Diamanter, hållbarhet och vackra fotografier

Här kommer ett knippe mixade småföretag av olika slag. Förra tips-inlägget innehöll ju Stockholms-ställen ni inte får missa så den här gången blandar vi fantastiska småföretagare av olika slag.

Pure Act – bygg ett hållbart bolag här!

Pure Act är ett företag som hjälper företag att bli mer hållbara på alla sätt. HUR BRA?! Snacka om ett företag som känns rätt i tiden. Det drivs av två tjejer som startade det direkt efter universiteten och de har preciiis kunnat börja ta ut en liten lön. Eftersom tjejerna själva beskriver sitt företag så bra och tydligt så klistrar jag in deras text här:

PURE ACT hjälper företag att komma igång med hållbarhetsarbete och hållbarhetsrapportering via en enkel 5-stegsprocess:

1. Under en workshop (digital i dagsläget) hjälper vi företaget att förstå vilka hållbarhetsområden de ska prioritera och varför.
2. Vi introducerar företaget i vårt digitala verktyg där de kan jobba självständigt med sin hållbarhetsstrategi och hållbarhetsrapport genom att bearbeta olika checklistor.
3. Vi erbjuder workshops och E-learnings för att inkludera medarbetarna i hållbarhetsarbetet.
4. Företaget kan lämna in hållbarhetsrapporten till sin revisor som gör en granskning att rapporten uppfyller kraven i Hållbarhetslagen.
5. Vi utfärdar ett certifikat som visar att företaget aktivt arbetar med hållbarhet och rapporterar enligt lagen.

Vi riktar oss till små och medelstora företag som har knappa resurser att avsätta för hållbarhetsarbetet men som har förstått de affärsmässiga fördelarna. I den situation som vi befinner oss i nu har vi förstått att många företag plötsligt har mer tid än vanligt men sämre betalningsförmåga. Vi erbjuder därför ett års kostnadsfri tillgång till vårt digitala verktyg för hållbarhetsrapportering (ord pris. från 7 960 kr) om man bokar in första uppstarts-workshopen för 4 860 kr.

Om någon är intresserad av att höra mer så kan de ringa mig på 076 250 26 84 eller maila till linnea.eriksson@pureact.se.

Om du har ett företag som fortfarande rullar och vill bli mer hållbara (vilket alla borde vilja!) – mejla Linnea direkt! Puss!

Biverståhl Jewelry

Ett smyckesmärke med 18k guld och fokus på diamanter – alla tjejers drömmärke 🙂 Så himla fint att gå in här och drömma sig bort. Om du vill skämma bort dig själv eller någon annan lite extra just nu är det hit du ska!

Jag driver startup smyckesmärket Biverståhl Jewelry med webbshop https://www.biverstahl.com/ som lanserades i slutet av förra året. Med en mission om mer briljans i vardagen erbjuder vi vardagssmycken i enbart 18k guld med fokus på ädelstenar och med en extra kärlek för diamanter. Smycken av hög kvalitet och tidlös design, som aldrig blir omoderna eller tappar färg/form/lyster. Lite som smyckenas motsvarighet till nyckelplaggen!

Jag bestämde mig för att följa min passion, sadlade om och utbildade mig till gemmolog (ädelstensexpert) och jobbar nu med min dröm, som jag hoppas kunna fortsätta med!

Tack för ditt fina initiativ Michaela! <3
/Andrea Biverståhl
Instagram: @biverstahljewelry

Emelie Rubensson – frilansskribent

Emelie har lämnat en trygg kontorsplats för att hoppa på ett äventyr som alla som älskar att skriva kan känna igen sig i – att bli frilansskribent. Åh, det pirret, att liksom våga lämna det trygga för att leva på sin dröm. Att skriva är det finaste man kan göra. Såhär skriver Emelie själv!

Jag sa hejdå till mitt kontorsjobb som ekonom förra året, för att kunna säga HEJ till mig själv som frilansade skribent. Jag har alltid älskat att skriva och länge känt att det är det jag ska hålla på med. Jag tar gärna redaktionella uppdrag, men skriver även mycket content för hemsidor, reklamtexter, noveller, nyhetsbrev, blogginlägg (spökskrivare), produkt- och varumärkesbeskrivningar samt en massa annat. Gärna inom olika områden! Frilanslivet är rätt tufft som det är, men med kunder som pausat sina ordrar för att vänta ut krisen har det utan tvekan blivit ännu tuffare. Mer om mig och mina tjänster finns att läsa på – http://www.emrubens.se

Tack för ditt fina initiativ, Michaela, och lycka till alla småföretagare som kämpar där ute ❤️

Winestyle

Winstyle levererar matlådor i världsklass hem till dörren för ett riktigt bra pris – se så fint:

Hej Michaela,
Vilket fint initiativ att se i dessa svåra tider!

Jag vill lyfta min sambo Christopher och hans bror Michael som tillsammans driver Winestyle!

Winestyle säljer viner till restauranger runtom i Stockholm och som vi alla vet är det en av de många branscher som blivit svårt drabbade. Just nu kanske inte är det bästa tillfället att gå på restaurang men när allt detta blåst över så kan jag varmt rekommendera alla vin- (och mat!)älskare att testa några av deras viner på någon av följande restauranger; Mellqvist Matbar, PA & co, Brasserie Godot, Grodan, Xarcuteria m.fl.

Under denna period kan man vid 2 tillfällen i veckan beställa matlåda till dörren och då Michael är en Cordon-Bleu utbildad kock så kan jag garantera att det är en av de godaste och mest prisvärda matlådorna ni kan vänta er 🙂 100 kr/ portion och 25 kr i leveransavgift!

Läs gärna mer om detta här; https://www.facebook.com/WinestyleNordic/

Önskar alla egenföretagare som kämpar just nu det bästa <3

It’s Design

It’s Design är en liten webshop som har specialiserat sig på detaljer i hemmet – allt ifrån knoppar till servering. Här hittar du den där lilla detaljen du letat efter för att få till pricken över i:et hemma!

www.fotografemmaschodin.se

Emma Schödin

Emma fotar allt ifrån din familj till en speciell tillställning eller minnen du vill bevara i väldigt vackra bilder. Även om många bröllop och större tillställningar är inställda kanske du vill föreviga din gravidmage, din bebis första månader i livet eller bara ditt hus som du precis renoverat klart och älskar? In på sajten för att läsa mer om hur du hör av dig till Emma!

  1. Jag hade velat tipsa mina äldre föräldrar om Winestyle för att få hem matlåda till dörren, men undrar om det inte finns nån hemsida eller app där man enkelt kan beställa? Jag har lagt ner Facebook sen länge och de har aldrig börjat och kommer inte göra 😉

  2. Tack för jättebra tips.
    Jag hade tänkt att köpa pushgift till mig själv från någon av de stora märkena men detta är ju så mkt bättre! Det får bli ett armband från Biverståhl.

    allt väl
    Michaela
    Angonius.com

  3. Hej!

    Först och främst ett stort tack Michaela för att du valt att lyfta oss tillsammans med andra små företag i dessa tider!

    Anna-va roligt! Om ni önskar lägga en beställning samt få mer information (t.ex. veckans meny), så så är det bästa sättet att maila oss på christopher@winestyle.se så löser vi matlådor åt er. Vi levererar matlådor tisdagar och torsdagar.

    Återigen, stort tack!

    Vänliga hälsningar,
    Christopher Sander
    http://www.winestyle.se

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi