Frågor med Forni

Hej!
Kämpa ni är grymma och det kommer bli bättre!
Undrar hur ni fick rutiner med sömnen på dagen? Kom det av sig själv eller bestämde ni tider då han skulle sova?
Och hur slutade ni vagga honom eller hur söver ni honom dagtid? Stor kram!!!

Tack kära du!

Det kom faktiskt av sig självt med tiden. När Dante var drygt 3 månader började vi med rulla vagns sovschema och kom på att det funkade jättebra för honom dagtid så vi körde på det. Mellan 3-6 månader körde vi rulla vagns sovschema, nu sover han en förmiddagsnap och en eftermiddagsnap.

Vi slutade vagga honom för att han till slut vande sig vid att inte bli vaggad. Det handlade bara om ett jäkla tålamod haha… vi övade hela tiden på att lägga ner honom och låta honom somna själv och till slut släppte det. Numera lägger vi ner honom med napp och filt, klappar lite, sätter på Babblarnas vaggvisa och så somnar han vanligtvis inom några minuter (detta gäller tyvärr inte under natten hehe).

Puss!

Hej Michaela,
En snabb fråga – för några veckor sedan la du ut en instastory på glasunderlägg du köpt. Tror dom va i olika rosa nyanser och med fransar.. Vart köpte du dom? Kommer bara ihåg att jag älskade dom så fort jag såg dom på instastoryn men har inte hittat någonstans.

Stor kram, sara

Jag köpte dem på Svenskt Tenn men fick veta att de sålde slut direkt efter att jag tipsat om dem tyvärr. Puss!

Har ett barn på två månader som peppar peppar sovit jättebra sen han kom. De få nätter som det har varit uppvak varje/varannan timme eller bara under några få timmar har jag hållit på att tappa det. Kan inte ens föreställa mig att ha så VARJE natt och hela nätterna. Ni med icke sovande barn är verkligen såna kämpar!

Tack fina du! Jag delar upp dina frågor här under eftersom de var så många, haha <3

Jag har en annan sömnrelaterad fråga. Hur nattar ni Dante?

Vi lägger ner honom med napp och filt, sätter på Babblarnas vaggvisa, klappar lite och sen låter vi honom somna in själv. Ibland får man stå och klappa ett tag och om det inte fungerar nattar vi om i vår säng så får någon av oss ligga bredvid.

Och sover han hela nätter i sitt rum? Springer du in då varje timme och nattar om?

Ibland sover han hela nätter och ibland inte, det beror på hur bra eller dålig natten är. Jag springer in och nattar om varje timme i hans rum men brukar ha som regel att om jag varit inne i hans rum flera gånger på kort tid så tar jag över honom till oss för min egen skull.

Undrar även om det är så att både du och Damon kan lägga Dante eller endast du? Och isf när började både kunna lägga? Gud blev mer än en fråga haha. Om någon här i kommentarsfältet vill svara på frågorna om nattningsrutiner och om er partner kan lägga ert barn och hur ni fick till det så tar jag tacksamt emot svar <3 KRAM till alla och lite extra till alla mammor där ute

Vi har alltid kunnat lägga båda två, sen han var tillräckligt stor att “lägga” hehe, så från ca 3 månader. Han har varit mer mammig men bara pyttelite, Damon lägger ju väldigt mycket tid med Dante och är även pappaledig nu så då växer deras relation och numera skulle jag säga att vi båda är lika nära Dantis.

Hej hopp. Jag är nyfiken hur ni har valt att göra med Dante och språk och om pappa pratar persiska med Dante. Eller kanske du pratar italienska med Dante och D svenska?

D pratar persiska med Dante men vi har inte helt bestämt om vi ska gå all in på att lära honom persiska eller hur vi gör. Jag pratar svenska med honom eftersom jag inte kan flytande italienska 🙂 Kram!

Hej Michaela,
Jag har en fråga till fråga Forni:
Kan inte du berätta lite mer om din resa i personlig utveckling? Vad har du gått för kurser etc?

Hej fina du!

Mest handlar det nog om att jag hela tiden har velat utvecklas. Jag har sökt mig till platser, personer och böcker som själva är nyfikna och intresserade av att utvecklas eller där sådana personer möts. Det har varit allt ifrån yogaretreats till ledarskaps-kurser där en del har handlat om personlig utveckling och så vidare!

Jag tror att alla människor skulle må bra av att fokusera mer på sin personliga utveckling och att de som tror att de inte behöver utvecklas som människor helt enkelt inte har förmåga att gå tillräckligt djupt inuti sig själva.

Testa att åk på ett yogaretreat och gå i KBT om du vill grotta ner dig lite i din egna utveckling, det är två kraftfulla och härliga sätt! Gud det är så härligt att bli en bättre människa, tänker aldrig sluta försöka bli bättre ♥

Kanske konstig fråga men är nyfiken på om du nånsin blir trött på social medier? Jag själv har verkligen tröttnat extremt på allt från Facebook och Instagram till bloggar. Jag har tagit bort facebook-appen och jag har avföjlt otroligt många konton på insta. Jag märkte att jag helt enkelt fick för mycket ångest av vissa profiler/influenser (du är givetvis inte en av dem).
Något som jag reagerat på och verkligen ogillar är att det är såååå otroligt många som filmar på gymmet. Gymmet brukade vara min safe zon där jag alltid gick i fula träningskläder och osminkat blottade all min acne. Nu känner jag mig inte alls bekväm på gymmet längre – jag vill ju absolut inte synas i bakgrunden på någon film när jag ser ut så.
Måste människor verkligen filma ALLTING heeeeela tiden? Jag förstå att det är vissa influencers jobb att visa upp så mycket som möjligt av sina liv, men flera av dem borde tänka lite mer på “oss andra i bakgrunden”.
Du brukar alltid skriva så kloka saker- hur går dina tankar kring att vara ständigt uppkopplad och aktiv på social medier? ❤

Svaret är absolut ja!

Jag blir fruktansvärt trött på sociala medier ibland. Här kommer några exempel på sånt jag har svårt för: Alla som uppdaterar VARJE gång de är på ett gym (vi fattar att du tränar). Mammor som regelbundet lägger upp när deras barn äter och har mat överallt (jättegulligt tycker du, inte vi andra, en gång då och då räcker). Tjejer som postar bilder på deras kroppar ständigt för att få bekräftelse – det är så sorgligt att man känner att man måste visa upp sig för att känna att man duger. Kroppen ska få vara med i alla forum men behöver inte alltid vara central och man behöver inte alltid fokusera på det ytliga. Människor som träningshetsar, ska köra bootcamps till höger och vänster eller går på olika dieter. NEJ NEJ NEJ för det skadar mer än det peppar i det långa loppen – det kan jag lova.

Alla har olika triggers (jag uppdaterar säkert på ett sätt som triggar vissa människor också!) och på sociala medier flödar dessa. Jag tror man får ta sitt eget ansvar och ta detox från dem när man stör sig för mycket, avfölja de som inte ger en en bra känsla, tänka på vad man själv lägger upp och så vidare.

Ang. andra människor som fastnar på linsen så är det faktiskt helt okej att säga till om man ser att man fastnar på någons kamera. “Hej, jag såg att du tog en bild, jag vill helst inte vara med så om jag kom med i bakgrunden får du gärna ta bort den”. Eller fråga ditt gym om de kan ha någon regel för mobilanvändning. På mitt gym får man absolut inte fota så att andra människor kommer med och jag tycker verkligen folk följer det. SÅ skönt!

 1. Jag instämmer med dig till 100 % i frågan kring sociala medier. Framförallt har jag extremt svårt för, som du skriver, människor som uppdaterar varje gång de är på ett gym. Jag förstår inte riktigt syftet med det.
  Dig blir jag däremot enbart inspirerad av och har följt dig i flera år! Du bidrar aldrig till någon hets.
  Stor kram <3

 2. Men åh vad kul att läsa att D pratar persiska med Dante! Från en som varit i samma läge som Dante, skulle jag vilja uppmuntra er till att fortsätta och gå all in med det. Det är aldrig dåligt att kunna ett extra språk, man får nytta av det i så många situationer genom livet. Som barn var det väldigt roligt att ha ett extra språk med vissa kompisar, det hjälper en i skolan genom meritpoäng och senare i CVt. Om inte annat är det väldigt kul att kunna prata med släktingar ordentligt, det skapar en fin gemenskap. Mina kusiner som inte fick lära sig persiskan som barn är väldigt ledsna över det nu då de inte kan mer än några få ord och kortare meningar. Jag tänker att det kan vara roligt för Dante då han dessutom har andra barn runt om sig som också är halviranier 🙂

 3. Men alltså jag älskar dig – du har alltid så kloka svar, tips och råd. Sluta aldrig med din “frågor med Forni”.❤

 4. Michaela. Jag ÄLSKAR dig!
  Har följt dig till och från i 10 år och varje gång jag går in här påminns jag av varför jag fortfarande följer en influencer (följer ingen annan än dig längre).
  Har en bebis som är 5 månader men såklart följt dig för andra anledningar än det. Min fråga är, kan du inte starta typ en mamma-bebis-grupp? Inte enbart ett event med ngt varumärke men kanske ett återkommande forum. Yoga? Häng? Vad som helst. Känns som vi är så många mamas i detta forum som tänker likadant och behöver likasinnade att peppa oss med <3

  1. Ja håller med dig! Jag har en son som precis blev 4 månader som vi nu försöker få att kunna somna själv (iallafall dagtid). Det går inte så bra än… Hur länge höll ni på innan de gick ? Pust, de är svårt kan jag säga.

   kram och tack för en härlig blogg med riktiga, ärliga känslor.

 5. Tycker det jobbigaste med sociala medier är att man börjar oroa sig och få ångest över saker som man kanske aldrig skulle se/tänka på i vanliga fall. Det spelar med ens känslor så mycket och sätter sig i huvudet. Man ser “fel grej” och går sen resten av dagen och tänker på vad det betyder fastän man inte har all information, bara en snapshot av någonting som någon publicerat. Personen kanske mår dåligt eller inte menar nånting alls, men man inbillar sig saker och mår sen dåligt för man får väldigt sällan (eller aldrig) hela bilden. Det är svårt att kontrollera känslorna när man blir bombarderad i princip 24/7 av olika medier :/

 6. Åh jag tycker absolut att ni ska lära Dante persiska (inte för att jag egentligen borde ha en åsikt) men jag är sååsåsåsååå tacksam för att jag fick lära mig min mammas modersmål! Har haft så mycket nytta av det och känner mig närmre kulturen, min familj, släkt och min mamma <3 Så kul att kunna när man reser också!!

  1. Åh det förstår jag absolut och intentionen är att alla våra barn ska lära sig persiska. Alla i Damons familj pratar ju så det blir nog enkelt att hålla igång. Puss!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi