Här kommer 5 fantastiska ställen ni inte får missa i Stockholm!

Som utlovat kommer här ett gäng superfina verksamheter som jag vill ge lite extra uppmärksamhet. Fler inlägg och fler företag kommer – var så säkra! Men jag vill att alla ska få ordentligt med uppmärksamhet, annars brukar inte marknadsföring ge någonting 🙂

Så med det sagt tipsar jag här om fem härliga ställen i Stockholm som ni inte får missa – kanske något att besöka redan i helgen!

Gamla Orangeriet, som är ett av Stockholms finaste caféer, hittar du här!

Gamla Orangeriet som ligger i Bergianska Trädgården är en favorit sen länge för mig. Hit åker jag med vänner, våra barn eller min familj för att promenera omkring och äta lunch.

Dessutom ligger det precis intill Plantagen så i samma veva kan man köpa växter för att piffa till balkongen eller trädgården inför våren.

Maten är helt otroligt god, vällagad och atmosfären är så fin. Här hade Kenza och Aleks sin babyshower-fika! Ni kanske minns de fina bilderna. Och så skickade dottern ett så härligt meddelande till mig som jag klistrar in här nedan. Gå hit!

Hej Micki,

min mamma sa upp sig från ett kontorsjobb för några år sedan och driver nu Gamla Orangeriet, ett sånt mysigt café i Bergianska Trädgården som är öppet mellan 11-16 varje dag, perfekt om man vill ta en långprommis dit och sätta sig i solen på den jättestora uteserveringen som precis öppnat och såklart är väldigt folktom…Hon är förtvivlad, sover dåligt och vet inte när/om dom kommer tvingas stänga. Jag vill göra allt i min makt för att hjälpa henne, men det enda som går är ju att försöka få de som är symptomfria och icke-riskgruppiga att gå dit och köpa en stödfika.

Dom följer såklart folkhälsomyndighetens krav och har bland annat gjort markeringar i grusgolvet när man köar så man enkelt håller avståndet. Hon behöver all pepp och stöttning hon kan få!

ps. smaka deras brownie om ni går dit! <3

Clean Organics – klicka för att komma till oss!

Clean Organics är en helt ekologisk frisörsalong på Kungsholmen. Det är en stor lokal med endast två frisörer på plats och mer än en meter mellan frisörstolarna. De har dessutom 25% rabatt på produkter från Maria Åkerberg samt John Masters Organics just nu. Gå dit och köp en ekologisk skönhetsprodukt eller passa på att klippa dig på ett fint, tryggt och ekologiskt ställe ♥

Materiet Market – klicka här för att komma till oss!

Materiet är en UNDERBAR lunchrestaurang som ligger på Södermalm, Ringvägen för att vara mer exakt. Här äter du grymt bra käk till lite snällare priser nu under Corona-krisen. Take away på dagens lunch levereras hem till dig för 59kr (gratis om du beställer mer än fem luncher) och annars serverar de frukost, lunch och fika i restaurangen. Klicka på länken ovan för att gå in och kika på deras fina sajt!

BodyBuddy – ett av mina favoritfik i hela världen hittar du här!

Jag tycker att Linn förklarade sitt fik så fint, så jag klistrar in hennes kommentar här nedan. Ni som följer bloggen vet att jag ofta besöker BodyBuddy och de öppnade sitt andra café bara någon vecka innan krisen kom. Jag önskar det här företaget allt gott och vill verkligen rekommendera er att besöka deras ställen. Det är så gott, vackert, instagramvänligt och trevligt hos dem. Missa inte innergården på fiket på Jungfrugatan – en gömd pärla!

Hej bästa du!

Vilken superfin idé <3

Vi på BodyBuddy har som många andra det tufft just nu och tar gärna emot all hjälp vi kan få. Vi lyckades såklart tajma öppningen av vår nya på Smålandsgatan 24 i värsta möjliga tid. MEN vi försöker vara glada och pepp för det och vill såklart servera hälsosam mat och god mat till så många som möjligt i dessa tider – extra viktigt att få sig mycket nyttigheter.

Alla som är friska får hemskt gärna kika förbi som vanligt – man kan sitta ute på båda ställena – den på Yogayama har som du vet en solig innergård 🙂 vi har även take-away för de som vill hämta mat hem till sig själv eller nära och kära. För full-karantän så har vi delivery via Foodora, Wolt och Uber 🙂

Handdesinfektion finns utplacerade i lokalerna, hygienkraven är naturligtvis på all time high och vi försöker uppmana alla att hålla avstånd <3

Ta hand om dig!

Kram Linn

Sopköket – gott och en god gärning!

Sopköket är ett ställe på Söder som serverar supergoda take away-lådor för bra pris. Dessutom skänker de hjälp-lådor till äldre och har nu under Corona satsat stenhårt på att göra en god gärning. Du är varmt välkommen till restaurangen men annars löser de take away till dig och om du lägger till en extra slant så skänker de även en matlåda till någon som behöver den.

Ett företag med GIGANTISKT hjärta som förtjänar all support de kan få. Beställ take away från dem i helgen och ta en hjälpmåltid också så kör Sopköket ut den till de äldre som drabbas hårdast ♥

 1. Så fint av dig! Men samtidigt så avråder ju nu Folkhälsomyndigheten starkt ifrån alla icke nödvändiga besök på caféer, butiker och liknande. Men man kan såklart köpa med sig. Hoppas nu vi får stopp på detta hemska virus! 🤍

  1. Jag håller med. Det är klart att man vill rädda sitt företag eller någon närståendes, men det måste ju vara bättre att inte röra sig ute mer än nödvändigt! Alltså rädda liv, istället för ekonomi. Just nu. Jag förstår dock om du har en annan ingång eller tänker på ett annat sätt. Men jag tycker att vi borde begränsa oss. Kanske är det just frisörbesöket som sprider smittan till ens egna familj, eller så är du redan sjuk och ger smittan till frisören som tag med den hem. Med ett virus så vet vi ju inte!

  2. Hej! 🙂 Gör de det? Länka gärna denna info, kan inte hitta på deras hemsida, och aldrig hört dem säga det under pressträffarna. /Agnes

   1. Detta var FHM tydliga med på gårdagens pressträff och den går att lyssna på igen på ex SVT.

  3. Precis! Man avråder all typ av socialisering, därför känns det absolut inte lämpligt att gå på café, barer eller restauranger. Man kan smitta andra även om man inte har börjat visa symptom – kom ihåg det! Sen känner jag med hela branschen (som jag länge har varit en del av), men om vi alla är riktigt strikta nu kanske vi kan bespara flera månader av detta. Så resonerar jag.

 2. Såå himla fint av dig och jag blev så rörd av den första kommentaren som kom in från en dotter gällande hennes mor, jag vet hur mycket man oroar sig för sina föräldrar också.
  Ska absolut besöka de!!

 3. Det verkar finnas hur många kaféer och restauranger i Stockholm! Jag har en lång lista med alla ställen jag vill besöka.

 4. Fina beskrivningar av trevligheter jag gärna supportat om jag bott i närheten.
  Just det är så VIKTIGT, att faktiskt supporta det man vill ska finnas kvar efter corona. De behöver det stödet mer än någonsin. Låt sunt förnuft råda, stanna hemma om du inte är pigg, var supernoga med handhygien och håll avstånd.

 5. Hej Michaela, tror du att det blir en lockdown i Sverige som i stora delar av övriga världen?
  Jag tror att jag ärligt talat skulle bli galen av att vara inlåst hemma. “Vi sitter alla i samma båt” – nja visst men det är ju liiite skillnad på våra båtar. Jag själv bor t.ex i en studentlägenhet om 21 kvm och andra sitter hemma i sina hus med trädgård och pool – det är skillnad! (så snälla säg inget annat).
  Jag försöker vara utomhus så mycket som möjligt men det svenska vädret är ju inte så himla härlig alltid…. och vem vet när vi kan resa igen?
  Får du också panik av att vara inne i lägenheten? Önskar du att du och D hade köpt ett sommarhus här i Sverige nu i dessa tider?

 6. Hej Michaela! Vill bara säga att det är så fint att komma in på din blogg. Tack för att du skriver så ärligt om dina känslor, det är på något sätt skönt att veta att man inte är ensam med likande tankar i den situation vi är i nu. Önskar dig en fin lördag i solen! <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi