Frågor med Forni

Hej! Visst skrev du någonstans om vilka järntabletter du tog? Eller minns jag fel att du skrev om det i intervjun med Kenza? Jag hittar det inte.. vill du länka? Eller beskriva vilka tabletter du tog och varför just dem 🙂

När jag var gravid och även nu efter har jag ätit järntabletter från Better You – de finns här!

Har också lidit av en sjuk corona-ångest igår och idag. Önskar att jag kunde gömma mig under täcket och glömma allt som händer i världen, men så fungerar det ju inte. Kunde du kanske komma med tips för att hantera ångesten? Tack för en härlig blogg, du verkar som en så fin och äkta person.❤️

Jag önskar att jag kunde det men jag kämpar själv med ångesten kring Corona dagligen och just dessa dagar har varit lite extra tuffa. Men om jag ska komma med tre snabba tips så är det: ta en lång promenad med en kompis och bestäm på förhand att ni inte får prata om corona på hela promenaden. Kolla bara på nyheterna en gång om dagen och undvik dem sen för att inte bli ständigt påverkad. Ät goda grejer VARJE dag för goda grejer är det bästa man kan ge sig själv.

Jag vet inte om ni redan känner till det och ber om ursäkt på förhand om det är helt irrelevant för dig. Men jag var öronbarn med vatten bakom trumhinnan och megakinkig med att äta mat länge med en periodvis förtvivlad mamma som resultat. Men efter några år senare fick hon veta av en läkare att det kan göra jätteont att svälja ner mat och matbitar med vatten bakom trumhinnan. Kanske kan det vara ett samband även för lilla D? Hoppas inte detta tolkas som något oombett råd för det är det inte menat som 😅 Hoppas att sömnen bara blir bättre och bättre. Dante är fantastisk söt och heja dig som bollar föräldraliv och jobb samtidigt så snyggt!

Alltså det här var den bästa kommentaren någonsin – tack för att du uppmärksammade mig på detta! Jag ska ta upp det med Dantis läkare nästa gång vi är där. Stor kram <3

Hej bästa Forni! Kan du inte snälla dela receptet på D’s kycklingsjärpar i tomatsås? Har craveat dom sen du la upp bilden och nu försöker jag handla mat inför nästa vecka – framförhållningen måste ju vara god numera haha. Vill så gärna laga dom, såg sjukt gott ut!

Men alltså jag ska sätta mig ner med D i helgen och så ska jag be honom om tre olika recept som jag kan posta på bloggen sen för ni önskar ofta hans recept! Jag tänker kycklingjärparna, salsicciapastan och… något mer?

Hej Michaela! Först och främst tack för en underbar blogg! Har följt i många år och kommer följa i många till 🙂

Jag har en fråga/ fundering som du gärna får ta upp i frågor med forni.

Jag och min pojkvän har vart tillsammans i typ 8 månader, men innan dess var vi lite av och på under 1.5 års tid ca. Jag har från dag 1 dött för den här människan och tyckt att han är den bästa, snyggaste, intressantaste, smartaste osv osv människan jag någonsin träffat. Blev totalt GOLVAD av honom helt enkelt.

Nu har vi vart sambos en period och vi bråkar hela tiden. Jag vet verkligen inte vad jag ska ta mig till. Nu när bråken har fått ta så mycket plats så dödar det många av de positiva känslor vi har för varandra också. Men jag skulle aldrig göra något drastiskt pga kommer med största sannolikhet ångra mig och inse allt det bra med oss då, men när vi är inne i våra bråkiga tider så suddas allt det bra ut liksom.

Våra bråk handlar främst om att vi kommunicerar så förbannat olika i vanliga vardagssituationer. Han säger nått på ett sätt som jag tycker är störigt/ anklagande tex., medan han inte menade något tex. Eller tvärtom. Det känns bara som vi pratar två helt olika språk ibland. Det sker på en sån detaljnivå att det är svårt att konkretisera det, varför det också blir svårt att prata ut om vad som hände och lösa det ”once and for all”, för oftast förstår jag inte det själv.

Han är väldigt problemfokuserad och vill lösa alla konflikter utförligt/ direkt och ser verkligen en framtid med mig, men det blir svårt av ovannämnda anledning: vi fattar ju inte riktigt vart vi gick snett. Jag känner iaf att jag svajar och undrar om det kommer funka eftersom vi hamnar i gnabb så himla snabbt, och det kväver verkligen hela tillvaron.

Vad tycker du man borde göra? Jag kommer kämpa för oss in i det sista men vet inte hur jag ska bära mig åt. Vill verkligen att det ska fungera samtidigt som jag blir osäker på om kärlek verkligen ska vara såhär svårt.

Stor kram ❤️

Hej fina,

Ge inte upp! Ni har inte gått snett tror jag. Ni har bara börjat leva med varandra och börjat bråka, inga konstigheter. Alltså – jag har vänner som aldrig bråkar med sina partners (som de får det att se ut utåt sett åtminstone). Och det är ju TOPPEN för dem. Men jag och D har alltid levt i en relation med utrymme för konflikter. När vi har tagit stora steg har det varit konflikter, när vi har gått igenom stora saker, när saker spelar roll. Vi tycker inte lika i allt. Det kan ta tid för saker att sätta sig ibland och man behöver få vänja sig. Jag tror att om man har en jämn maktbalans hamnar man lätt i konflikt för det är ingen som ger sig pga. rädsla eller att man är underlägsen utan man diskuterar tills man kan lägga det bakom sig. OBS det behöver såklart inte betyda att relationer utan bråk alltid är ojämställda men jag tror att vissa kan vara det i alla fall!

Med det sagt – försök se lite lättsammare på tjafset ett tag och se om det släpper! Om ni fortfarande är här om några månader kanske ni ska se över om relationen verkligen är rätt. Jag tror på er!

Massa lycka till <3!!!

 1. Ett tips till dig som undrade över bråk i relationen, jag och min sambo var likadana innan! Så olika sätt att kommunicera och småsaker blev till stora bråk för att en t ex kände sig anklagad eller tyckte den andra var otrevlig etc, eller nån tyckte den andra brydde sig för lite om nåt/visade för lite omtanke i nåt avseende/inte tog sitt ansvar… blabla du fattar 🙂 IAF så hjälpte det oss ASMYCKET att gå i terapi några gånger och lära oss vad som är viktigt för oss själva och hur vi ska säga det till den andra på ett bättre sätt, vad som är viktigt för den andra, hur vi ska prata med varandra och förklara saker osv! SÅÅÅ BRA, do it 🙂

 2. Angående bråk i en relation: jag har i alla mina tidigare relationer haft mycket bråk. Enormt destruktivt och inte ett dugg givande. Nu är jag gift med en man jag aldrig bråkat med. Vi har samma värderingar och ser väldigt lika på allt. Vi har även småbarn – aldrig tjafsat om det heller.

  Mår man dåligt av att bråka så är det inte bra. Då skulle jag säga att det är dags att gå vidare. Man kan må bra i en relation, unna er själva det! 🙂

  Trevlig helg!

 3. Hej! Du verkar vara i en mogen relation nu med flera mer uppslitande och ”ögonblickliga” relationer i bagaget, jag fick en känsla från yogamattan om att ställa dig frågan: vad har du lärt dig om kärlek sen dess?

  sen gissar jag att helt nya lärdomar om kärlek kom med barn. Dom är såklart också intressanta🤪🥰

  I coronatider btw! Rekommenderar jag folk läsning. Gärna Oshos bok MOD. Den är otrolig. Andlighet kan vara magi i skakiga tider, inne i oss alla finns ett lugn och en trygg plats av kärlek. Ibland behöver vi tyvärr bara tränga igenom rädslan först…
  men det är livet. Hehe.

  Och tips till alla som behöver vara snällare och hjärtligare mot sig själva sin omgivning och kanske sin egna oro, its all ok: https://podcasts.apple.com/se/podcast/tara-brach/id265264862?i=1000458887689

  Kram. May all beings be safe happy and healthy(in perfect health önskar jag alla)

 4. Vill också bara flika in! Har levt i två förhållanden där vi bråkade nästan dagligen. Var hemskt och ångrar så mycket nu att jag lät det ta tid av mitt liv. Nu lever jag med en man (i min första jämnställda relation) och vi bråkat nästan aldrig. Trots karantän, två små barn som är galna stundvis. Har aldrig mått bättre och skulle aldrig stanna i en relation där det förekommer mycket bråk igen.

  1. Hej! Håller med har också varit i förhållande där man har tjafsat och bråkat mycket men har rättfärdigat det för att det är sådan ”passion” i förhållandet. Herregud vad det tär!! Alla fungerar såklart olika men personligen har aldrig varit så lycklig som i min nuvarande relation som är lugn och stabil. Men allt går ju säkert att jobba på och så läge man har det bra tillsammans på det stora hela tror jag inte att lite bråk spelar någon större roll 🙂

 5. Så fint att du tyckte det, tack! Den skrevs med omtanke och intet annat. Hoppas att ni kan få något besked! Åt själv bara yoghurt, köttfärssås och norrländsk pölsa som liten och morsan var så frustrerad och försökte få mig något annat. Inte förrän hon fick höra det gjorde hon kopplingen att de tre sakerna typ inte behöver tuggas. Något vi skrattar åt idag! Hoppas helgen blir full av kärlek och familjero trots ångesten över allt som sker 🖤

 6. Till dig som undrar om bråken, om du stör dig på något, ta upp det direkt. Prata ut direkt, berätta om dina känslor så får han berätta om sina. Om ni inte kan lyssna på varandra och förstå varandras känslor och tankar då hade jag sagt att då kan du leta vidare. Men går det bra, då kan ni nog reda ut det här 🙂 Att man bråkar där man inte ger sig låter mer som att man behöver jobba lite på att lyssna och förstå än att bara fokusera på vad man själv tycker och tänker.

 7. Du med bråkig relation. Så var det i min nuvarande relation de första 2 åren vi var sambos. Vi bråkade inte varje dag men väldigt ofta. Jag tog det han sade på ett sätt, medans han menade något helt annat. Han tyckte jag var nonchalant/undvikande när jag egentligen bara var trött eller behövde egentid, Osv… Det tärde så mycket på mig att jag var på väg att göra slut. Först då förstod vi (han) allvaret. att han var tvungen att vara tydligare med vad han menar när han säger något och jag behöver flagga för om jag behöver vara själv några timmar på förhand, istället för att bara undvika honom. Och såklart direkt ta upp om något skaver, vilket jag framför allt fortfarande jobbar på (väldigt konflikträdd). Men iaf, nu två år efter att vi nästan gjorde slut bråkar vi aldrig! Vi har lärt oss kommunicera, men framförallt tror jag att vi har lärt känna varandra bättre och kan läsa av vad den andra menar. Ge det tid! Vissa par tar det lite längre tid för bara, speciellt om båda är självständiga eller väldigt bestämda. Men som Michaela skriver, försök ta lite lättare på bråken. Herregud man ska helt plötsligt börja leva med en ny människa och dela exakt samma space. Det är klart det kan bli bråkigt! Men till slut funkar blixtlåset, det är bara häktorna som ska matchas ihop! Såklart ska en relation framförallt kännas positiv och att ni har en respekt och kärlek för varandra, men bråk kan nog vara en rätt naturlig del i att lära känna en person man lever så tätt inpå tänker jag. Lycka till <3

 8. För er som har ångest – försök läsa om/ fokusera på lite positiva saker. Jag blir t ex glad av att läsa om hur klimatet påverkats positivt och att kanske på andra sidan av allt detta kaos att vi kan uppskatta saker vi kanske tagit för givet och att sjukvårdspersonal blir hyllade för det fantastiska jobb de utför dagligen. Ibland är det de små grejerna som är lättare att fokusera på, som att kolla på sin favoritserie och dricka te/kaffe i myskläder, ta ett bad (om man kan) osv. Det är svårt att hoppa från ångest direkt till glad så man får göra små grejer ibland som lättar ens hjärta lite i taget. Hoppas alla tar hand om sig väl <3

 9. Hej Michaela.

  Har några frågor angående din Najell bärsjal. Vad tyckte du om den? Användes den mycket och hur länge kunde ni använda den? Funderar på att köpa en bärsjal men vet inte vilken man ska välja.

 10. Hej Michaela,
  En fråga kring bäddning i vagn! Jag har införskaffat en najell sleepcarrier och tycker den känns lite hård att ligga på. Har du haft något i botten av den eller hur bäddade du? Samt har du haft typ lakan i vagnen? Hur har den funkat på sommaren, du upplevde inte att Dante blev för varm av att ligga i den trots sommarvärme?
  I dessa tider känns det mysigt att kunna fokusera på såna här saker tycker jag. Hur man bäddar i en vagn. <3 Stor kram!

 11. Hej Michaela!

  Jag har en fråga som du kanske kan svara på nästa gång du har ”frågor med forni”. Till att börja med vill jag bara säga att du är en en person jag har följt till och från i flera år och kommer med största sannolikhet att fortsätta med det, för jag får alltid sån bra-känsla i kroppen när jag går in här.

  Jag kommer ihåg ett inlägg du la upp för kanske två år sedan när du skrev att du hade kommit hem en dag och varit jätteledsen och du kände dig rädd för att du inte visste om det var utmattning eller PMS. Jag har varit sjukskriven Pga av ”akut stressreaktion” en månad men är tillbaka i skolan (pluggar till lärare) men känner mig fortfarande lite nedstämd och orolig. Vet att du precis som jag är HSP och att man då är känslig för intryck osv.

  Min fråga är hur jobbar du med relationer under sånna här tider? Dvs hur mycket tid lägger du på vänner och sambo? När jag är nedstämd och orolig (rädslan för att må sämre igen är närvarande ofta) drar jag mig för att umgås med kompisar som jag vet att jag mår bra av. Jag känner även att min sambo får ta onödig skit. Och då skäms jag och mår ännu sämre.

  Tack för all läsning du ger oss michaela!!
  Med vänlig hälsning,
  Orolig 24åring

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi