Tisdagskväll

God kväll,

Hur mår du?

Jag mår bra men känner mig lite sliten efter en fullspäckad dag. Vi flyttade kontor idag, samma lokaler men nytt rum på en ny våning så det var en del fix. Som tur är fick vi hjälp av Pandy, förra vändan skötte vi själva men då var det samma våningsplan – någon måtta får det vara haha! När flytten var klar försökte vi installera oss och så jobbade jag undan ett gäng puckar innan det var dags att lämna kontoret. Jag och D slängde massa grovsopor, tog en promenad med Dante och sen var det lek lek lek följt av läggning, middag och mer jobb.

Finns det någon annan mamma som läser min blogg som jobbar samtidigt? Hur tycker ni att det funkar i dessa tider? Vad har ni för rutiner för att få allt att rulla men samtidigt ha ledig tid när bebisen sover?

Vi ska sätta på Love is Blind nu, vill verkligen se klart men det kommer alltid jobb i vägen på kvällarna för oss så det tar längre tid än planerat! Fasiken vilken bra serie. Är nog klar imorgon så då kan vi diskutera serien här inne haha!

Vi la ordern på allt till lägenheten idag förresten! Åh så roligt det ska bli med lite nytt. Däremot håller vi fortfarande på att kolla upp möjligheter över att bygga en gäst-wc i hallen, det var ingen enkel sak att kolla upp kan jag tala om… men vore riktigt drömmigt om vi fick till det! Vårt hus är från 1895 och vår förening är väldigt noggranna med att huset inte ska förstöras så alla renoveringar kräver extremt mycket besiktningar och godkännanden från olika håll. Vi får se om vi lyckas med allt men jag håller tummarna!

Nu blir det mackor, te och tv. Ha en mysig kväll hjärtan ♥

Nya rummet! Ska lägga lite kärlek på det och piffa till det även om vi inte är där så mycket just nu…

 1. Ahh längtar tills du kollat färdigt så man kan diskutera haha! Finalen var såå intense och så finns det ett reunion-avsnitt!!

 2. Hej!
  Jag jobbar hemifrån och har båda barnen hemma just nu.
  Har ända sedan du fått barn fascinerats över allt du hinner med och vill hinna med.
  Här har vi sänkt ambitionsnivån rejält. Jag driver eget bolag och vet vad jag förlorar men just nu får det bli såhär.
  Barnen är 1.5 och 4. Båda sover (vanligtvis inte den stora) en runda vid lunch, då passar jag på att jobba 1 h. Kanske en liten stund på kvällen när de somnat. Men jag och mannen har tagits beslutet att inkomsterna får bli lägre just nu, vi har aktivt valt att ha kostnader som gör att vi kan leva på enbart hans lön.
  Barnen älskar det. Vi leker, pysslar, cyklar, läser hela dagarna. Även om det bråkas, tjafsas och gnälls som aldrig förr.
  Det får vara såhär nu. Jag tänker inte slita ihjäl mig för jobbets skull. Även om jag älskar mitt jobb och mitt bolag som jag byggt upp.
  Nu är det tid för familj, kärlek och lugn. Sen får vi se hur det ser ut om/när/hur detta lägger sig.

  All kärlek till dig!

 3. Hej snygging! Jag har jobbat samtidigt sen min andra son kom, nu om nån vecka fyra år sedan. Det funkar men man måste helt klart sänka ribban ibland! Dock har jag upplevt att mina kids har hjälpt mig att inte köra på så att jag stupar som jag kunde innan jag fick barn. Upplever en mycket mer balans nu även om jag jobbar lite men hela tiden, är inte lika hård mot mig själv eller ställer orimliga krav för man måste ta dagen utifrån barnet. Det är inte helt optimalt att vara super proaktiv med någon av barnen hemma men jag ser till att ta pauser mitt under dagen där jag bara är mamma/ är med mig själv. Min snart fyraåring går knappt på förskolan nu då han var och varannan dag har lite snuva.
  Ex på en vanlig dag är att jag börjar jobba efter frukost och lämning av äldsta sonen på 6 år då han har skolplikt, då brukar lillebror njuta av att ha alla leksaker tror sig själv (ja, man blir avbruten typ 1883848ggr men kan ibland involvera honom i mitt jobb typ som att hjälpa mig trycka på knapparna när jag gör bokföring, låta honom rita bredvid mig när jag skriver m.m).
  Sen paus för lunch och parkhäng, ofta brukar jag få till någon timme till innan vi ska hämta storebror. Sen släpper jag all jobb förutom det som går att sköta snabbt via mobilen i nödfall på em/ vid middagen för att sen åka och instruera en yogaklass vid kl 18 eller 19:30. Dom dagarna min man är hemma, jag får barnvakt en stund för instruera på dagen eller ha möte, eller när båda kan vara på förskola/ skola så lägger jag in extra mycket egentid på schemat för att fylla på mig själv. Har också lärt mig även att passa på att träna hemma, yoga, meditera om så 3 min, skriva i min tacksamhetsbok även om barnen är hemma för att hålla kvar i mina rutiner samt involvera dom vid intresse. För skjuter jag bara fram det så blir det aldrig av 💛 kram

 4. Vad kul med nytt kontor! Vilka kämpar vi alla är som bollar bebis och jobb. Har en 2,5 åring hemma och en 2 månaders och behöver rycka in på jobbet då det är kris där. Dock kan jag jobba hemifrån (skulle ju aldrig funka annars eftersom jag egentligen är föräldraledig). Det är tufft… men det går. Den stora får kolla på TV när jag har möten och den lilla sover (tack och lov!) mest. Försöker lägga möten antingen fm eller em så vi kan gå ut och leka på gården en stund. Försöker ta möten på dagen och svara mail mellan 19-20 när stora sover. Sen egentid efter ca 20 till läggdags. Detta är ju bara en kort period för mig så det känns ändå hållbart. Hoppas ni andra hittar lösningar som fungerar och glöm inte tid för återhämtning också <3

 5. Hej Michaela,
  Tack för din fina blogg – mysig, inspirerande och underhållande.

  Jag har två barn – en son på 2år och en liten tjej som är fem veckor. Med båda barnen har jag jobbat i stort sett sedan barnen föddes. Med sonen så jobbade jag 20%-30% under min ledighet på 6mån sedan gick jag tillbaka till att jobba heltid och mannen var hemma i 6mån.
  Nu jobbar jag också en del men då ska understrykas att sonen är på förskolan vilket gör jobbandet lätt – lägger möten när lillan ammar alt sover – vilket hon gör (oftast) med bestämda intervaller och bestämda klockslag.

  Vår lösning:
  1) Planering och Rutin, rutin rutin
  2) Dela på ansvaret
  3) Använd så mycket hjälp som ni känner att ni behöver.
  Skriver en del om detta här https://www.angonius.com/home/kan-sjlv-nope

  Lycka till med att hitta en bra lösning för er!
  Michaela

 6. Jag bor i New York och har en 1.5-aring samtidigt som bade jag och min man jobbar hemifran. Eftersom utbrottet ar mycket varre har an i Sverige sa ar vi i total lock down och far egentligen bara ga ut for att handla och ta en snabb promenad. ALLT ar stangt – restauranger, barer, lekparker, vanliga parker… Sa det ar jattetufft att forsoka aktivera min son nar vi inte ens kan vara utomhus samtidigt som bade jag och min man har ett superkravande jobb med tusen telefonmoten per dag.

  Jag forsoker att vara positiv och tanka att alla i min familj ar friska och vi fortfarande har kvar vara jobb (det varslas sa sjukt mycket just nu) men ibland tar angesten och frustrationen over. Hoppas att allt ar over snart men det ser ut som att vi maste stanna hemma tills slutet pa Maj..

  /En overtrott mamma, dag 24 i karantan

 7. Jag har pluggat till lärare på heltid sen min son föddes i december 2018. När han var som minst följde han med och jag fick skriva med ena handen och hålla honom med den andra, inte optimalt, men det funkar då det inte är för evigt. Gjorde så dec – juli sen klev min sambo på pappa ledighet. De dagar jag har hemstudier, ca 2 dagar i veckan är min sambo och jobbar och då får jag plugga när sonen sover och sen en stund på kvällen efter läggning. Funkar helt okej, men det är ju inte för evigt. Nu i efterhand önskar jag nog att jag tagit ett paus år från studierna och bara varit med min son, de är små så himla kort tid och att dela fokus mellan bebis och jobb är svårt 🙈 Tack för en så fin blogg ❤️

 8. Om jag måste ta möte på dagtid så ordnar jag att någon far/morförälder går på promenad med min älskling. Annars har jag också jobbat sedan han föddes. Jobbar i genomsnitt 5-6 timmar per dag och får gjort ungefär 50% av vad jag brukade innan han fanns. Lösningen: Jag anställde en person till att jobba och sedan bestämde jag rätt snabbt att mina dagar tillägnar jag bebisen och jag jobbar endast när han sover. Så det blir ca 1-2 timmars jobb utfört under dagarna under hans tupplurer och sedan sätter jag mig alltid några timmar på kvällen o köttar undan. Ibland bara struntar jag i det och tittar på tv istället på kvällen för ibland måste man faktiskt bara ta det lugnt också!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi