Frågor med Forni

Hej!
Har själv en liten och undrar hur ni gör/hur det går till när Dante sover hos sina mor-/farföräldrar?

Hej fina du! Det var flera frågor i din kommentar så jag delar upp dem här nedan <3

Kortfattat så ber vi bara våra föräldrar att hålla samma rutiner som vi har hemma för att han ska ha så goda chanser som möjligt till att sova bra och må bra. Jag brukar skicka ett sms med all info så de har det ifall att de glömmer bort.

Dels om de har en resesäng eller vart han sover, samt om han vaknar lika ofta hos dem?

Han har samma sovmönster var han än sover. Förra helgen sov han hos mina föräldrar och vaknade hela tiden, precis som han gjort hemma i flera veckors tid. Helgen efter sov han hos D’s föräldrar och då hade vi precis fått den där nässprayen till honom och då sov han nästan en hel natt – troligtvis för att det var första gången på flera veckor som han inte mådde dåligt på natten utan kunde sova ostört… stackaren.

Blir det värre/bättre när han vaknar upp på nätterna och det inte är ni föräldrar som är där, eller hur reagerar han? Vill gärna börja lämna bort till morföräldrar men samtidigt är man ju lite skraj över hur det ska gå 🙂

Han är ganska mycket som hemma enligt vad våra föräldrar säger. De är ju med honom flera gånger i veckan så det är inga problem. Jag var bestämt redan från början att Dantis skulle ha en nära relation till hela våra familjer och vi märker att det redan ger resultat för han är så trygg och glad med dem! Mitt tips är bara att våga testa. Det värsta som kan hända är att det inte funkar och då ringer de dig bara. Eller så funkar det super – din bebis får extra mycket uppmärksamhet under ett dygn och du får fylla på energi som du kan lägga på bebis efteråt.

Pa. Tänker att man får trösta sig med att man aldrig hört att äldre barn vaknar så mycket om nätterna och sover dåligt, så det kommer finnas ett slut på det jobbiga! styrkekramar!

Haha – exakt så! Alla som har äldre barn säger samma sak: det går över. Den meningen går som ett mantra i mitt huvud när det är tufft. Stor kram!

HEJ :).
Vilken flaska använde du på Dante i början?
Sitter & kikar runt nu men det är en djungel där ute, haha.
Tack för en super blogg !!
Kram

Vi körde Meddelas först och sen NUK men han har faktiskt tagit alla flaskor sen start. Mitt tips är att testa något och bara se om det funkar, var inte rädd för att testa runt annars. Anti-kolik flaskor är att rekommendera, de finns hos de flesta märkena!

Puss!

Åh, behöver råd för hur man lyckas med barnvakt! Har det alltid gått bra för Dante att vara/sova borta? Har ni gjort något speciellt för att det ska fungera? Min son som är typ precis lika gammal som Dante har tidigare kunnat vara hos sin farmor själv men helt plötsligt vid 6 månader började han bli blyg mot exakt alla utom oss (även folk han tycker om) och nu vid 7 månader verkar han ha kommit in i någon separationsfas och att vara utan mig Går. Inte. Alls. Med en bebis som sover skit (relaterar så mycket till det du skrivit om Dantes sömn) skulle jag så himla mycket behöva avlastning men det känns omöjligt nu när han bara är ledsen utan mig. Han har alltid varit en social och träffar sin farmor flera gånger i veckan så förstår inte varför det plötsligt blir kaos. Har du några tips?

Men åh, stackars dig <3 Jag har tyvärr inte några tips, det låter som separationsfasen. Dante har inte kommit in i den och vet inte om han kommer göra det heller – alla barn påverkas ju mer eller mindre av varje fas. Mitt enda tips är nog att fortsätta våga testa. I grund och botten är han ju trygg med sin farmor så du utsätter ju honom inte för något farligt. Men sen om det inte funkar får du kanske bara ha tålamod tills perioden gått över. Eller! Kanske kan hon vara med när du är med honom och liksom avlasta fastän du är med? Så att du i alla fall kan få en paus utan att behöva leka/stimulera/ta hand om. Hon kanske kan sitta och leka på golvet med honom medan du ligger och vilar på soffan… bara några idéer, har ingen aning om något fungerar. Lycka till och heja dig <3 Vi är superkrigare!

Hej! Dantes stol ser jätte bra ut – och enkel att hålla ren! (?) Blir galen på vår val av stol pga att den inte var så lättstädad som det påstods. Vilken stol är det Dante har?

Kram,
Lina

Hej Lina!

Han har en Tripp Trapp-stol från Stokke som vi ääälskar. Bästa köpet! Hade själv en sån stol när jag växte upp och använde den tills jag var typ 10 år (den går att anpassa utefter ålder) så det är verkligen en bra investering.

Puss!

Michaela. Jag ÄLSKAR dig!
Har följt dig till och från i 10 år och varje gång jag går in här påminns jag av varför jag fortfarande följer en influencer (följer ingen annan än dig längre).
Har en bebis som är 5 månader men såklart följt dig för andra anledningar än det. Min fråga är, kan du inte starta typ en mamma-bebis-grupp? Inte enbart ett event med ngt varumärke men kanske ett återkommande forum. Yoga? Häng? Vad som helst. Känns som vi är så många mamas i detta forum som tänker likadant och behöver likasinnade att peppa oss med <3

Hej fina du,

Bästa idén jag hört. Jag håller på att leta lokaler som vi kan sitta i framöver som även funkar som butik/eventlokal och då kan jag ha sådana här saker regelbundet. Just nu har jag ingen fysisk plats för sånt här tyvärr men har massa idéer så det kommer. I höst kanske! Puss <3

Hej,

Vad härligt att ni båda har föräldrar som kan hjälpa till! Och som säkert är överlyckliga över att få spendera tid med sitt barnbarn.

Jag är så nyfiken på hur Dante sover när han sover borta och hur det brukar funka med sömnen då? Vaknar han ofta, och hur lyckas i så fall mor- och farföräldrar få honom att somna om? Vill gärna att vår 11-månaders ska sova över hos sin morfar men funderar på hur vi ska göra då han inte gillar resesäng. Hemma sover han i sin egen säng men när vi provat med resesäng vaknar han ofta och vill inte somna om i resesängen.

Vore jättespännande att få höra om hur ni gör, vad ni ger för tips/instruktioner till de som passar Dante etc

Ps. Jag uppskattar verkligen att läsa din blogg och hur du delar med dig! Är så befriande med en blogg som upplevs som oretuscherad och inte det minsta tillrättalagd. Heja dig!

Hej gull,

Vi skippar resesängen hittills, han har sovit med någon av våra föräldrar i gäst säng hos dem. Båda har gästsäng som står mot väggen så ligger han innerst så att han inte riskerar att ramla ut. När han blir lite äldre kommer vi börja köra resesängen dock – vi får bara hoppas att det funkar lika bra!

Testa med övernattning med resesäng – det kanske går bättre när det väl gäller! Jag var så nervös innan Dante skulle sova borta första gången och får fortfarande en klump i magen varje gång men VARJE GÅNG kommer han tillbaka hur glad som helst och det har alltid gått toppen. Jag är så glad att jag vågar för herregud vilken välbehövlig energi. Puss och lycka till nu <3

  1. Blir nyfiken nu när jag läste detta inlägg, hur gammal var Dante när han sov borta från er första gången? 🙂

  2. Vi verkar vara några stycken härinne som inte riktigt vågar lämna bort våra bebisar över natten😅 (skulle va sjukt skönt dock att få sova en hel natt).
    Har en 7 månaders kille som gärna ammar 3-6 ggr/natt så vetesjutton hur det skulle gå att lämna då..får nog stå ut tills han slutat natt-amma..

  3. Hej! Jag blir bara så nyfiken på vad det är för spray och vad det var med örat? Har försökt leta i arkivet men hittar inget… har själv en son som är 6 månader som har börjat sova allt mer oroligt där varken mat eller napp hjälper när han vaknar längre utan han är så ledsen. Vore så tacksam för svar och tips! Tack för en fin blogg <3

  4. Hej!
    Vill passa på att fråga vart sänghimmel. Över Dantes säng kommer ifrån? Så fin!

  5. Hej hej!

    jag har följt bloggen ett tag och sett att det finns önskemål om inlägg för att hitta mamma-vänner eller som i detta inlägg med mamma-grupp.

    Jag, min man och min närmaste mamma-kompis håller på att skapa appen Bej där man kan hitta likasinnade föräldrar att hänga med under föräldraledigheten, hitta nya kompisar till sitt barn eller bara be om råd av andra föräldrar då det kan bli väldigt ensamt och isolerande om man inte har vänner som också går igenom ett föräldraskap.

    Så detta är bara ett litet tips för den som vill: http://www.getbej.com

    Tack för en superfin och ärlig blogg!

    <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi