Helgen: Livet som förälder, vin från 1979 och sesamknäcke

Helgen började med att jag piffade mig i min favoritkombo för tillfället, har haft den fyra dagar senaste veckan 🙂

Duvblå kashmirtröja från Soft Goat och rutig jacka från Stylein!

Mina föräldrar hade Dante och jag hade massa på min agenda, men så ringde de ju hem mig så det var bara att springa hem. Kände mig verkligen som en förälder när jag hörde mig själv i telefonen med pappa, och hur jag sedan avrundade det jag höll på med snabbt som attan för att springa hem till min sjuka bebis. Sånt som ens egna föräldrar gjort för en hela ens liv, gör jag nu för någon annan. Märklig och stor känsla.

När jag kom hem såg jag att Skansen har kris nu under Corona, som så många andra. Mitt hjärta gör ont varje gång jag tänker på alla verksamheter som inte kommer klara sig igenom detta och när jag såg att Skansen kanske är en av dem ville jag gråta. Jag ÄLSKAR Skansen, det är en av de finaste platserna i Stockholm, och hoppas av hela mitt hjärta att de klarar sig. Ska gå dit och köpa ett årskort i helgen.

På kvällen lagade D en riktig håll käften-middag till mig. Lammytterfilé med vitlökssmör och rostad potatis. Allt var PERFEKT tillagat. Ville gråta. Man kämpar liksom på med allt som händer nu, går varandra på nerverna med en galen bebis här hemma och gör sitt bästa på alla fronter för att klara sig igenom det här, oavsett om det är jobb eller hemmalivet eller stimulans av bebis. Och så kommer stunder i vardagen som påminner en om hur lyckligt lottad man är. Ibland fastnar man i bajsblöjor och smakportioner och stressiga jobbsituationer… och ibland händer något som tar en ur det. När jag satte mig vid matbordet i fredags efter att ha nattat Dante, tog en klunk av det fantastiskt goda vinet och första tuggan middag medan D frågade mig hur min dag har varit – då blev jag påmind – jag har allt jag någonsin drömt om.

I lördags åt jag sesamknäcke som är min nya besatthet. D gjorde massa smoothie som jag högg in på också när mackorna var uppätna… mmm sesamknäcke.

Sen kom D’s föräldrar och tog Dante. Alla våra föräldrar vill ju ha honom så mycket som möjligt och vi tycker bara det är jätteroligt så de tog med honom ut på äventyr medan jag högg tag i massa jobb som jag släpat efter med. Gick en promenad, handlade efterrätter till kvällen och unnade mig en bulle medan jag jobbade.

Skrev, skrev och skrev på en sak som skulle skickas in.

Sen tog jag fram den här fina flaskan från 1979 som skulle luftas. Det är D’s föräldrars bröllopsår och D hade budat hem denna flaska på auktion som vi skulle dricka för att fira deras bröllopsdag.

När kvällen kom var alla hemma hos oss igen och vi drack supervin från 1979, åt massa mat och bara umgicks.

Vi beställde middag från Favo som är en riktig hämtmats-favorit. Tips!

De gick vid 22-tiden och då var det tack och god natt!

Så kom söndagen och jag åt sesamknäcke med gräddost och stekta ägg. D tycker att det är en gräslig kombo men jag älskar det?!

Sen gick hela familjen ut på en långpromenad i ett par timmar. Vi gick och gick och gick, njöt av den friska luften och försökte styra upp vårt liv corona-edition.

När vi kom hem fikade vi och tittade på Efter stängningC More som vi älskar (eftersom vi ÄLSKAR Sveriges Mästerkock!).

Sen åt vi middag, gröt till lilleman, innan vi avslutade denna lugna, mysiga och eftertänksamma helg.

    1. Alltså jag har en fråga – har sett många i din bekantskapskrets som inte heller använder åkpåse – jag tyckte det var världens bästa grej till bebis, man behöver inte böka med massa ytterkläder osv typ. Hade jag helt fel? Bör jag tänka om till barn nr 2? Alltså haha sorry kanske knäppig fråga men jag har funderat så mkt på det 😂

  1. Hej Michaela!
    Jag är så imponerad av dig och allt du tar dig till och jag hoppas att du ser problematiken i den rådande Skansen situationen. Jag har själv vuxit upp med Skansen som en stor del av min barndom och även vuxna liv. Däremot tycker jag det är skrämmande att se hur deras verksamhet nu ska stöttas. Djurparken är generellt en hemsk plats för djur och är inte det naturliga. I en artikel hos SVD går det även ut med att Björnarna på skansen avlivas när det blir könsmogna då det riskerar att para sig och Skansen inte har plats för dem. Det föds alltså upp björnar för att skapa turism och kapitalisera på dem för att sedan avliva dem. Även andra flertal andra djur lever instängda i burar för att skapa turism. Nu under corona krisen har skansen fått in ett bidrag på 3 miljoner för att kunna hålla igång sin verksamhet och jag tycker en ska ta en funderare på huruvida det är rätt eller inte..

    Allt gott,
    Frida

  2. Hej Michaela! Är jackan från Stylein stor/normal/liten? Är jätte sugen på att köpa den jackan. Den passar dig jätte fint 👌

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi