Torsdag

Hallå,

Dante sover och jag ligger nyduschad under täcket och har gjort dagens mejlrensning. Solen skiner in genom fönsterna och det ska bli över tio grader idag (!). Men känslan från igår sitter kvar i mig. Jag får låta det vara så. Det kommer gå över men just nu känns allt hopplöst. Tycker så synd om hela världen och svallvågorna av Corona slår var jag än vänder mig. Det är som ett grått moln som hänger ovanför solen som desperat försöker lysa in.

Det går nog över snart och jag hittar hoppet igen men man får ha två hopplösa dagar också.

Snart vaknar mini och då blir det lunch för honom. Sen en promenad i solen och så ska jag lämna honom hos mina svärisar. Tänkte först gå hem och jobba efteråt men är ju hemma hela tiden (som många andra i min omgivning) så känner att jag nog ska göra något annat. Ta en promenad med en kompis för att bli på bättre humör kanske.

Ha en fin dag så hörs vi senare med Frågor med Forni. Puss!

  1. Har också lidit av en sjuk corona-ångest igår och idag. Önskar att jag kunde gömma mig under täcket och glömma allt som händer i världen, men så fungerar det ju inte. Kunde du kanske komma med tips för att hantera ångesten? Tack för en härlig blogg, du verkar som en så fin och äkta person.❤️

  2. Du är hemma hela tiden “som alla andra”? Alltså det finns folk som måste ta sig till sina arbeten, vara där i 8 timmar och sedan ta sig hem. Te x folk som arbetar på sjukhus, kör bussar eller jobbar i butik som jag själv etc. Vi kan inte vara hemma som ni “alla andra”, tycker det var otroligt dumt skrivet och blev ledsen. Jag blev hostad på två gånger igår av kunder men jag kan inte jobba hemma idag för det.

  3. För mig går det verkligen upp och ner. Har lyckats hålla humöret och positiviten uppe i en vecka men idag blev jag jättelåg och deppig igen. Är jobbigt att inte veta när man kan träffa sina nära och kära igen, speciellt mina föräldrar som bor i en annan stad. Just nu umgås jag bara med min man, mina barn och våra grannar. Jag tycker det är tråkigt att aldrig få något miljöombyte. Sitter i mitt hemmakontor på dagarna, tar en promenad i området på lunchen. Jag saknar mina kollegor, fysiska möten, lunchkaffen på bästa stället osv osv. Saknar också att piffa mig, se fram emot helgplaner osv. Kändes skönt att du skrev att man kan ha ett par deppiga dagar så vänder det säkert sen. Det här är en extrem situation och vore ju konstigt om en inte blev påverkad. Tack för en fin blogg! Kram!

  4. Jag förstår exakt vad du menar och jag har svårt att ha en helt bra dag utan allt blir grått eller väldigt mörkt sett till hur världen är just nu! Jag bor inte i Sverige längre och här i usa är allt mycket striktare och vi ska stay at home där vi bor. Det är så lätt att fastna i alla negativa och överväldigande nyheter och jag försöker att inte läsa för mycket men det är svårt när allt kretsar kring Corona.

    Vi fick barn för 7 veckor sedan och har varit hemma mycket då hans läkare rekommenderade detta för att inte dra på oss influensan. Vi såg fram emot 1/4 då vi skulle leva mer ”fritt” och ta ut honom massor, äta på någon restaurang, handla mat ihop igen och massa vardagliga saker igen. Vi skulle flyga till LA för att hälsa på svärföräldrarna över påsk och var så taggade på att ha familj nära igen.
    Försöker vara tacksam för att vi är friska och att både min mamma och svärmor hann träffa bebis innan allt drog igång (mamma reste hit från Sverige precis innan gränser började stängas och åkte hem för en vecka sedan) och att vi kan vara hemma utan att förlora inkomst (min man jobbade redan hemifrån). Samtidigt är jag orolig för oss själva och för familj och vänner så de håller sig friska.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi