Hur jag bygger upp mitt hår efter graviditeten

INLÄGGET ÄR ETT BETALT SAMARBETE MED Maria Nila

Jag pratar mycket om hur mitt hår ändrades under och efter min graviditet. Jag har tappat hår och håret har blivit slitet och förlorat sin lyster. Inte så himla roligt! Helt hemskt faktiskt. Har ni sett mina stories senaste tiden när jag visar upp det håret som håller på att växa tillbaka igen? Nu är det ca 5cm lång och står liksom rakt upp från huvudet… Gud hjälpe mig.

Det är dock svårt att motverka eftersom hormonnivåerna i kroppen ändras både under graviditeten och vid födseln. Kroppen utsätts dessutom för mycket påfrestningar och stress under dessa perioder, så det är inte konstigt att håret inte mår så bra just då.

Men det finns en räddning! Efter att graviditeten och förlossningen är över kan man hjälpa håret med bra kost och bra hårvård. Jag har hittat min rutin med hjälp Maria Nilas produkter – såklart. Eftersom mitt hår har många olika problemområden nuförtiden så har jag valt att blanda produkter från det olika serierna för att få en optimal effekt och uppbyggnad av mitt hår! 

Det är de här produkterna jag har valt att blanda för att kunna hjälpa mitt hår att bygga upp sig själv igen. Jag fick lite hjälp av en expert på Maria Nila både under graviditeten och efter med att plocka ut de produkterna som passade bäst för mina ”problem”. Så nu tänkte jag dela med mig av hur jag har gjort!

Värmeskydd är ett måste, post pregnancy or not. Om du vill ha ett tips på hur du kan förbättra din hårkvalitet så är det att vara super-noggrann med värmeskyddet oavsett hårsituation.

Förutom det så består min uppbyggande rutin utav schampo, balsam och inpackning ifrån Heal-serien. Sen lägger jag in ett frikort i form utav en Leave in cream från Repair-serien, samt Maria Nilas magiska hårolja som jag inte kan leva utan (Argain Oil heter den!).

Shampoo, balsam och inpackning är som nämnt från Heal-serien. Den delen av min hårvårdsrutin som hjälper väldigt mycket med att stilulera min hårväxt . Produkterna jobbar på det viset att dom stimulerar blodcirkulationen i hårbotten vilket leder till ett tjockare och friskare hår.  Heal-serien är dessutom jättebra och skonsam mot min hårbotten, så det kliar inte och blir inte torrt!

Håroljan är magisk, den doftar underbart och fungerar utmärkt som ett komplement till min schampo- och balsamrutin. Den lämnar mitt torra, frissiga hår mjukt och skönt utan att det känns kladdigt. Dessutom ser man resultat snabbt – den mjukgör verkligen och håller vad den utlovar. Klarar mig ej utan den.

Här har ni min perfekta blandning! Känner samma lycka när jag tittar på dessa som jag känner för en perfekt blandad godispåse, haha. I min godispåse post pregnancy har jag alltså:

Schampo, balsam och inpackning från Heal-serien
Leave in cream från Repair-serien
Argain Oil
Cream Heat Spray

… som kommer här! Vill nämligen ägna lite kärlek åt min nyfunna favorit – nämligen Structure Repair Leave In. För att bygga upp mitt hår så har den varit avgörande. Man använder den i blött hår direkt efter tvätten, så ger den fukt, sluter kluvna toppar och skyddar mot slitage. En mirakel-produkt. Den ger håret en ordentlig dos med fukt och skydd – precis vad jag behöver som nybligen mamma!

Botanisera loss här (klick!)

  1. Åh jag har väntat på nästa inläggs-samarbete med dig och Maria Nila! Min hårbotten har verkligen blivit torr och kliar supermycket, så min frisör rekommenderade Heal-serien till mig.
    Du har ingen rabattkod till oss denna gång? Kram!

    1. Ingen rabattkod men jag hoppas att du slår till på produkterna ändå då de verkligen är oslagbara! xx

  2. Tack för tips! För mig blev det så att jag numera fick acceptera min naturliga hårfärg, för håret var i dåligt skick och det som slingades (gjorde bara lätta babylights) gick faktiskt av igen. Så nu rockar jag ljusbrunt naturligt. Älskar slingor och ljusare men håret är gladare och glansigare och växer bättre utan färg. Och ingen värme kör jag heller, alls. Alltid lufttorka. Kaaanske kan mitt hår då lyckas växa längre än till axlarna utan att gå av, jag är så avundsjuk på långa svall, hehe.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi