WEEKLY PLANS

God morgon,

Såg ni talet till nationen igår? Jag tycker att det var väldigt bra. Jag kände mig stolt, lugn och som en god medborgare när jag hörde det. Jag blev peppad till att fortsätta agera på samma sätt som jag har gjort tidigare och vill fortsätta tänka på hela samhället och inte bara på mig själv! Jag har ju känt mig ganska besviken på människors agerande under den här krisen och behövde något för att få mig på rätt spår igen. Det är lätt att känna hopplöshet i den här situationen men igår kväll vände det till en känsla av att “det här klarar vi av tillsammans” vilket var precis den känslan jag vill ha just nu.

Med det sagt tänker jag inte komma med något tillrättavisande eller raljerande över alla som inte tar sitt solidariska ansvar där ute, utan istället fokusera på att tacka och peppa de som faktiskt redan gör just det.

TACK TACK TACK TACK TACK TACK!

För att du som läser minskar smittospridningen genom att hålla social distans.

För att du bidrar till ett fortsatt levande samhälle genom att konsumera på mer kreativa sätt än vad du är van vid (du som kan).

För att du erbjuder dig att hjälpa dina grannar.

För att du ringer de som är ensamma i din omgivning så att de blir påminda om att de inte är just det.

Så otroligt stolt över oss som gör detta tillsammans!

Till alla som redan blivit drabbade av Corona på ett eller annat sätt vill jag säga att mitt hjärta värker för er. Det är svårt att veta vad man ska säga, men det är klart att det gör ont att se människor förlora älskade, bli svårt sjuka, bli av med arbeten eller verksamheter man har kämpat hela livet för att bygga upp. Den här krisen drabbar oss alla på olika sätt och det gör ont när jag tänker på alla som blivit direkt drabbade. <3


Foto

Den här veckan har precis som föregående blivit avbokad för det mesta. På fredag skulle det ha varit Evas begravning men av förklarliga skäl har den blivit framflyttad. Det är speciellt att förlora en vän precis innan denna kris för jag sörjer fortfarande henne såklart och tänker på henne ofta. Någonstans är jag glad över att hon inte behövde uppleva detta.

Linn skulle haft sin födelsedagsfest i helgen och den har såklart också blivit avbokad men kanske kan vi fira henne på något annat sätt i alla fall, men kanske i mindre skala än vad som från början var tänkt <3.

Annars så har vi några saker på schemat för veckan. Vår byggare kommer idag för att se om vi kan installera tvättmaskin eller bygga en gäst-wc i lägenheten vilket känns jättespännande. Sedan ska jag förhoppningsvis skriva på ett roligt avtal som jag kan berätta mer om på onsdag. Förutom det? Hänga med min familj, gå promenader, gunga, äta god mat, jobba och fixa hemma.

Hoppas ni får en fin måndag ♥

 1. Tack för detta inlägg. Har känt att min oro blivit så nedvärderad på sistone och att jag är dålig om jag inte möts upp på en öl eller firar en vän på fest men jag tänker inte bara på mig själv utan även de som är i riskgrupper genom att stanna hemma och minimera umgänge fysiskt. Den enda jag träffar är min pojkvän (vi bor inte ihop och han har ett arbete där han inte kan jobba hemifrån).

  Så ville mest bara säga att jag känner mig inte alls dum nu som väljer social distans. Sedan har jag ju tur att kunna jobba hemifrån.

  Fortsätt inspirera som du gör.

  1. Du är inte dum – tvärtom en klok, ansvarstagande och mogen person. Fortsätt vara det <3 PUSS

 2. TACK till DIG för din kloka, vettiga röst i dessa tider! Satan vad hög nivå det är härinne, vilket kvalitativt innehåll du står för! Du blir bara bättre och bättre, Michaela. Dina texter träffar rakt i hjärtat och jag tycker att du har så sunda tankar och åsikter. Det behövs fler som dig!

  Jag vill också passa på att tacka dig för dina ärliga ord om känslorna kring att vara förstagångs-förälder med sömnbrist och allt vad det innebär. Det är en enorm tröst att veta att vi är fler som går igenom detta sömnh-vetet. Jag klandrade länge mig själv och tyckte att det var mitt fel att mina tvillingar inte sov på natten. Jag gjorde dem inte trygga nog och var den sämsta mamman i världen. Alla andras bebisar sover ju hela nätterna och är så
  himla glada hela tiden! Tack vare att bland annat du skriver om detta har jag insett att det inte är mitt fel, vissa bebisar har det helt enkelt (väldigt mycket) kämpigare med nattsömnen. Och vi gör så gott vi kan, och lite till<3

  1. Neeeeeej nu fick jag tårar i ögonen… vilken fin och varm kommentar. Det är lite läskigt att stå emot trenden i Stockholm just nu (i alla fall känner jag av den i mina kretsar) där det är skam att följa rekommendationer och coolt att “leva på som vanligt”.

   Second of all, tack för peppen om föräldraskapet. Det är inte fel på oss föräldrar, vi har bara fått lite knepigare barn <3 Men med mycket karaktär 😉

   Ha en underbar måndag och tack för att du tog dig tid att kommentera. Stor kram!

 3. ÄLSKAR att du är så vettig kring corona och myndigheternas rekommendationer! Känns fint att du använder din röst och ditt genomslag till att belysa det på ett så bra och tydligt sätt. Likt dig har jag också blivit väldigt besviken på många senaste veckorna men bli hoppfull av dina kanaler! Heja!

  1. Tack för fina ord Anna. Känns viktigt att inte komma med för mycket uppmaningar till följare, sprida information som man inte vet är sann eller trotsa myndigheternas (faktiskt ganska enkla) rekommendationer. Det är så bortskämt att göra det tycker jag och vill bete mig som en vuxen person här inne (och ja, i verkligheten också haha) <3

 4. Vilket vettigt inlägg. Fick ont i magen häromdagen när en annan influenser drog igång en stor AW o hetsar om att man ska leva helt som vanligt om man är frisk – trots att folkmyndigheten och regeringen sänder ut signaler om att hålla avstånd, uppmanar alla i Sthlms län att jobba hemifrån om det går, ställer om gymnasie- och universitet till distans, förbjuder större folksamlingar, uppmanar äldre att vara försiktiga osv osv osv. Då tycker jag man förstår att man kan leva hyfsat som vanligt MEN med en hel del försiktighetsåtgärder för att minska smitta och smittspridning med respekt för sin omgivning och sina medmänniskor.

 5. Tycker det är fantastiskt att du lyfter och informerar om det ansvar alla borde ta. Håller helt med dig om att här i Stockholm är det många som inte lyssnar på rekommendationerna – bara man är ute och går i innerstan måste man nästan hoppa i vattnet för att kunna hålla avstånd från alla som går mitt i trottoaren. Social distans gäller ju inte bara när man är inomhus utan även utomhus.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi