Dantes nya rum!

Inlägget innehåller annonslänkar

Vi har ju gjort om i Dantes rum!

Newbie släppte en tapet-kollektion för barnrum som jag tittade på och blev helt förälskad i, så jag mejlade dem och frågade om vi skulle göra något kul tillsammans. Det resulterade i ett samarbete på Instagram och ett nytt rum till Dantis! Men jag har ju inte visat er alla bilder på rummet än så jag tänkte att jag ska göra det här.

Herregud så nöjda vi blev! Världens mysigaste rum!

Sängen från Stokke (Sleepi heter modellen)
Sänghimmel från Stokke
Sängmobil från Newbie
Påslakanset och mjukiskuddar från Newbie
Koffertar från Newbie
Ballong-lampor från Jollyroom

Jag vet vissa som knappt har använt sina spjälsängar men Dante har ju sovit i sin från fyra månader till och från. Vi ÄLSKAR den! Lamporna ovanför sängen är sååå mysiga också, tips till alla som vill få till sov-delen mysig.

Fåtölj från Meli Meli
Korg från Newbie
Kanin-lampa från Jollyroom
Dinosaurie på golvet från Arket

Fåtöljen från Meli Meli är ett av våra bästa köp till lägenheten. Den är så fin men framför allt SKÖN. Varje kväll får Dante sin flaska i mitt knä i fåtöljen och sen läser vi en bok när han sitter där i mitt knä. Hela familjen är besatta av den här fåtöljen och vi kommer nog ha den i våra barnrum i många år framöver.

Elefant-mjukis från Sebra
Val-väska från Newbie
Nattlampa i form av en uggla från Jollyroom
Tavla från Cotton Stories
Doftljus från Elodie
Nattlampa i grått i form av en katt från Liewood (liknande här)
Träbjörn från Kai Bojsen

Lite fina detaljer från hans hyllor som just nu är överbelamrade av böcker. Vi älskar böcker!

Grå byrå från Confident Living
Skötbord från Stokke
Grå box för handdukar från IKEA
Liten filt från Newbie
Lugnande lavendelspray från Ohla Moon

Den grå byrån står bra till bredvid skötbordet för vi har mycket krämer och sånt på den som vi använder i anslutning till blöjbyten. Doft-sprayen från Ohla Moon skakar och sprayar jag och Dante tillsammans varje kväll innan han somnar – en mysig rutin för att komma ner i varv.

Det var Dantes lilla rum! ♥

  1. Så himla fint barnrum! Varifrån kommer vägghyllan över fåtöljen? Har försökt leta upp det i bloggen, men hittar ingenting om den.

  2. Hej!
    Tack för en härlig blogg! Har en liten dotter som är en dag yngre så lite extra skoj att följa den nu. Vet att du skrev om mammor på höga hästar mm i tidigare inlägg… men det är i all välmening jag skriver detta då jag själv tycker att det är helt sjukt mkt att ” ha koll” på både som gravid o med barn/bebisar. Forskning visar att Lavendel kan verka hormonstörande framförallt på killar🥰

    1. Intressant! Jag fick det tipset med lavendelspray från en person som jobbar med barn så jag tänkte att ja, varför inte testa med en lugnande lavendeldoft i rummet. Testar att ta bort den en period så får vi se om det blir något annorlunda 🙂 Kram!

    2. Jag arbetar med att utvärdera hormonstörande ämnen, och det finns misstankar om att lavendel kan verka hormonstörande, ffa om det appliceras på huden via krämer och dylikt. Det finns relativt många vetenskapliga artiklar som har utvärderat eventuellt samband mellan lavendel och påverkan på ffa pojkars utveckling (med andra ord inget du skulle märka på Dante nu, utan isåfall senare). Resultaten varierar dock så det finns så vitt jag vet inget klart samband visat, men om man vill vara på den säkra sidan så kan man välja att undvika att expondera sitt barn för lavendel. Finns t.ex. en ’review article’ som har tittat på den forskning som finns och drar slutsatsen att vi behöver veta mer innan vi kan säga om det finns ett samband, se länk nedan.

      https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0965229919316760

  3. Älskar newbie!! Är ni nöjda med sängen? Så fin färg på den! Går den att förlänga ytterligare? Varför har ni inget spjälskydd? 🙂

  4. Hejsan, det här skulle kanske vara en fråga till frågor till Forni.
    Jag undrar vad du tänker kring barn på sociala medier. Du har ju satt mycket på Dante och jag undrar vad du tänker kring det? Tycker du inte att han borde få samma rättigheter som du (vi) fick? Vi är från en generation som fick själv välja när/hur och var vi ville vara på sociala medier, vill du inte ge samma möjligheter till din son? Samma rättigheter?
    Märker själv iallafall att jag har börjat få mer avsmak för det med åren och funderar mycket kring ämnet, speciellt hur jag skall göra med mina egna (förhoppningsvis ) framtida barn. Har varit ett fan av dig sen många (MÅNGA) år tillbaka, men märker att jag är allt mindre på dina sociala kanaler då jag får obehag av att se så mycket bilder av ditt barn, som själv inte alls får bestämma om han vill vara där eller inte.
    Förlåt om det är en kylig kommentar, det menar jag verkligen inte. Är bara själv en person som övertänker allt och vad allt det innebär och kan innebära att publicera bilder på sitt barn på internet. Jag blev skrämd när jag fick veta att det i dag finns av en genomsnittlig femåring 1 500 bilder på nätet.
    Jag väntar och hoppas så att du skall börja podda igen med Hamilton (ni var verkligen min favorit podd)!
    Många kramar

    1. Hej!

      Jag och D pratade igenom detta noggrant innan Dante kom och bestämde oss för att vi lägger upp det som känns OK för oss – vilket vi gör.

      Om du känner obehag av att se bilder på mitt barn och uppenbarligen är orolig för att han behandlas orättvist pga att han inte har en egen vilja, så råder jag dig att sluta följa oss helt enkelt.

      Ett tips är att bry dig mer om hur du vill göra med dina egna barn än att känna ett obehag kring hur andra gör med sina barn – så länge de inte far illa såklart. Vilket Dante absolut inte gör! Men denna kommentar blir tyvärr momshaming oavsett om det var menat som det eller inte – indirekt säger du ju till mig att du tycker att jag gör något som är dåligt för mitt barn (vilket inte stämmer).

      Hoppas du hittar något som passar för din familj den dagen det är dags.

      Och ang. poddis så tror jag tyvärr inte att den kommer att komma tillbaka, vi har tidsbrist båda två tråkigt nog. Men så kul att du tyckte om den!

      Stor kram!

  5. Hej Michaela! Tack för en fantastisk blogg, har följt dig i mååånga år och tycker det är så härligt att hänga här inne. Oj vad fint Dantes rum är, blir nästan sugen på att skaffa barn själv för att kunna ha ett så mysigt rum hemma 😅 Jag har en liten (knäpp) fråga, som jag klurar på varje gång jag ser ett såhär fint barnrum med skötbord i. Hur byter man blöjor utan rinnande vatten? Har som sagt inte barn själv, men är van från vänner vid att skötbordet står i badrummet, så att man kan tvätta händerna/blöta ner tvättlappar osv. Hur gör ni när ni har det i barnets rum istället? Eller har ni ett till i badrummet? Så konstig fråga men är verkligen nyfiken hahah. Du är grym!

    1. Haha <3 Vi har en liten skål med vatten för att blöta tvättlappar. Och så tvättar vi händerna när vi går ut ur rummet bara 🙂 Fungerar faktiskt supersmidigt. Hans rum är precis vid köket så när han var mindre kunde vi skölja av honom där om det behövdes också. Kram och TACK <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi