Födelsedagstårta, majskrokar och spårvagnar

I fredags vaknade vi upp utan en bebis hemma. Så vi åt frukost framför Nyhetsmorgon i lugn och ro innan vi la oss i sängen en stund till… livets liv.

Sen hämtade vi hem lilleman och när kvällen kom åkte vi hem till mina föräldrar för att fira deras födelsedag! Ja, dom fyller år på samma dag <3

Där bjöds det på pilgrimsmusslor till förrätt med brynt smör och soja och blomkålspuré – galet gott.

Dante var med under förrätten och fick majskrokar att äta.

Till varmrätt blev det kalvfilé med spetskål och chimichurri. Hej då.

Avslutade kvällen med födelsedagstårta. Världens bästa kväll!

Så kom lördagen och vi gick ut för att njuta av det fina vädret.

Ut mot Djurgården som står i full blom.

Och sen Strandvägen fram och tillbaka så att Dante kan kolla på spårvagnen medan vi njuter av solen.

När vi kom hem packade jag upp mina nya köp till balkongen från H&M – visst passade de bra! Samma färger som vi redan har där, perfekt. Längtar tills vi sitter där och tar ett glas vin på kvällen och äter chips eller dricker morgonkaffet där. Väntar på nya dynor och en matta också för optimalt mys!

Sam och Emma kom förbi en stund och när de gått lagade vi minipizza.

Mums, vilken mysig lördag.

Söndag och gröt till frukost!

Våren har verkligen börjat sprida sig i lägenheten, det blir ett heeelt annat ljus vid den här årstiden.

På kvällen testade vi Le Kebab som var den godaste kebaben jag har ätit! Brukar inte vara ett fan men gud vad god den var. Blir garanterat en snart igen!

 1. Neej men gröten! <3 Inte jätteofta jag längtar efter frukosten innan jag ens har ätit middagen, men nu gör jag det. Den ser så sjukt god ut, hur gör du den? Skummad mjölk? Toppings? Mmmmm 14 timmar kvar till frukost

 2. Vilken härlig dag och så välförtjänt ! Btw kan du inte fråga dina föräldrar om vad tårtan heter? Har letat efter det receptet i år men kan ju aldrig namnet!? ( om det nu är samma såklart). Märker att när andra minns vad de gjorde för flera år sedan så minns de samtal eller vad de gjorde tillsammans . Jag minns alltid vad vi åt 🙈 haha. Vad minns du starkast?

 3. Åhh, haft fullt upp och inte läst din blogg på några dagar, tog mig en kaffe i lugn och ro när bebis sov och läste inlägg efter inlägg (din blogg är en sån jag inte vill läsa i farten). Så himla fina texter om mammarollen och älskade ditt inlägg ”Snöglob”. Du har verkligen förmågan att förmedla känslor i text.

  Lite kul att jag också heter Mikaela och att mina föräldrar också fyller år på samma dag, hehe.

 4. Älskar dina uppdateringar när ni varit hos dina föräldrar, de gör alltid så galet härlig mat!! och de verkar dessutom super gulliga! love x 2 !!

 5. Vilken härlig helg! Och så välförtjänt 😅
  Jag undrar om du kan fråga dina föräldrar vad deras födelsedagstårta kallas//heter? Den ser ut som en tårta jag åt för massa år sedan och inte hittat receptet på sedan dess ( om det är samma såklart) . Jag har insett att jag inte kommer ihåg vad jag gjort med vissa personer tidigare i livet men alltid kommer ihåg vad vi åt 🙈😂. Vad minns du mest från dina möten? ( obs ej dejter och pojkvänner hehe )

 6. Älskar den här typen av inlägg och att man fastnar för ngt nytt varje gång. Ibland något klädesplagg du har, ibland ngt fint från er lägenhet, ibland en dögullig bild på Dante! Eller som idag när jag fastnade på bilden på tårtan! Ser ju magisk ut! Vågar man fråga om recept?
  Kram

 7. Kan du inte länka till sidobordet i trä vid soffan. Hittar inte det på nordiska galleriets hemsida 🙁 Eller så får du gärna skriva vad det är för varumärke. Tack för den mysigaste bloggen av alla!

 8. Till Frågor med Forni!
  Intressant att dina föräldrar fyller år på samma dag, även jag delar min födelsedag med min pojkvän! Jag ska dock erkänna att jag tycker att det varit ganska jobbigt, då jag dels själv vill och gillar att bli firad med sång och presenter på morgonen (haha) och jag vill också kunna ge min kille världens mysigaste dag med allt fokus på honom. Det blir ju lite varken eller som det varit. Kan inte du fråga dina föräldrar hur dom har gjort och hur man på bästa sätt kan göra den gemensamma födelsedagen till något kul? Firar dom varandra på olika dagar eller har någon annan dag då dom visar lite extra uppskattning till varandra? Uppskattar verkligen lite inspo och tips 🙂

 9. Hej Michaela! Sitter och funderar om jag ska köpa dynor till mina y-stolar eller inte. Tycker du det var väl investerade pengar?
  Tack på förhand 🙂

 10. Så himla fina balkongmöbler!! Är stolarna från HM? Var inne där men kunde inte hitta dem. Har du någon länk?

  Ha en bra dag ☀️

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi