Frågor med Forni

Kul med förskolestart! Vart är den svarta ribbade toppen ifrån?

Ja, det hoppas och tror vi i alla fall 🙂 Den är från H&M!

Hej,
Tack för en underbar blogg!! Jag har en fråga till frågor med Forni.
Jag är 24 år och avslutade en nästa 4-årig relation i början på februari då jag inte längre kände mig kär utan vi hade blivit mer två bästa vänner som bodde ihop. Min dåvarande pojkvän tog inte det så bra då han inte kände samma men förstod ändå och han flyttade hem till vår hemort. Nu är det nästan 4 månader sedan vi gjorde slut och jag har verkligen kommit över honom men det är en grej som skaver. För ca 2 veckor sen fick jag reda på att han träffat en ny bara några veckor efter vårt breakup, alltså i början av Mars. Trots att jag verkligen känner noll kärleksmässigt, jag saknar honom inte men ändå känns det så jobbigt att han träffat en ny? Hur släpper man det? Hur hanterar man att ens ex går vidare med någon annan?

Hej gull!

Men åh det är ju helt normalt. Det ÄR jobbigt att dela ett helt liv med någon som sedan “går vidare” fort efter. Som att det är så enkelt att bara byta person på något sätt. Men det handlar ju inte om det, utan snarare om att alla hanterar break ups på olika sätt, sörjer olika och behöver gå vidare olika. För min del har det alltid varit viktigt att processa ett break up innan jag kan ge mig in i en ny relation medan för andra är inte den perioden lika viktig. Vissa kanske bara träffar någon som det känns rätt och kul med utan att det var tanken. Andra gör det för att orka… Man är olika.

Jaja, jag förstår att det är tufft även om du inte känner kärlekskänslor till honom fortfarande och jag har tyvärr inga tips på hanterandet mer än att bara acceptera att det är så det känns, och lita på att den relationen inte har något med det ni delade att göra. Jag själv hamnade i en liknande situation en gång efter ett break up och inbillade mig nog att jag var kär då för att jag tyckte det var så jobbigt att han träffat någon ny men i efterhand insåg jag att nä, det var bara jobbigt för jag kände att vår relation inte betydde något när han träffa en annan så snabbt. Ett tag senare fick jag möjlighet att prata med honom och då frågade jag hur han kunde gå vidare så snabbt. “Jag orkade inte vara ledsen och sakna dig”, sa han. Jag insåg då att det var orättvist av mig att kräva att han skulle vara ensam, ledsen och heartbroken medan jag skulle få leva på precis som jag önskade när det var jag som hade lämnar honom. En egoistisk känsla och efter han sa så kunde jag jobba på att försöka tänka som en schysstare person och “ge” honom den lyckan istället.

Puss och heja dig!

Hej fina du!

Tack för en så bra blogg.

Jag är väldigt nygravid ( i v. 6) och det är så mycket som pågår inom mig, både fysiskt och psykiskt. Skulle du vilja dela med dig om hur du tacklade de första veckorna? Det är en väldigt speciell situation, vi har berättat för så många, jag känner periodvis att jag inte känner igen sig själv med illamående och humörsvängningar samt den hemska oron för missfall.

Stor kram!

Hej fina du,

Åh, jag förstår dig helt.

Jag kommer skriva mer om detta framöver, men kortfattat så var det viktigaste för mig att ha ett mantra genom första tiden som jag hade med mig varje dag. Jag tackade min kropp för vad den gav mig, och lovade att förlåta den om graviditeten skulle avslutas. Varje gång jag var orolig så gick jag in i mig själv och mitt mantra. Till slut stärkte det mig och jag insåg att det jag oroar mig för står utom min kontroll, så det enda jag kan göra är att vara tacksam och lita på universum.

Angående missfall så hjälpte det även för mig att tänka på att oavsett vad som händer, så vet jag att jag kan bli gravid och om det inte gick vägen denna gång så var det för att embryot inte var friskt ♥

Ang. det hormonella – hang in there! Det är mitt enda svar. Det blir bättre. Prata med dina kompisar som du har delat det här med och försöka att inte hålla massa saker inom dig. Man mår bättre av att ventilera.

Puss

Varifrån är klänningen? Den va verkligen superfin! (Frågan är ifrån inlägget med Maria Nila)

Jag har fått SÅ många frågor om den här underbara klänningen – den är från By Malina och deras kollektion som finns i butik nu!

<3

Hej fina Michaela!

Jag har ingen bebis men jag kan verkligen relatera till ett träningssug som kommer och går! Just nu är jag i en bra period, då jag hittat en rolig spring-app som heter “Get running”. Har du provat den? Hade mycket fördomar kring löpning, att det inte var min grej men appen gör det roligt! Man springer i intervaller, och börjar väldigt försiktigt de första veckorna till rösten av en trevlig, peppande kvinna! Nu är jag på vecka 4 och tror att jag börjat närma mig det kända löpnings-lunket som jag hört folk prata om, där benen går snabbt, andningen långsamt och hjärnan bara är.
Jag känner mig stolt och glad efteråt, och stark! Springer utomhus i lätt intervall, och känner mig som någon form av superhjälte när jag skuttar över en rot eller sten hehe! För att inte tappa drivet har jag och en kompis startat en informell springklubb där vi kan kolla läget hur det går och så, och peppa varandra när det känns motigt (för för mig så gör träning det rätt ofta). Hoppas och tror att du snart ska känna dig starkare, det är märkliga tider nu så inte alltid så lätt. Kram

Alltså det här var ett så mysigt tips och för mig som verkligen ser fram emot att ta mig ut och springa lite så ska jag verkligen ladda ner och testa den. Att träna MÅSTE vara mysigt och trevligt annars får det fan va. PUSS!

Hej Forni! Undrar var dina tjusiga tallrikar med silverkanten kommer ifrån? Så stilrent och snyggt!

Tack snälla – de är från Rörstrand! Alla våra serviser kommer där ifrån, tycker de gör så sanslöst fint porslin som håller genom alla år. De med silverkant hade D när vi träffades så de är säkert 10 år gamla men känns fortfarande rätt i tiden. De andra två serviserna har vi haft i fem år och inte tröttnat alls – så skönt när man lägger mycket pengar på porslin. Puss!

  1. Tror det är jobbigt när ens ex träffar någon ny oavsett, det är ju som att bli utbytt även om det var en själv som gjorde slut eller inte. Men det är som du säger, bara att tänka att alla hanterar ett break-up olika. Jag hade redan bearbetat att mitt förhållande skulle ta slut för jag ville göra det så länge innan jag faktiskt gjorde det. Därför kunde jag såklart även gå vidare snabbare.

    http://johannagrahn.se

  2. Åh hade varit kul med ett inlägg om era serviser och glas! Har ni olika för olika tillfällen? Hur har ni tänkt med antal och olika delar? Köpt allt på en gång eller samlat över tid?

    Kram

  3. Haha jag tror att den servisen från Rörstrand heter just Corona om jag inte minns fel 😅

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi