Frågor med Forni

Hej!

Älskar din mysiga plats på internet!
Jag var nyfiken på hur du reflekterar kring att dela med dig av info och bilder på Dante, delta i reportage osv. Dante har ju inte valt att vara med på bild och i din blogg, reflekterar du något kring hur han kanske känner i framtiden? Bilder och videos försvinner ju inte från internet.

Jag hoppas verkligen inte du tar kommentaren negativt, tycker du är otroligt ansvarsfull och fin här på din plats. Jag är mest nyfiken på hur du reflekterar. Ser att många ni bloggare/influencers blivit mammor och delar med sig mycket kring sina barn. Allt från vikt, längd, info, bilder, video osv. Alla mer eller mindre, så himla nyfiken på hur du tänker kring att lägga ut information om en person som inte själv valt eller sagt ok till det.

Kram och tack för en fin plats på internet.

Hej fina!

Jag tror att jag har fungerat i det här som många andra mammor, vare sig man är influencer eller inte. Jag hade redan innan Dante kom pratat med D och bestämt oss för att han ska få vara med i sociala medier, men kanske något kontrollerat. Vi hade kommit fram till att han och D kan vara med ungefär lika mycket. Någon bild då och då samt att jag skriver om dem. En bild på honom som nyfödd, någon bild från vagnen, en ryggtavla här och där.

Sen kom Dante. Och han var det absolut vackraste, finaste, ljuvligaste vi sett i hela våra liv. När han var en vecka gammal visade jag en bild på honom för D i soffan och frågade: ”Ska jag lägga upp den här på Instagram?” och D bara ”EH JA HAN ÄR AS SÖT DU MÅSTE! ALLA MÅSTE FÅ SE HONOM!!!”. Det är så man känner för sitt barn. Att man gör världen en otjänst om man inte delar med sig av det konstant.

Det är därför alla föräldrar är så jobbiga och postar alldeles för mycket bilder och videos på deras ungar…

Det här gäller såklart inte alla. Vissa tar seriösa beslut om att inte dela sina barn på sociala medier och håller sig sedan till det. Men vi var aldrig stenhårda, vi hade en idé innan Dante kom och efter det gick vi på känsla.

Jag känner att allt jag delar om honom är sånt som känns helt okej och jag tror absolut inte att han kommer ha problem med det i framtiden. Snarare tror jag att han kommer vara glad över att våra berättelser kunde hjälpa andra förvirrade föräldrar i deras vardag. Och även om det inte verkar som det så finns det massa saker kring Dante som jag aldrig skulle dela i mina kanaler. Precis som med information om mig själv har jag en tydlig kompass med vad som känns okej eller inte – och det är den kompassen jag går efter.

Puss!

Hej!

Har inget med inlägget att göra. Men jag plussade förra veckan och vill göra ett tidigt ultraljud då jag haft missfall tidigare och är väldigt orolig.. Har du (eller någon annan) tips på var i Stockholm man kan göra detta och som är bra? Hört så himla olika om alla privata mottagningar, vill känna mig trygg..

Kram

Åh, grattis kära du. Jag hoppas att allt går vägen!

Jag gjorde tidigt ultraljud på Mama Mia på Karlavägen, där kan man betala för tidigt ultraljud och/eller NIPT-tester. Jag har alltid varit jättenöjd där och kan absolut rekommendera det.

Tänkte bara höra hur ni resonerar kring att träffa föräldrar/svärföräldrar under pandemin? De flesta jag känner undviker det.

Dantes mor och farföräldrar är unga, friska och inte i riskgrupp så vi träffar dem så länge de inte har symtom! Däremot så träffar jag och D inte våra mor och farföräldrar då de är över 70 år och i riskgrupp.

Hej bästa Michaela! Jag skulle älska att få höra hur du resonerade kring Dantes garderob dom 3 första månaderna. Jag tror inte du skrivit/vloggat om det (?) tidigare, skyller isf på min gravidhjärna ifall jag missat det 🙁 Jag är gravid i v32 och tycker det är så svårt att veta vilken mängd/storlek på kläder man bör införskaffa. Så mycket gulligt där ute!!! Men vill ju inte köpa för mycket heller. Sitter du på några tips? Hur tänkte du kring hans garderob?

Hej fina,

Jag har ett utkast i bloggen om kläder för första tiden som jag aldrig lyckas skriva klart… ska verkligen försöka att få det klart nu i april! Men kortfattat så är det svårt att säga eftersom alla bebisar växer olika mycket i olika perioder. Satsa på minst garderob i strl 50 och sedan ökar du i antal plagg per storlek eftersom det vanliga är att ju större storlek desto längre livslängd. Dante hade storlek 50 i en månad, strl 56 i två månader och storlek 62 i 3-4 månader. Så då känns det bäst att ha mer kläder i strl 62 än strl 50 eftersom han kan använda dem längre. Jag ska sätta ihop ett inlägg med alla tipsen så kommer det snart, puss!

Hej Michaela!

Jag har en fråga som du kanske kan svara på nästa gång du har ”frågor med forni”. Till att börja med vill jag bara säga att du är en en person jag har följt till och från i flera år och kommer med största sannolikhet att fortsätta med det, för jag får alltid sån bra-känsla i kroppen när jag går in här.

Jag kommer ihåg ett inlägg du la upp för kanske två år sedan när du skrev att du hade kommit hem en dag och varit jätteledsen och du kände dig rädd för att du inte visste om det var utmattning eller PMS. Jag har varit sjukskriven Pga av ”akut stressreaktion” en månad men är tillbaka i skolan (pluggar till lärare) men känner mig fortfarande lite nedstämd och orolig. Vet att du precis som jag är HSP och att man då är känslig för intryck osv.

Min fråga är hur jobbar du med relationer under sånna här tider? Dvs hur mycket tid lägger du på vänner och sambo? När jag är nedstämd och orolig (rädslan för att må sämre igen är närvarande ofta) drar jag mig för att umgås med kompisar som jag vet att jag mår bra av. Jag känner även att min sambo får ta onödig skit. Och då skäms jag och mår ännu sämre.

Tack för all läsning du ger oss michaela!!
Med vänlig hälsning,
Orolig 24åring

Hej finaste, bästa du

Vilken ärlig och modig kommentar tycker jag!

Jag förstår dig helt. Mitt enda tips är att gå på din intuition och inte låta din hjärna spela dig ett spratt. Till exempel om du har bokat in en dejt med en nära vän som du har varit supertaggad på, sen när den väl närmar sig får du kalla fötter och börja tänka att du inte vill etc. Lyssna på din intuition då – känner du så för att du är rädd eller för att du verkligen inte vill? Är det kanske så att du kommer må bättre om du träffar din kompis eller blir det bättre om du vilar och håller dig hemma? Var sann och ärlig mot dig själv. Om du inte hittar svaren – sätt dig ner på golvet och meditera i tre minuter. Då brukar man komma till svaren tycker jag.

När det kommer till sambon – våga säg förlåt. Det är det enda vi kan göra. Att anstränga oss, inse när vi går för långt och be om ursäkt om vi är taskiga. Ett förlåt är det finaste vi har.

Puss!

Hej Michaela,
En fråga kring bäddning i vagn! Jag har införskaffat en najell sleepcarrier och tycker den känns lite hård att ligga på. Har du haft något i botten av den eller hur bäddade du? Samt har du haft typ lakan i vagnen? Hur har den funkat på sommaren, du upplevde inte att Dante blev för varm av att ligga i den trots sommarvärme?
I dessa tider känns det mysigt att kunna fokusera på såna här saker tycker jag. Hur man bäddar i en vagn. <3 Stor kram!

Skrev ett inlägg om bäddning igår ju! Men din kommentar kom innan dess och gav lite inspiration till inlägget faktiskt <3

Det är bara skönt att den är hårt när bebisen kommer för då ligger de ordentligt! Andra babynest är också ganska hårda i botten för det är inte bra för bebisars ryggar att ligga för mjukt (har jag hört). Vi hade ett lakan i botten eller en bomullsfilt bara!

Precis som du säger, mysigt att få bry sig om bäddning och vagnar i dessa tider för att inte må allt för dåligt. Stor kram!

Hej Michaela.

Har några frågor angående din Najell bärsjal. Vad tyckte du om den? Användes den mycket och hur länge kunde ni använda den? Funderar på att köpa en bärsjal men vet inte vilken man ska välja.

Jag använde den massor första månaden men sen körde vi mer på bärsele än bärsjal. Tror det handlar om vad man får för typ av bebis. Jag ångrar absolut inte köpet för allt som underlättade med Dante var värt det tycker jag och bärsjalen var väldigt skön och smidig första månaden. Han kunde sova på mig i flera timmar i den där sjalen vilket gjorde att jag kunde slappna av för en stund. Den sitter ganska tajt runt kroppen så bebisen kommer verkligen tätt inpå vilket är bra för första tiden. Däremot har jag inte använt någon annan så kan inte säga om det finns någon bättre <3

Åh vilken fin sminkning, du strålar ju. Skulle du inte kunna lägga ut en tutorial, eller om det blir för krångligt, kanske en kort guide till vilka produkter som använts i sminkningen? Gissar att det kanske är Sarah som gjort den? 🙂 Vore superintressant att höra vad hon använt så man kan få försöka bli lika smashing som du 😀

Hej fina du!

På Mama-plåtningen var det faktiskt en annan sminkös då Sarah blev förkyld några dagar innan. Och jag har verkligen ingen aning om hur hon gjorde den! Men nästa gång Sarah sminkar mig kan jag fråga om vi kan göra en tutorial. Annars får du kika in hos NIVEA i deras kanaler där de släpper små videos regelbundet med mig och Sarah där hon delar med sig av sina bästa tips. Puss!

  1. Måste bara utveckla infon om Mamma Mia. Jag har gjort två tidiga ultraljud där. Ena gången med en väldigt barsk gynekolog som bara sa ”nej, här är det tomt” och så var det inget mer med det. Då hade jag plussat och sen blött lite i två veckor, men fortfarande med positiva test. Andra gången med en supervarm och härlig gynekolog som verkligen tog mig på allvar när jag berättade om första gången. Den upplevelsen var så fin. Så det kan absolut variera där, som på många andra ställen!

    1. Så är det var man än är i världen. Det finns trevliga och mindre trevliga personer överallt (tyvärr). Vad trist för dig som hade en så dålig upplevelse första gången. Skixkar en kram <3

  2. Kan inte du göra en lista med dina favorit viner?? Ser alltid ut som att ni dricker gott vin hemma 😀 Och gärna visa bild på HUR ni förvarar? Har ni något fint vinställ?

  3. Den fina brun/orangea outfiten Dante hade häromdagen, vart är den ifrån? Det var en body i leomönster😍

  4. Jag är nyfiken på hur dina föräldrar känner kring din karriär och framgång – dom måste vara så stolta?! Har dom något specifikt wow-ögonblick? <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi