Vi köper vårt drömhem!

Idag ska vi leka en lek! Leken heter: vi ska flytta!

Ja, inte på riktigt alltså. Det är ju bara en lek. Men jag antar att ni är många med mig där ute som Hemnet-knarkar till vardags? Jag har alltid älskat att titta på olika hus och lägenheter på Hemnet och gör det fastän vi inte går i flytt-tankar. Det är så mysigt och roligt att föreställa sig hur det hade varit om man hade slagit till på något!

Jag brukar gå in på kvällarna ibland, så går jag min “vanliga” runda och så bestämmer jag att jag måste köpa ett hem nu direkt. En lägenhet, ett hus eller ett lantställe spelar ingen roll men jag brukar låtsas att någon tvingade mig att lägga alla mina besparingar på en bostad just idag och så väljer jag ut min nya bostad.

Nu får ni följa med! Men vi kör tre vändor: hus, lägenhet och lantställe. Let’s go!

Om jag hade köpt ett hus till helgen, hade jag slagit till på denna underbara trävilla från tidigt 1900-tal ute på Lidingö. Jag skickade faktiskt det här huset till mina kompisar där ute och skrev att om vi någonsin hade köpt hus, hade jag velat ha det här.

Det är inte något speciellt på insidan, nyrenoverat för att passa alla smaker, men det kan man göra personligt med åren. MEN! Den här typen av hus är mitt bästa hus. För det är så MYSIGT! Här kan man se sina barn växa upp och den här trädgården kan man pula i för all framtid. Jag har alltid velat bo i Gamla Enskede för där kryllar det av den här typen av villor, men så kom denna upp på Lidingö – med gångavstånd till mina bästisar också! Det är nästan för bra för att vara sant.

Nu vill vi ju inte bo i hus, i alla fall inte just nu. Men om! Då är det här vårt ♥

Det är skralt med lägenheter på marknaden som passar oss just nu. För om vi hade slagit till på en lägenhet så är kriterierna många – man blir kräsen om man redan bor i en lägenhet man älskar! Så det kommer sällan ut lägenheter som jag verkligen tycker om faktiskt. Det gör det inte den här veckan heller, inte inom vår kategori, men jag slår nog till på den här trots allt. Den ligger på Roslagsgatan i Vasastan, så det är en bit ifrån våra favoritområden, men D’s föräldrar bor precis där och det vore ju grymt att ha så nära till varandra! Kul att testa ett nytt område också. Och så är den mycket större – vilket betyder att vi har något att växa i.

Jag tar den här lägenheten för att den har en riktigt lyxig set up för de vuxna i hemmet. Jag älskar tanken på att jag och D har en sovrumsdel som känns precis som en hotellsvit, där allt är fint och lyxigt och luktar gott. Så kan resten av lägenheten vara fylld av gåstolar och hockeyutrustning och glassbilar.

Dags att slå till på ett lantställe! Nu vill ju förvisso D inte ha ett lantställe i Sverige, och absolut inte på Gotland. Men det skiter jag i för det här är min lek och beslutet ska tas på en gång! Det blir det här UNDERBARA kalkstenshuset på Gotland helt enkelt, vare sig han vill det eller inte.

Här ska våra barn växa upp om somrarna. Här ska våra axlar sjunka, våra ansikten bli fräkniga och våra familjer komma och hälsa på. Eftersom jag tror att vi kommer bo i lägenhet i många år framöver, har jag en dröm om att ha ett riktigt vackert hus som lantställe. Där jag kan skriva på mina böcker, Dante spelar fotboll utanför och D lagar något långkok i köket.

Eller så kanske vi väntar tills barnen är utflugna, så köper vi det då istället, en plats där vi kan slappna av. Fast i leken köper vi det nu på en gång, och i sommar är det vårt. Då sitter vi där och dricker vin och har bjudit över alla våra vänner och livet är precis så som man alltid har drömt om.

Anyway, ett riktigt drömhus. Så vackert att det inte är klokt. Här vill man vara.

Det var min shoppingrunda på Hemnet. Blev riktigt nöjd med två av tre, lägenheten hade jag kunnat vara utan. Bättre lycka på nästa veckas runda!

 1. Men gud vilken härligt och roligt inlägg! Brukar inte skriva kommentarer men känns som en tid då man verkligen ska berätta för andra hur man känner. har följt dig i många år och SOM JAG TYCKER OM DIG! Alltid så himla härlig blandning här inne. Älskar balansen mellan härligt mys och att du är lite fräck och en riktig power woman! Hoppas du kryar på dig snabbt och har en fin helg med din familj. <3

  1. Nä nu :’) Det där var typ den finaste beskrivningen jag läst om mig själv haha. Mysig, fräck och power – allt jag vill vara! Tack snälla, fina du. PUSS!

   1. Men åh vilken rolig och mysig grej! Huset på Lidingö ser ju så mysigt och hemtrevligt ut för en familj 😍.

    Vi bor i lägenhet i Gamla Enskede men drömmer om hus här. Nu har vi precis blivit tvåbarnsföräldrar så det börjar bli dags, haha. Men innan tänkte vi flytta en sväng till Spanien. Hittade det här som jag blev kär i, fick sån bra känsla av det!

    https://www.hemnet.se/bostad/villa-6rum-gamla-enskede-stockholms-kommun-lilla-grand-2-16766896?utm_source=ios_app&utm_medium=link&utm_campaign=tipsa&utm_content=iphone

    Trevlig helg 🙂 kram!

    1. Jag tittade på det också – det är sååå fint! Ett riktigt drömhus. Förstår att ni vill på kvar i området, jag har alltid älskat Gamla Enskede. Jag är ju uppvuxen i Älta som inte är alltför långt där ifrån så vi brukade åka dit och äta lunch eller fika när vi var små.

     Detsamma, kram!

  1. Visst var det fint! Hoppas en riktigt härlig familj hittar det och lever lyckliga där i alla sina dagar <3

 2. Hallå fellow mammor därute! Hoppas nån kan hjälpa mig lite. Jag ska snart få bebis nr 1 och har frågor, fattar ingenting :S

  HUR värmer man ersättning? Ska prova att amma men jag vill ändå veta hur man gör ifall det inte funkar. Vissa kokar och låter svalna, andra värmer i micro, andra kör vattenbad, vissa har dyra apparater som värmer till perfekt temp (inte ett alternativ för mig). Alltså, måste man hålla på och KOKA vatten i Sverige där vi har rent vatten? Och hur gör man enklast för att snabbt få till rätt temperatur så man inte behöver pyssla med skiten i en halvtimme när bebisen är hungrig? Och HUR gör man när man är på stan – man ska ju inte förbereda ersättningen i förväg står det utan det ska blandas direkt. Inte sjutton kan jag bära runt på den jätteburken på stan. Och hur får jag den värmd? Samma med bröstmjölk, om jag pumpat t ex och vill mata ur flaska på stan. Hur värmer jag den? Tar med sig mjölken i nappflaska och hoppar in på ett café och ber dem värma? Känns märkligt. Help.

  Så många frågor, fattar inget. Hoppas nån kan ge lite klarhet.

  1. Hej!
   Stort grattis till graviditeten! 🙂
   Vi gav inte flaska så mycket i början men dom få gångerna vi gjorde det körde vi färdig tetra och värmde inte alls. När vi väl började med mer flaska så värmde vi i micron 15-30 sek beroende på hur mycket ersättning vi gjorde.
   Om vi är iväg så har jag förberett en burk med pulver, (Twistshake har egna burkar man kan fylla med pulver som kommer med nappflaskan) å så värmde jag vattnet i den mängd som behövdes och hade i en termos. Så blandade jag på plats och vattnet va perfekt temperatur 🙂 har använt termosarna/flaskorna från Glacial Bottles – så bra!

   Hoppas du fick lite klarhet och sen kan man ju göra på olika sätt såklart men såhär gjorde vi 🙂

  2. Hej!
   Va kul att du ska få tillökning, grattis!
   Känner så igen mig i dina frågor. Jag hade aldrig bytt en blöja innan jag fick min första, knappt inte ens hållit i en bebis. Fattade inget och visste absolut inte vad jag skulle göra.
   Nu har jag precis fått tvåan och vissa saker är fortfarande nytt (eller så har jag bara glömt). Men konstigt nog bara funkar det! En sak i taget så löser man allt.
   Men det finns också bra lektyr – bästa boken som jag någonsin läst som gör att mkt känns enklare (typ du behöver inte hålla på att koka vatten eller sterilisera allt hela tiden) är Praktika för blivande föräldrar av Agnes Wold. Den är toppen
   Lycka till!
   Michaela
   angonius.com

 3. Oh vilken rolig lek 😀. Den ska jag leka ikväll och se vad det för köp. Älskar Hemnet även om jag inte går i köptankar nu. Tack för en superhärlig blogg o tips. Ett litet avbrott i den vardagen som är just nu..det behövs! Kram

  1. Ja men precis, det är roligt även om man inte ska köpa något just nu. Så tänker jag att man blir proffs på vad man vill ha för när det väl är dags sen, hehe 🙂 Puss!

 4. Men så mysigt inlägg! Detta borde bli ett stående inlägg varje vecka 😍 jag älskar att kolla Hemnet och kolla planlösningar. Min kille fattar inte alls mitt intresse för detta men är ju sååå kul!

 5. Åh, vilken rolig lek. Typ uppgradering an hemnetknarkandet. 🙂
  Mina favoritobjekt på Hemnet i alla tider utom när jag letat bostad “på riktigt” är sekelskifteslägenheter på Östermalm eller i Vasastan. Gärna renoveringsobjekt eller i alla fall inte sönderrenoverade på “fel sätt” och med fina originaldetaljer så som kakelugnar, vackra dörrar och serveringsgångar. Och vackra trapphus. Jag kan leta i timmar efter det perfekta objektet.
  Till saken hör ju då att jag, bortsett från några år när jag var i 20-års åldern , aldrig ämnat bo i Stockholm. Men ändå är detta på något märkligt sett min boendedröm. I staden jag bor finns knappt den här typen av lägenheter så det är väl en del av förklaringen.

 6. Men alltså det här var ju most def det mysigaste inlägget jag läst? Kände för en sekund inte ångest över all skit i hela världen utan var bara glad och drömde mig in i leken. ♥️

 7. Grymt inlägg, som vanligt 🙂
  Mitt stora problem just nu är att vi inte leker utan är mitt uppe i att hitta ny lägenhet och som du skriver är det skralt med lite större lägenheter (i de områdena där vi vill bo). Inte jättekul när vi sålt och snart får flytta permanent till vårt landstället tills vi hittar något nytt. Önskar jag just nu var i mitt vanliga “hemnet knarkande” för att det är kul snarare än att vara i sk “skarpt läge”…
  xx M
  angonius.com

 8. Hej! Väldigt roligt inlägg, kul att se vad du gillar och hur du resonerar. Okej, här kommer en massa frågor som kanske bara jag tycker är intressant hehe. För mig som gillar att grotta ner mig lite, samt är känslig med hur och var jag bor hade det varit intressant att höra hur du/ni resonerar om boende för egen del. Alltså, hur resonerar ni kring val av stadsdel? Varför blev det Östermalm? Vilken arkitektur föredrar du, vad prioriterar ni i form av rum och läge? 🙂

  Förövrigt: hoppas på att du orkar/vill visa mer av ditt riv här på bloggen ❤️

 9. Men alltså JA VILKET HÄRLIGT INLÄGG! Älskart’
  Det gav mig tanken om ett önskeinlägg, antingen till bloggen eller FORNI.
  Såhär är det: Jag bor i Stockholm och är uppvuxen i lägenhet här, men vi har alltid haft en stuga ca 1 h från Stockholm. Kontrasterna är något jag älskar. Men eftersom jag laddar mest energi nära natur och vatten vet jag att jag någon gång kommer vilja bo närmre sånt. Nu bor jag förvisso i Solna med 12 min promenad till Mälaren (där jag kallbadat hela hösten/vintern). Hösten 2020 tar jag examen och börjar jobba så jag är långt ifrån att uppnå det målet om jag vill bo kvar i (eller i närheten av) Stockholm.

  Min fråga är helt enkelt om inte du kan göra ett inlägg/artikel på det temat. Hur resonerar du, dina vänner och vi läsare? Lägenhet, villa i en förort eller en bit utanför stan men med pendlingsavstånd? Småstad eller storstad? osv.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi