Inredning: Vad vi ska göra om hemma!

I fredags hade vi Sanna här för att ta lite gemensamma beslut kring lägenheten. Hon var här första gången för två veckor sen, då spånade vi på idéer som man skulle kunna genomföra i lägenheten och sen skickade hon ett superroligt förslag en vecka senare. Jag och D gick igenom hennes förslag med massa bra, fina och inspirerande idéer och så bestämde vi vad vi ville göra.

Alltså… varför har vi inte tagit hjälp av en inredare tidigare? Det är ju både roligt och inspirerande att ta hjälp av någon istället för att försöka klura ut lösningar själv (som ändå inte blir helt bra, så trivs man inte eller vill göra om snart igen). För oss är det viktigaste att hemmet ska hålla en balans mellan funktionellt, hemtrevligt, snyggt och harmoniskt. Det får liksom inte bara vara snyggt men totalt opraktiskt att leva i. Eller hemtrevligt utan att ha en röd tråd. Ni fattar!

Efter att vi mejlat henne våra beslut på vad vi vill fixa till hemma så satte hon ihop allt och kom över med de slutgiltiga förslagen (och ett gäng nybakta bullar från det lokala bageriet!). Det här bestämde vi oss för att göra:

 • Lättare renovering av badrummet: byta kommod, bänkskivor, hyllor och skåpluckor
 • Bygga en bokhylla där vi har tavelväggen i vardagsrummet
 • Få in en tvättmaskin i lägenheten (freakin’ finally)
 • Bygga en gäst-wc i hallen om det går (håller på att få sista OK nu men det har tydligen varit en wc där tidigare enligt byggaren som var här igår så det bör gå!)…
 • … vilket betyder göra alla roliga materialval till gäst-wc! Kakel, färg på väggar (eller kanske tapet?) etc.
 • Dekorationer till alla rum (som kompletterar de dekorationer vi redan har och vill behålla)
 • Och några till saker som inte är helt spikade än 🙂

Den här stenen föreslog hon till alla skivor i badrummet. HUR FIN? Den har marmor i sig vilket fångar upp vårt marmorgolv. Men ändå kul att inte bara ha marmor utan byta och köra en annan sten på bänkskivor. Så förälskad i denna!

Sen jämförde vi olika val av träslag till bokhyllan samt textilprov för att eventuellt byta soffan…

När Sanna gått gick vi till Meli Meli för att provsitta soffor. Vi har inte bestämt om vi ska byta soffa eller inte men ville ändå kika på lite alternativ.

Vi ÄLSKAR ju våra fåtöljer från Meli Meli så ville se om sofforna var lika sköna… svaret är ja!

Hmm, vi får se om det blir något byte. Fanns väldigt många sköna och fina alternativ, en som vi fastnade lite extra för, men vi är väldigt förtjusta i vår nuvarande soffa så det är inget enkelt val. Vi får se!

Vårt nya soffbord har fastnat i Italien på grund av rådande situation så vi vet inte när det kommer men oj vad jag längtar. Sakta men säkert blir detta ett helt nytt hem men med samma underbar känsla som vi alltid har haft i den här lägenheten – och som var anledningen till att vi köpte den från första början. Det är verkligen världens mest hemtrevliga, mysiga och bästa lägenhet.

 1. ÄLSKAR verkligen att gå in och läsa din blogg, speciellt under dessa tråkiga tider. Det är fanimej höjdpunkten på dagen tillsammans med morgonkaffet! Keep up the good work 🙂

  1. Nej men orkar inte vad snällt sagt. TACK! Försöker ha detta som en peppig plats i dessa tråkiga tider <3

 2. När jag väl skaffar en lägenhet har jag också tänkt ta hjälp av en inredare, känner på mig redan nu att det kommer att bli pannkaka om jag försöker mig på att inreda själv 😅

  1. Haha alltså det roliga med att ha en inredare är ju att den personen fångar upp din stil (om du har någon haha) men liksom skapar ett enhetligt hem av allt du tycker om vilket är så bra! Kan varmt tipsa om Sanna. Kram!

 3. Så kul att få följa! Inspo!

  Jag ska på bröllop i Sydafrika och undrar om du har några klänningstips? Gärna långa, men det kommer vara varmt. Tusen tack!

 4. Hej Michaela! Först och främst tack för en underbar blogg! Har följt i många år och kommer följa i många till 🙂

  Jag har en fråga/ fundering som du gärna får ta upp i frågor med forni.

  Jag och min pojkvän har vart tillsammans i typ 8 månader, men innan dess var vi lite av och på under 1.5 års tid ca. Jag har från dag 1 dött för den här människan och tyckt att han är den bästa, snyggaste, intressantaste, smartaste osv osv människan jag någonsin träffat. Blev totalt GOLVAD av honom helt enkelt.

  Nu har vi vart sambos en period och vi bråkar hela tiden. Jag vet verkligen inte vad jag ska ta mig till. Nu när bråken har fått ta så mycket plats så dödar det många av de positiva känslor vi har för varandra också. Men jag skulle aldrig göra något drastiskt pga kommer med största sannolikhet ångra mig och inse allt det bra med oss då, men när vi är inne i våra bråkiga tider så suddas allt det bra ut liksom.

  Våra bråk handlar främst om att vi kommunicerar så förbannat olika i vanliga vardagssituationer. Han säger nått på ett sätt som jag tycker är störigt/ anklagande tex., medan han inte menade något tex. Eller tvärtom. Det känns bara som vi pratar två helt olika språk ibland. Det sker på en sån detaljnivå att det är svårt att konkretisera det, varför det också blir svårt att prata ut om vad som hände och lösa det ”once and for all”, för oftast förstår jag inte det själv.

  Han är väldigt problemfokuserad och vill lösa alla konflikter utförligt/ direkt och ser verkligen en framtid med mig, men det blir svårt av ovannämnda anledning: vi fattar ju inte riktigt vart vi gick snett. Jag känner iaf att jag svajar och undrar om det kommer funka eftersom vi hamnar i gnabb så himla snabbt, och det kväver verkligen hela tillvaron.

  Vad tycker du man borde göra? Jag kommer kämpa för oss in i det sista men vet inte hur jag ska bära mig åt. Vill verkligen att det ska fungera samtidigt som jag blir osäker på om kärlek verkligen ska vara såhär svårt.

  Stor kram ❤️

 5. Åh det kommer bli superfint! Så roligt att inreda och förnya hemma 🙂 Själv letar jag soffbord till vår nya lägenhet , det är såå svårt. Vad har ni köpt för bord, har du några tips?! Stor kram till er alla tre

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi