyshop, tröjan från Marmar Copenhagen, shortsen minns jag inte och skorna från Baby Mocs som gör så fina skor!

 1. Tack för ännu ett fint inlägg. Idag var/är en jobbig dag. Ringde BVC och sa att jag behöver inte mår så bra ibland och behöver någon att prata med. Skall dit imorgon. 🙂 Det kan bara bli bättre. Jobbigt att erkänna för andra att man inte mår så bra ibland. Kram

 2. Jag är såå trött, att ha barn gör mig verkligen helt hjärntrött och lite utbränd 😅 vi har umgåtts med folk i helgen och nu känner jag för att stänga in mig ensam i några veckor för jag blir så trött på att va social och ta hand om någon samtidigt.

  1. Precis känner jag också! Därför bokar jag inte in så mycket sociala grejor med sonen just för att det är en sån energitjuv.

 3. Hej 🔅
  Jag har också haft en riktigt tuff dag. Tidigare idag kände jag att något plötsligt hände med ryggen som skulle visa sig vara ett rejält ryggskott. Kan inte gå, stå eller sitta själv utan har varit sängliggandes med benen i högläge och behövt min killes ”bär” hjälp varje gång jag behöver röra på mig. Gör så fruktansvärt ont att jag bara vill gråta varje gång jag rör på mig.

  Har läst dina inlägg om när du hade ryggskott och finner tröst i att det gick över för dig.. min fråga är om du också hade svårt att till och med stå och gå? Läste att du ändå lyckades gå flera promenader.. hoppas att det släpper tillslut.
  Tack för en fin blogg 🌸

 4. Ingen bra dag för mig heller. Skulle gjort KUB men istället fick jag missfall i torsdags… Vet hur vanligt det är och försöker vara positiv och tänka att nästa gång kommer det gå fint. Det är svårt men hjälper inte att gräva ner sig. Tack för mysigaste bloggen!

  1. Fina du <3 Man får vara ledsen för det som inte blev. Men kom ihåg att det lilla embryot inte var friskt och därför blev det som det blev. Jag vet att det känns fruktansvärt oavsett, men kroppen har en mening med sitt sätt att vara. En dag kommer du att gå på ditt KUB och se en liten ärta där inne och ett halvår senare kommer du att hålla din bebis i famnen. Massa kärlek <3

   1. Hej Michaela, har velat skriva detta ett tag men blir alltid störd av barn etc.

    Vår första kille hade problem med ”gömd” reflux vilket vi inte fattade direkt när han var nyfödd så vi hade en lång period med struliga nätter där vi fick promenera oss igenom natten med honom på axeln. Amningen var jättejobbigt. Han kräktes inte jättemycket men hade magont etc jämt. När han började äta puré kräktes han så fort det var en bit som inte var tillräckligt mosad etc. Kompisarna blev fetare medan han fortsatte vara en smalis som dock följde sin kurva bra. Varje måltid var en kamp. Vid 1.5 började han äntligen svälja bitar typ ris och bulgur, aldrig något mos mixat med bitar dock – det blev fortfarande kaskadkräk. Maten var fortfarande jobbig och vi uppfann ”disco dinner” där han fick titta på musikvideos medan han åt för att få honom att tänka på annat än kräkreflexer. Men, från typ 2.5 års ålder normaliserades det och sedan dess äter han som en helt vanlig matglad kille. Han är nu 6 och äter upp allt på tallriken inklusive grönsakerna 🙂

    Nu till det viktiga.

    När vår första bebis var 1.5 fick vi vår andra bebiskille. Den här ammade fantastiskt, sov hela nätter jättesnabbt och började äta bitar, grönsaker och bröd jättetidigt. Matglad, tjock, fet, nöjd, sömnig. Det var helt drömmigt.

    Vår tredje kille som just fyllt 2 följde samma trend som bebis nummer två. Nöjd, bra sömn etc.

    Så summan: även om vår första kille hade otur med magen är han idag superfrisk, glad och sportig! Och de andra bebisarna behöver inte ha samma otur med magen som den första även om det såklart kan hända.

 5. Det är ju så tråkigt när man har en bild av hur en dag, helg eller semester ska bli och så blir det tvärt om. Två fredagar i rad har slutat i tårar för att jag förväntade mig en rolig, mysig kväll och det istället blir tjafs om småsaker och sura miner. Försöker tänka att det inte spelar roll men fan vad ledsen man blir ibland.
  Såg ditt inlägg på Insta om din dag och måste bara fråga vart klänningen du har på dig på bilderna kommer ifrån. Vill bo i den i sommar 🙂

 6. Alltså de dagarna vill man ju typ ställa dem i ett hörn nån stan och låssas att det är nån annans barn 😂

  Minns när dottern var i samma ålder, hon kunde skrika sönder vilken tillställning som helst som inte föll henne i smaken 🙈 vi skulle äta en mysig lunch och hon fullständigt löpte amok! Skrek och skrek, herregud, ingen annan på restaurangen fick en lugn stund, hemskt! Fick kasta i oss halva maten och sen fly därifrån 😂

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi